Masina de spalat vase Bosch SMS46KW01E – Review detaliat si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMS46KW01E este o masina de spalat vase independenta, ce reuseste sa asigure o spalare optima vaselor indiferent de tipul lor sau de gradul de murdarie. Din punctul meu de vedere, ar putea fi o alegere avantajoasa, insa inainte de toate, va invitam sa aflati mai multe detalii utile.

Masina de spalat vase Bosch SMS46KW01E este prevazuta cu o capacitate de 13 seturi, fiind potrivita chiar si pentru familii cu mai multi copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual la 262 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Pentru ca discutam despre un model independent, panoul de control va ramane vizibil pe toata durata functionarii, ceea ce iti va permite sa monitorizezi mai usor timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este foarte intuitiva, iar prin intermediul sau vei putea alege programul dorit. In plus, tot aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea detine dublu rol: nu permite calcarului sa se depuna pe suprafata vaselor, dar nici pe componentele interne ale masinii.

Display Bosch SMS46KW01E

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri suficient de spatioase ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Prin rabatarea suportilor mobili, poti obtine spatiu suplimentar pentru a adauga inclusiv tavi, oale, tigai si asa mai departe. In plus, dispune si de suport pentru pahare si suport pentru tacamuri.

Masina este echipata cu motor Eco Silence drive ce asigura un mod de functionare silentios, dar si o buna fiabilitate in timp. Astfel, nivelul de zgomot produs nu depaseste 46 dB.

Tehnologia de protectie a sticlei previne coroziunea provocata de apa mult prea dura, acest lucru realizandu-se prin dedurizarea continua a acesteia. Astfel, poti adauga fara probleme articole din sticla sau portelanuri delicate. In plus, apa este preincalzita in rezervor pentru a impiedica socurile de temperatura.

Esti protejat 100% impotriva inundatiilor datorita sistemului Aqua Stop se refera la un furtun special cu perete dublu de alimentare cu apa, o supapa de siguranta si o tava cu intrerupator plutitor, prevenind astfel pagubele pe care le-ar putea produce apa.

Dimensiunile masinii sunt de 86.5 x 60 x 60 cm (l x L x A0 si cantareste 52 de kg.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 6 programe de spalare, pe care le vom detaliat in continuare:

 1. Intensiv – asigura o spalare optima vaselor foarte murdare sau chiar cu resturi uscate de murdarie, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, parametrii vor varia usor inregistrand un consum de 12-15 litri de apa si 1.4-1.5 kWh energie electrica, alaturi de o durata de 125-135 de minute.
 2. Auto – este activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiidtate, motiv pentru care vei putea adauga vase cu orice tip de murdarie. Temperatura variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 95-160 de minute. Consuma 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Consuma 0.92 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa, avand o durata de 210 minute.
 4. Pahare – asigura o spalare delicata, folosind temperaturi reduse de 40 de grade Celsius. Este ideal pentru pahare, portelanuri sau cristale sensibile, avando durata de 85-90 de minute, timp in care consuma 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 5. Scurt – are o durata de doar 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de graed Celsius. Este potrivit pentru vase recent murdarite, inregistrand un cosnum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase, avand o durata de 15 minute. Utilizeaza 4 litri de apa la temperatura de admisie.

In acelasi timp, masina dispune si de o serie de functii speciale precum:

 • Vario Speed PLus – reducere durata programelor de spalare datorita cresterii presiunii si a temperaturii apei.
 • Hygiene Plus – asigura o igienizare optima la temperatura de 70 de grade Celsius, pret de 10 minute.
 • Extra uscare – obtine o uscare mai buna prin cresterea temperatrurii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

  Concluzii si Pareri

Bosch SMS46KW01E este o masina de spalat vase foarte eficienta, fiind prevazuta cu cele mai importante functii pentru a indeparta rapid murdaria de pe vase. Cumparatorii se declara multumiti de alegerea facuta si sustin spala impecabil vasele, le usuca deopotriva foarte bine si este suficient de incapatoare. O recomanda cu toata increderea mai departe si apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Recenzii pe scurt: Bosch SMS46KW01E

9.6

Pret

9.6/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Functii diversificate
 • Sistem Aqua Stop
 • Functionare silentioasa
 • Suport pahare

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *