Masina de spalat vase incorporabila Electrolux Comfort Lift ESL7540RO cu 7 programe – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux Comfort Lift ESL7540RO este o alternativa excelenta in materie de masini de spalat vase incorporabile, despre care am ales sa discutam in cadrul acestui material. Asigura o flexibilitate ridicata si o functionare sigura, tot ceea ce ai nevoie pentru a scapa numaidecat de grija vaselor murdare.

Masina de spalat vase Electrolux Comfort Lift ESL7540RO ofera o capacitate de 13 seturi, ceea ce o face ideala chiar si pentru o familie cu 4 membri. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza acest consum undeva lal doar 270 kWh/an, iar cel de apa la 3080 litri.

Pentru ca discutam despre un model incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una foarte prietenoasa, beneficiind de un numar redus de butoane. Tot aici se afla si doi indicatori foarte importanti si anume: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Trebuie sa mentionez faptul ca sarea detine un rol deosebit de important in activitatea masinii fiindca previne coroziunea componentelor interne si depunerea calcarului pe suprafata vaselor.

Display Electrolux Comfort Lift ESL7540RO

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri incapatoare si foarte flexibile ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea tigai, tavilor, oalelor si asa mai departe. In plus, beneficiaza si de suport special pentru tacamuri si suport pentru pahare, unde li se va oferi o ingrijire optima.

O tehnologie inovativa si foarte interesanta este AirDry care utilizeaza fluxul de aer natural pentru o uscare eficienta. Aceasta presupune deschiderea cu aproximativ 10 cm in mod automat, in ultima parte a ciclului de spalare, pentru ca aerul sa poata patrunde in interiorul sau, reusind astfel sa obtii si importante economii cu energia electrica. In plus, cu sistemul AquaStop esti protejat impotriva inundatiilor si a eventualelor pagube pe care le-ar putea produce apa.

Acest model presupune si un mod de functionare destul de silentios, inregistrand numai 44 dB. Totodata, masoara 81.8 x 59.6 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Electrolux Comfort Lift ESL7540RO beneficiaza de 7 programe de spalare, despre care vom discuta pe larg in cele ce urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 232 minute si inregistreaza un consum de 11 litri de apa si 0.932 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, fiind potrivit pentr orice situatie. Temperatura de spalare variaza intre 45-70 de grade Celsius, avand o durata cuprinsa intre 40-170 de minute. Consuma 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh energie electrica.
 3. Zilnic – este potrivit pentru spalarile de zi cu zi, temperatura de spalare fiind de 50-65 de grade Celsius. Fiind activi senzorii, durata variaza intre 160-180 de minute, timp in care consuma 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 170-190 de minute, timp in care consuma 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7 kWh energie electrica.
 5. Delicate – ofera o ingrijire atenta vaselor foarte delicate, temperatura de spalare fiind de doar 45 de grade Celsius, alaturi de o presiune scazuta. Din nou este activ senzorul de incarcare, motiv pentru care durata alterneaza intre 82-92 de minute, timp in care inregistreaza un consum de 12-14 litr de apa si 0.7-0.9 kWh energie electrica.
 6. Rapid – este potrivit pentru vasele recent murdarite, temperatura de spalare fiind de 60-65 de grade Celsius. Dureaza doar 30 de minute si consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 7. Prespalare – permite inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de doar 14 minute. Foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie, deci consumul energetic va fi unul infim, 0.1 kWh energie electrica.

Totodata, masina beneficiaza si de cateva functii speciale, deopotriva foarte utile:

 • Time Manager – permite reducerea duratei programelor de spalare chiar si cu 50%.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii.
 • Incarcare la jumatate – poti incarca doar pe jumatate masina, ulterior aceasta va adapta resursele in raport cu cantitatea de vase adaugata, fara sa modifice durata si temperatura de spalare.

Concluzii si Pareri 

Electrolux Comfort Lift ESL7540RO este o masina de spalat vase foarte buna, ce ofera o gama diversificata de programe flexibile pentru orice tip de nevoi. Clientii actuali sunt mai mult decat multumiti de alegerea facuta, declarand ca modelul in discutie reuseste sa indeparteze de fiecare data murdaria de pe vase, fiind si foarte silentios si economic. In plus, ofera si o buna fiabilitate, ceea ce este deopotriva extrem de important. O recomanda mai departe si apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Pareri pe scurt: Electrolux Comfort Lift ESL7540RO

9.6

Pret

9.6/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

9.2/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Tehnologie XtraDry
 • Programe flexibile
 • Functionare silentioasa
 • Economica

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *