Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint HIO 3T1239 W cu 14 seturi si 9 programe – Review detaliat si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

 Hotpoint HIO 3T1239 W

Hotpoint HIO 3T1239 W este o masina de spalat vase foarte interesanta, care ne-a atras atentia atat prin prisma capacitatii ultra-generoase, cat si a numarului mare de programe din dotare. Promite sa fie un aparat de nadejde, insa pana a lua o decizie, te invitam sa afli mai multe detalii in continuare.

Masina Hotpoint HIO 3T1239 W este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face potrivita si chiar recomandata si pentru familii numeroase. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus. Producatorii estimeaza acest consum undeva la 265 kWh/an, in timp ce consumul de apa ar ajunge la 2660 litri.

Masina dispune de tehnologia exclusiva 3D zone Wash, ceea ce va insemna o eficientizare a consumului consumului de energie cu pana la 40%, dar si rezultate la spalare pe masura asteptarilor. Totodata, datorita motorului Inverter ofera un control mai precis asupra performantelor de curatare, o spalare silentioasa, nivelul maxim nedepasind 46 dB, dar si o fiabilitate ridicata.

Mai mult decat atat, noul sistem Dual Space permite gestionarea intr-un mod optim al capacitatii cosului inferior pentru a putea adauga chiar si vase foarte voluminoase, cum ar fi oale, tavi, prin simpla pliere a suportilor.

Masina are o latime de 60 cm si o greutate de 35 kg.

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de un numar destul de mare de programe – 9, despre care vom discuta in continuare:

 1. Eco – este un program potrivit pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad normal de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si inregistreaza un consum energetic de doar 0.93 kWh. Durata insa este ceva mai mare, de 4 ore.
 2. AutoIntensiv – detecteaza in mod automat nivelul de emurdarie de pe vase, ajustand astfel durata programului, dar si consumul de resurse. Astfel, temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 14-15.5 litri de apa si 1.5-1.8 kWh energie electrica. Durata programului este de 120-190 minute.
 3. Auto normal – este potrivit pentru incarcari zilnice, fiind prevazut cu senzori. Prin urmare, temperatura de spalare este de 55 de grade Celsius, insa durata si consumul de resurse va varia. In cadrul acestui program, se vor inregistra 12.5-16 litri de apa si 1.15-1.3 kWh energie electrica. Durata variaza intre 90 si 150 de minute.
 4. Scurt – dureaza 60 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare. Consuma 12 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 5. Express – temperatura de spalare este tot de 50 de grade Celsius, insa durata este mai mica, de doar 30 de minute. Presupune un consum energetic mic, de 0.5 kWh si 9 litri de apa, insa este potrivit pentru vase foarte putin murdare.
 6. De noapte – permite spalarea vaselor pe durata noptii, pentru ca va fi foarte silentios, datorita presiunii scazute pe care o foloseste. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si consuma 15 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica, pret de 210 minute.
 7. Igienizare – presupune spalarea si clatirea finala la temperatura de 65 de grade Celsius, ceea ce inseamna o igienizare eficienta, fiind ideal pentru persoane alergice sau pentru vasele celor mici. Dureaza 100 minute si consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate, avand o durata de 12 minute. Consuma 4.5 litri de apa la temperatura de admisie.
 9. Autocuratare – este un program ce dureaza 50 de minute si consuma 8 litri de apa si 0.8 kWhg henergie electrica. Practic, acest program nu este destinat vaselor, ci cavitatii interioare a masinii de spalat. Este recomandata rularea la un interval de aproximativ 2 luni folosind detergenti speciali in acest sens.

In plus, masina beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile:

 • Start intarziat – permite amanarea pornii programului de spalare dorit intr-un interval de la o ora pana la 12 ore.
 • Tablete – utilizand acest tip de detergenti, se va optimiza clatirea si uscarea pentru rezultate cat mai bune.
 • 3D Zone Wash – detine mai multe zone de stropire, iar in cazul in care este folosit cu program normal, poti reduce consumul energetic cu pana la 40%, iar daca este utilizat impreuna cu programul intensiv, va imbunatati cu 40% calitatea spalarii.
 • Incarcare la jumatate – permite pornirea masinii chiar daca aceasta nu a fost incarcata in totalitate. In aceslasi timp, va reusi sa adapteze resursele necesare in functie de cantitatea de vase adaugata.

Concluzii si Pareri

Hotpoint HIO 3T1239 W este o masina de spalat vase eficienta, prevazuta cu o capacitate foarte mare, dar si un numar generos de programe. Practic, va fi imposibil sa nu gasesti programul potrivit pentru vasele pe care le ai de spalat avand in vedere diversitatea lor. Clientii sustin ca este un model foarte bun, care spala impecabil vasele, iar rezultatele sunt pe masura asteptarilor lor. De asemenea, si uscarea este foarte eficienta si sunt multumiti de faptul ca este dotata cu multe programe si functii foarte utile. Prin urmare, considera raportul calitate/pret excelent, iar pentru o oferta actualizata de pret, te invitam sa intri aici.

Pareri pe scurt: Hotpoint HIO 3T1239 W

9.4

Pret

9.2/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate foarte mare
 • Numar mare de functii
 • Incarcare la jumatate
 • 3D zone wash

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *