Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV46FX01E – Review detaliat si Pareri diverse

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMV46FX01E este o masina de spalat vase foarte interesanta, capabila sa ofere o ingrijire potrivita vaselor indiferent de gradul de murdarie. In continuare, puteti afla mai multe informatii utile despre modelul in discutie pentru a verifica daca este in concordanta cu asteptarile voastre!

Masina de spalat vase Bosch SMV46FX01E este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 13 seturi, fiind ideala pentru o familie cu aproximativ 4 membri. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, asigurand un consum energetic foarte mic. Este, in prezent, cea mai performanta clasa de eficienta energetica, astfel ca producatorii estimeaza consumul energetic anual la doar 234 kWh. Totodata, consumul anual de apa ar fi undeva la 2660 litri.

Panoul de control este localizat in partea superioara a usii, pe interior, si prezinta o interfata foarte prietenoasa. Insa, odata ce ai inchis usa, acesta nu va mai ramane vizibil, drept pentru care a fost implementat sistemul Info Light. Acesta se refera la o luminita proiectata pe podeaua care te va informa daca masina spala sau a terminat de spalat. Tot aici, se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii fiindca datorita ei calcarul nu se va depune pe suprafata vaselor sau pe componentele interne ale masinii.

Info Light Bosch SMV46FX01E

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul celor doua cosuri foarte flexibile si incapatoare, unde puteti adauga vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, puteti obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea articolelor ceva mai voluminoase.

Interior Bosch SMV46FX01E

Masina Bosch SMV46FX01E este dotata cu motor Eco Silence Drive ce asigura o functionare extrem de silentioasa, inregistrand numai 46 dB, fiabilitate, dar si un consum energetic foarte mic.

Pot fi adaugate orice fel de vase cu incredere, fiindca beneficiaza de schimbator de caldura care va trata cu atentie inclusiv paharele si portelanurile pretioase. Practic, apa este pre-incalzita in rezervor evitand, astfel, socurile de temperatura.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 35.9 kg.

Programe si functii speciale

Aceasta beneficiaza de 6 programe de spalare foarte eficiente, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este eficient pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, timp in care consuma 12-15 litri de apa si 1.45-1.5 kWh energie electrica.
 2. Auto – este activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, adaptandu-se oricarui tip de situatie. Temperatura variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar durata intre 90-160 de minute. Consuma 7-18 litri de apa si 0.95-1.6 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 235 minute, timp in care consuma doar 0.83 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa.
 4. Silence – se aseamana foarte mult cu programul Eco, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, insa foloseste o presiune foarte scauzta a apei. Este activ senzorul de incarcare, motiv pentru care durata variaza intre 235-240 minute, iar consumul 10 litri de apa si 1.05-1.09 kWh energie electrica.
 5. Sticla – este un program foarte delicat, ce foloseste apa la temperatura de 40 de grade Celsius si o presiune scazuta a apei. Este, din nou, activ senzorul de incarcare, motiv pentru care consumul variaza intre 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica. Durata variaza si ea intre 85-90 de minute.
 6. Spalare rapida – are o durata de doar 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius si foloseste 10 litri de apa. Este ideal pentru spalarile zilnice.

De asemenea, Bosch SMV46FX01E beneficiaza si de program de igienizare masina util pentru curatarea interiorului aparatului folosind detergent special in acest sens.

Mai mult decat atat, masina beneficiaza si de functii speciale, precum:

 • Vario Speed Plus – permite reducerea cu pana la 50% din durata programelor, prin cresterea temperaturii si a presiunii apei.
 • Hygiene Plus – asigura o igienizare optima 10 minute la finalul ciclului de clatire, ideal pentru persoanele cu alergii sau bebelusi.
 • Extra-uscare – asigura o uscare optima a vaselor, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV46FX01E este o masina de spalat vase foarte buna ce ofera o capacitate suficient de mare si o eficienta ridicata. Clientii sunt foarte multumiti de ea si sustin ca spala ireprosabil vasele, este foarte silentioasa, dar si economica. Mai mult decat atat, programele si functiile din dotare reusesc sa acopere integral orice tip de nevoi ar avea. O recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret excelent.

 

Review pe scurt: Bosch SMV46FX01Ev

9.8

Pret

9.5/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Numar mare de functii
 • Sistem Info Light
 • Foarte economica
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *