Masina de spalat vase Siemens SN215I01AE – Review detaliat si Pareri pertinente

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Siemens SN215I01AE este un model de masina de spalat vase independent ce ofera o serie de programe bine gandite cu care sa iti poti face treaba simplu si rapid. Din punctul meu de vedere, ar pute constitui o alternativa de luat in calcul, insa nu inainte de a afla toate informatiile necesare.

Masina de spalat vase Siemens SN215I01AE ofera o capacitate medie, de 12 seturi. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In plus, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 258 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Fiind o masina independenta, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, astfel ca display-ul va ramane vizibil in timpul functionarii. Prin intermediul sau poti verifica timpul ramas pana la finalizarea programului, dar poti alege si programul sau functia dorita. In plus, aici se afla si un indicator foarte important – cel pentru nivelul de sare, care te va atentiona atunci cand va trebui adaugata o cantitate suplimentara. Este important ca de fiecare data sa existe o cantitate suficient de mare de sare, fiindca ea va proteja componentele interne impotriva coroziunii, dar nu va permite nici depunerea calcarului pe vase.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri spatioase, unul dintre ele fiind ajustabil pe inaltime cu sistem Rackmaic in trei trepte, pentru a putea aseza cosul in functie de inaltimea vaselor pe care urmeaza sa le speli. Cosul superior este prevazut cu patru elemente mobile – doua gratare rabatabile si doua rafturi, putand fi adaugate chiar si pahare, farfurii mai mici, cesti, tacamuri, dar si oale, tigai si asa mai departe. Cosul inferior detine patru gratare pliabile, putand obtine spatiu suplimentar pentru articolele voluminoase. In plus, aici se afla cosul Vario, care asigura spatiu special pentru tacamuri si o igienizare pe masura.

La nivelul superior, se afla un brat stropitor si cu brat cu flux de deviere, asigurand o spalare optima  avaselor indiferent de gradul de murdarie. Cele doua brate de sus cu 5 nivele de pulverizate, sunt amplasate ergonomic, asigurand o spalare optima in fiecare colt al masinii.

Cu ajutorul senzorului de incarcare, maisna va recunoaste nivelul de apa. Astfel, pentru incarcaturi mai mari se va folosi o caintitate mai mare pentru inmuierea vaselor, nivelul scazand. In aceasta situatie, va fi necesara o cantitate mai mare de apa. Pentru incarcaturi mai mici, este nevoie de o cantitate mai mica de apa pentur clatire. In plus, Aqua sensor va ajusta cantitatea de apa in functie de tipul si de nivelul de murdarie, pentru folosirea unui fascicul de lumina.

Sistemul Aqua Stop previne inundatiile, oprind alimentarea cu apa in cazul aparitiei unei probleme la nivel functional.

Dimensiunile acestei masini sunt de 84.5 x 60 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 46 kg.

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 5 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este ideal pentru vasele foarte murdare sau chiar cu resturi de murdarie uscata, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, folosind apa la presiune foarte ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, anumiti parametrii pot varia usor. Astfel, durata este cuprinsa intre 125-135 minute, iar consumul intre 1.4-1.45 kWh energie electrica si 12-15 litri de apa.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, detectand atat cantitatea de vase adaugata, cat si nivelul de murdarie. Temperatura de spalare variaza intre 45 – 65 de grade Celsius, iar duarta intre 95 si 160 de minute. De asemenea, inregistreaza un consum 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, in este recomandat pentru vase cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 210 minute, timp in care consuma 9.5 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 4. Scurt – dureaza numai 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica,
 5. Rapid – dureaza 30 de minute si spala la temperatura de 45 de grade Celsius. Nu dispune de ciclu de uscare.

Pe partea de functii speciale, masina este dotata cu:

 • Extra Dry – asigura cele mai bune rezultate de uscare.
 • Vario Speed Plus – permite reducerea programelor cu pana la 50%, creascand temperatura si presiunea apei.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Incarcare la jumatate – presupune posibilitatea incarcarii unui singur cos, iar masina va adapta resursele in raport cu cantitatea de vase adaugata. Durata si temperatura de spalat raman neschimbate.

Concluzii si Pareri

Siemens SN215I01AE este o masina de spalat vase eficienta, cu programe si functii bine gandite care vor reusi numaidecat sa te scape de grija vaselor murdare. Cumparatorii s-au declarat foarte multumiti de alegerea facuta si sustin ca spala foarte bine vasele, iar programele din dotare le acoperea excelent nevoile. In plus, este silentioasa si economica, drept pentru care apreciaza raportul calitate/pret avantajos.

Review pe scurt: Siemens SN215I01AE

9.4

Pret

9.3/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Functionare silentioasa
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • AquaStop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *