Masina de spalat vase Hansa ZWM 606IH cu 12 seturi si 6 programe – Review complet si Detalii tehnice

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZWM 606IH

Hansa ZWM 606IH este o masina accesibila, iar in acelasi timp, dispune de o serie de functii si tehnologii performante care ii vor spori eficienta si te va ajuta practic sa scapi de grija vaselor murdare. Inevitabil, dupa fiecare masa, se aduna foarte multe vase si tacamuri, daca nu mai punem la socoteala si vasul in care ai gatit. Nu intotdeauna ai dispozitia necesara de a le spala, iar daca sunt lasate peste noapte in chiuveta, pot capata mirosuri neplacute, lucru deloc agreabil. Atunci, cred ca ar fi cazul sa te orientezi catre un model de masina de spalat vase care sa iti ia o grija de pe umeri.

Masina de vase Hansa ZWM 606IH pune la dispozitie o capacitate de 12 seturi, fiind suficient de mare chiar si pentru o familie cu copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce presupune un consum energetic rezonabil. Producatorii aproximeaza consumul energetic anual la 290 kW, iar cel de apa la 3360 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii fiind prevazut cu display LCD cu afisaj rosu, interfata fiind una destul de simpla avand in vedere numarul redus de butoane. Pe display, vor aparea informatii legate de lipsa cantitatii recomandate de sare sau agent de clatire, timpul ramas pana la finele programului, dar si etapa spalarii. Indicatorul de nivel al agentului de clatire si de lipsa sare te va atentiona atunci cand cantitatea este una prea mica si este nevoie sa realimentezi masina.

Acest model permite adaugarea sau scoaterea vaselor in timpul ciclului de spalare, comutand masina pe modul pauza, actionand butonul Pornire/Pauza, iar dupa aceea, cand vei dori sa repornesti spalarea, vei actiona acelasi buton.

Cantitatea de saruri recomandata este esentiala pentru obtinerea celor mai bune rezultate la spalare, dar si pentru a proteja componentele interioare ale masinii de spalat. Cantitatea de saruri necesara va fi distribuita in mod automat in raport cu gradul de duritate al apei. Daca apa are o duritate prea mare, vor ramane urme de calcar pe componentele masinii, dar si pe vase. Dozatorul pentru detergenti este ampalsat pe usa, in interiorul masinii, fiind prevazut cu indicator de nivel.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri spatioase din sarma, prevazute cu rafturi pliabile, cosul pentru tacamurii fiind glisant, pentru a putea adapta spatiul indiferent de situatie, chiar si atunci vrei sa speli vase mai voluminoase. Cosul inferior este prevazut cu sistem de role astfel ca poate fi tras foarte usor in afara si este prevazut cu un maner flexibil de depozitat tacamuri pe care il poti detasa.

In cosul superior, poti adauga pahare, cani, farfurii si asa mai departe, iar vasele adaugate aici ar trebui sa aiba un grad de murdarie mai scazut comparativ cu vasele amplasate in cosul inferior. In cosul inferior, poti adauga vase mai mari si voluminoase precum oale, tigai, tavi, platorui etc, pe care le vei amplasa cu partea de sus in jos  pentru a nu se aduna apa.

Datorita sistemului electronic de control al balansului, masina presupune o functionare dsetul de silentioasa, astfel ca nivelul maxim nu va depasi 42 dB.

Sistemul Water Detector este capabil sa recunoasca nivelul apei. Senzorul de incarcare asigura distribuirea optima a apei, chiar si atunci cand avem incarcarturi la jumatate sau partiale, in acest fel, reusind sa economisesti atat apa, cat si energie. Cu sistemul de pulverizare 3D sunt asigurate cele mai bune rezultate la spalare datorita celor doua niveluri de pulverizare independente. Astfel, jetul de apa paote patrunde in toate zonele masinii, chiar si in cele mai dificile locuri. In plus, datorita celor 5 nivele de presiune ale bratului stropitor, jetul de apa va avea o acoperire completa a intregii incarcaturi. Bratul amplasat in partea superioara dispune de sistem de pulverizare din plafon, in timp ce bratul stropitor de jos care este de tip elice prezinta o miscare de rotatie dubla, schimband in mod continuu unghiul d epulverizare, pentru a patrunde in fiecare colt al masinii.

Totodata, aceasta masina este echipata cu un sistem de uscare temrica turbo cu aer fierbinte, grabind ultima etapa a ciclului de spalare. In interiorul masinii nu vor ramane aburi, iar la finalul programului, vasle  vor fi foarte bine uscate si lustruite.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 60 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 46.5 kg.

Programe si functii speciale

Acest model de masina de spalat vase este dotat cu 6 programe de  baza, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din  perspectiva consumului de resurse, spalarea realizandu-se la temperatura de 50 de grade Celsius. Are o durata de 170 de minute, timp in care inregistreaza un consum de doar 12 litri de apa si 1.02 kWh.
 2. Intensiv – este programul potrivit pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius, cu o presiune a apei destul de mare. Consuma 19 litri de apa si 1.6 kWh energie electrica, avand o durata de 145 de minute.
 3. Normal – este ideal pentru spalarile zilnice, adica pentur vase cu grad mediu de murdarie. Spala la temperatura de 55 de grade Celsius si clateste vasele la temperatura de 65 de grade Celsius. Consuma 15 litri de apa si 1.35 kWh energie electrica, avand o durata de 160 de minute.
 4. Delicat – este un  program adecvat pentru vasele foarte sensibile, fiindca temperatura este destul de joasa si anume 40 de grade Celsius, precum si presiunea. Dureaza doua ore, timp in care foloseste 15 litri de apa si 0.85 kWh energie electrica.
 5. 1 ora – dupa cum sugereaza si numele, acest program are o durata de 60 de minute si consuma 10 litri de apa alaturi de 1 kWh energie electrica. Spalarea se realizeaza la temperatura de 60 de grade Celsius, iar clatirea la 55 de grade Celsius.
 6. Rapid – este cel mai scurt program si presupune o durata 40 de minute, inregistrand 11.5 litr de apa si  0.6 kWh, insa ca orice program scurt, este absenta faza de uscare.

Pe langa aceste functii, masina mai este dotata si cu o serie de functii speciale, si anume:

 • Incarcare la jumatate – care adappteaza resursele in functie de cantitatea de vase adaugata, chiar daca nu resuesti sa umpli masina in totalitate.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii putand opta intre trei intervale prestabilite: 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Hansa ZWM 606IH este o masina de spalat vase rezonabila, ce reueste sa asigure cel putin strictul necesar si chiar isi face treaba bine. Clientii pot confirma acest lucru si se declara foarte multumiti de ea. Sustin ca spala si lustruieste faorte bine vasele, este extrem de siletnioasa si destul de incapatoare pentru nevoile lor. In ansamblu, sunt  de parere ca este o achizitie reusita si estimeaza raportul calitate/pret foarte bun. Pentru a fi la curent cu oferta de pret actuala, poti intra aici.

9

Pret

9.2/10

Calitate

9.3/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

8.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Display vizibil
 • Organizare interioara buna

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *