Masina de spalat vase incorporabila Real Life Electrolux ESL8316RO cu o capacitate ultra-generoasa de 15 seturi si 6 programe de spalare – Review detaliat si Sfaturi utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

 Real Life Electrolux ESL8316RO

Real Life Electrolux ESL8316RO este o adevarata surpriza placuta din partea producatorilor, fiind ideala chiar si pentru cele mai numeroase familii. Este prevazuta cu cele mai importante functii si tehnologii avansate, care vor spori eficienta acesteia, iar tu te vei bucura de cele mai bune rezultate.

Masina Real Life Electrolux ESL8316RO ofera o capacitate de 15 seturi, motiv pentru care o recomandam chiar si familiilor formata din mai multi membri. In ciuda capacitatii foarte mari, masina este destul de economica, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic destul de mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 270 kW, iar cel de apa la 3080 litri.

Panoul de control este amplasat in partea de sus a usii, pe interior. Acesta dispune de o interfata foarte intuivia, avand un numar mic de butoane senzitive si afisaj LED, unde iti va fi indicat timpul ramas pana la finele programului, temperatura de spalare, dar si etapele de spalare.

Un sistem important si interesant cu care este dotata este Info-Light, ce presupune proiectarea unei lumini pe podea in doua culori, care ne va indica atunci cand masina spala sau cand a terminat de spalat.

Pentru rezultate optime de spalare, dar si de clatire, cantitatea de saruri este distribuita in mod automat in raport cu gradul de duritate al apei. In momentul in care in rezervor nu se afla o cantitate suficienta de saruri sau solutie de clatire, vor aparea indicatori electronici pe display. Daca apa de alimentare este dedurizata in mod constant, calcarul nu va ramane pe vase, pahare, dar nici pe componentele masinii de spalat. Dozatorul pentru detergenti se afla localizat pe usa masinii in interior si este prevazut cu un sistem de inchidere prin glisare pentru o mai buna manevrabilitate.

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul a doua cosuri spatioase realizate din sarma, avand rafturi pliabile, dintre care cosul amplasat in partea superioara este de tipul Flexi Lift si este reglabil pe inaltime. Cosul superior este prevazut cu doua suporturi din sarma, rabatabile, potrivit pentru asezarea paharelor, 6 suproturi moi pentur pahare de vin si un raft special pentru cani care este si el rabatabil. Cosul amplasat in partea inferioara detine suporturi rabatabile pentru farfurii si tacamuri. Totodata, dispune si de un sertar detasabil pentru tacamuri astfel ca imediat dupa ce le vei spala, le vei putea introduce cu totul in dulap.

Interior Real Life Electrolux ESL8316RO

Mai mult decat atat, suporturile Soft Grip sunt foarte moi si au fost special concepute pentru a oferi un plus de protectie paharelor delicate de vin, insa le va sustine foarte bine pe toata durata programului de spalare, pentru a preveni spargerea lor.

Gratie motorului cu presiune variabila Eco Silence Drive si gratie senzorului ce detecteaza gradul de murdarie, consumul de apa va fi ajustat in mod automat si performantele inregistrate la spalare. Cele trei stropitoare cu 5 niveluri de pulverizare ale bratului stropitor asigura o acoperire eficienta a intregii incarcaturi pentru o curatare cat mai buna. Bratul stropitori realizeaza o miscare de dubla rotatie, schimband in mod continuu unghiul de pulverizare, patrunzand in fiecare colt al masinii de spalat. Bratul stropitor amplasat in partea superioara detine un sistem de pulverizare din plafon.

Atunci cand vor aparea fluctuatii de presiune a apei sau in cazul ruperii conductei de alimentare, trebuie sa stii ca detine sistem Aqua Stop care va bloca indata intrarea apei in msaina inchizand robinetul, iar masina isi va intrerupe instant activitatea.

Nivelul de zgomot produs nu depaseste 47 dB, o valoare insuficient de mare incat sa creeze un real disconfort acustic.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 x 59.6 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – spalarea se realizeaza la temperatura de 50 de grade Celsius, obtinand cel mai mic consum de resurse. Inregistreaza doar 0.961 kWh energie electrica si 11 litri de apa, avand o durata de 225 de minute.
 2. Auto – programul este controlat in totalitate de senzorul de turbiditate al apei, autoregland consumul. Astfel, parametrii vor varia destul de mult, temperatura de spalare fiind de 45-70 de grade Celsius, inregistrand o cantitate de apa intre 7-14 litri de apa, pret de 40-150 de minute.
 3. Flexiwash – poti spala articole cu murdarie mixta. Vasele foarte murdare se aseaza in cosul inferior, iar cele cu grad mediu de murdarie in cel superior. Consumul poate varia itnre 14-16 litri de apa si 1.2-1.5 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – este potrivit pentru vase, oale si cratite cu grad ridicat de murdarie, dar si rezistente, pentru ca presiunea apei este una foarte mare. Inregistreaza un cosnum ceva mai mare, de 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.5 kWh energie electrica. Dureaza aproximativ 160 de minute.
 5. Delicat – este un program pentru vase foarte sensibile, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de doar 0.7-0.9 kWh energie electrica si 12-14 litri de apa.
 6. Scurt – are o durata de doar 30 de minute si consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.

In plus, beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile, precum:

 • Time Manager – permite reducerea duratei de spalare cu 50%. Acest lucru este posibil datorita presiunii marite si a temperaturii apei.
 • Energy Saver – permite reducerea consumului de energie cu pana la 25%, reducand temperatura in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in asa fel incat sa te avantajeze.

Concluzii si Pareri

Real Life Electrolux ESL8316RO este o masina de spalat vase foarte incapatoare, destul de economica, ce dispune de o gama destul de variata de programe si functii. Din punctul meu de vedere, ar fi fost eficiente si programul de prespalare sau functia de incarcare la jumatate, cu atat mai mult cu cat este o masina cu o capacitate foarte mare. In acelasi timp, clientii sustin ca spala foarte bine vasele si este ideala chiar si pentru familii cu multi copii. De asemenea, este foarte silentioasa si sunt incantati de prezenta sistemului Info-Light. In plus, apreciaza raportul calitate/pret foarte bun, iar pentru o oferta de pret avantajoasa, poti intra aici.

Pareri pe scurt: Real Life Electrolux ESL8316RO

9.3

Pret

9.4/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.2/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Capacitate ultra-generoasa
 • Programare intarziata
 • Programe si functii diversificate
 • Info Light

Argumente CONTRA

 • Lipsa program de prespalare
 • Lipsa functie de incarcare la jumatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *