Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint LSTF 9M116 CL cu 10 seturi si 9 programe – Review detaliat si Pareri

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hotpoint LSTF 9M116 CL este un model de masina de spalat vase incorporabila prevazuta cu o gama foarte diversificata de programe ce reusesc sa acopere o gama variata de nevoi. Poate fi o alternativa de luat in calcul, insa inainte de toate, va invitam sa aflati cateva detalii utile despre aceasta!

Masina de spalat vase Hotpoint LSTF 9M116 CL este prevazuta cu o capacitate de incarcare medie, de 10 seturi, fiind ideala pentru o familie cu 3 membri. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic decent. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 237 kWh, iar cel de apa la 2520 litri.

Este un model complet incorporabil, drept pentru care panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, fiind prevazut cu un numar redus de butoane. Tot aici se afla si indicatorul pentru nivelul sarurilor, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea detine un rol foarte important in activitatea masinii fiindca previne depunerile de calcar pe suprafata vaselor sau pe componentele interne ale masinii.

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, puteti obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Tacamurile vor fi adaugate in cosul special unde li se va oferi o ingrijire corespunzatoare.

Mai mult decat atat, a fost implementat si sistemul Aqua Stop care previne inundatiile si eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa.

Aceasta presupune si un mod silentios de functionare, inregistrand numai 46 dB.

Dimensiunile sale sunt de 82 x 44.5 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 9 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, fiind potrivit pentru spalarile de zi cu zi. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, are o durata de 3 ore, timp in care consuma 9 litri de apa si 0.83 kWh energie electrica.
 2. Auto intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor, la temperaturi ridicate, fiind activ senzorul de incarcare. Are o durata cuprinsa intre o ora si 20 de minute si 3 ore si consuma 12-14 litri de apa si 1.2-1.4 kWh energie electrica.
 3. Auto normal – sunt din nou prezenti senzorii, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura de spalare variind intre 100-140 de minute, iar consumul intre 13.5-14.5 litri de apa.
 4. Delicate – ofera o ingrijire delicata vaselor, avand o durata de 100 de minute. COnsuma 9 litri de apa si 0.85 kWh energie electrica.
 5. Express – dureaza doar 25 de minute si consuma doar 8 litri de apa si 0.45 kWh energie electrica.
 6. Somn usor – este un program ceva mai lung, ce dureaza 3 ore si 10 minute, insa este potrivit pentru timpul noptii, caci foloseste o presiune scazuta, rezultand si un nivel de zgomot redus. Consuma 13 litri de apa si 0.85 kWh energie electrica.
 7. Prerspalare – dureaza doar 10 minute, timp in care utilizeaza 4 litri de apa la temperatura de admisie. Este ideal pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor.
 8. Scurt – este potrivit pentru vase cu un grad mediu de murdarie, ce foloseste 15 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica, avand o durata de 80 de minute.
 9. Ultra Intensive – asigura o spalare ultra-intensiva, fiind ideal pentru vasele foarte murdare, durata de functionare fiind de 3 ore, timp in care consuma 17 litri de apa si 1.45 kWh energie electrica.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de cateva programe speciale, precum:

 • Incarcare la jumatate – masina poate fi incarcata la jumatate, caci va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Tablete – este eficient in momentul in care este folosit detergent de acest tip.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Personal, apreciez foarte mult la masina de spalat vase Hotpoint LSTF 9M116 CL numarul foarte mare de programe si modul in care acestea au fost gandite, fiindca ofera o flexibilitate ridicata, acoperind cam toate tipurile de nevoi. La randul lor, clientii au declarat ca spala foarte bine vasele, de la farfurii foarte putin murdare, pana la oale si tigai cu resturi de murdarie. Este silentioasa si suficient de incapatoare pentru nevoile lor, motiv pentru care apreciaza raportul calitate/pret avantajos.

Review pe scurt: Hotpoint LSTF 9M116 CL

9.4

Pret

9.5/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Numar mare de programe
 • Sistem Aqua Stop
 • Programare intarziata
 • Incarcare la jumatate

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *