Masina de spalat vase Indesit DSFE1B10 – Review si Impresii generale

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Indesit DSFE1B10 este o masina de spalat vase destul de simpla, dar care reuseste sa isi faca treaba eficient si, mai mult decat atat, vine la pachet cu un pret foarte avantajos. In continuare, vom discuta pe larg despre tot ceea ce presupune respectiva masina de spalat, in vederea formarii unei pareri cat mai obiective.

Masina de spalat vase Indesit DSFE1B10 este prevazut cu o capacitate medie de 10 seturi, timp in care este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic rezonabil. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual este undeva la 238 kWh, in timp ce consumul de apa este de 3220 litri.

Frontal, se afla panoul de control cu o interfata absolut intuitiva, de unde vom putea realiza setarile necesare. Totusi, recunosc ca mi-ar fi placut sa existe si un display care sa ne informeze referitor la timpul ramas pana la finalizarea programului. Aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Reamintim faptul ca sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient vasele.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile, unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Mai mult decat atat, rantand suportii mobili, putem obtine si mai mult spatiu pentru a adauga si vase mai voluminoase cum ar fi tigaile, tavile, oalele etc. Este prezent si cosul pentru tacamuri la nivelul caruia li se va oferi acestora o ingrijire atenta.

In ceea ce priveste zgomotul produs in timpul spalarii, inregistreaza 51 dB, fiind un nivel care nu ar putea crea vreun fel de deranj.

Dimensiunile masinii sunt de 82 cm inaltime, 45 cm latime si 59 cm adancime, avand o greutate de 39.5 kg.

Programe, Functii si Tehnologii

Indesit DSFE1B10 prezinta 6 programe de spalare si anume:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 4 ore, timp in care consuma numai 11.5 litri de apa si 0.83 kWh energie electrica.
 2. Intensive – este recomandat pentru vasele cu un nivel mai mare de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Dureaza 2 ore si jumatate si consuma 15 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica.
 3. Normal – este potrivit pentru spalarile de zi cu zi, temperatura apei fiind de 55 de grade Celsius. Prezinta o durata de 2 ore si jumatate si consuma 15 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 4. Rapid 40′ – este recomandat pentru vase cu grad scazut de murdarie, avand o durata de numai 40 de minute, timp in care spala la temperatura de 50 de grade Celsius si consuma 8.5 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 5. Half Load – putem incarca un singur cos cu vase murdare, iar resursele necesare vor fi adaptate in functie de cantitatea de vase adaugata. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si prezinta o durata de o ora si 15 minute, timp in care consuma 11 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 6. Soak – sau prespalare, este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor. Dureaza 10 minute, timp in care consuma 4.5 litri de apa si 0.01 kWh energie electrica.

Concluzii si Pareri

In principiu, Indesit DSFE1B10 este o masina de spalat vase care se descurca destul de bine, in ciuda faptului ca nu a fost prevazuta tocmai cu cele mai avansate functii si tehnologii. Actuali cumparatori pot confirma acest lucru, iar multi dintre ei sustin ca viata lor s-a schimbat decat au achizitionat masina, mai ales, cei care gatesc mult. Spala eficient vasele si lustruieste foarte bine paharele, iar in final, acestia sunt multumiti de rezultat. In plus, apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Indesit DSFE1B10

9.1

Pret

9.4/10

Calitate

9.4/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

8.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Programe bine gandite
 • Usor de setat
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Lipsa display

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *