Masina de spalat vase Hotpoint LFD11M132, 14 Seturi, 11 Programe, 60 cm, Clasa A+++, Alb

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hotpoint LFD11M132

Din punctul meu de vedere, o masina de spalat vase reprezinta una dintre cele mai bune achizitii, insa este important si modelul spre care te orientezi. Fiecare masina vine la pachet cu o serie de specificatii pe care noi le vom analiza si ti le vom prezenta in detaliu. De aceasta data, iti facem cunostinta cu masina de spalat vase Hotpoint LFD11M132.

Hotpoint LFD11M132 ofera o capacitate generoasa de 14 seturi, ideala si chiar recomandata pentru familii mari. De asemenea, este si foarte economica fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, inregistrand un consum energetic mic.

Producatorii au aproximat consumul energetic anual la 273 kW, iar cel de apa la 2520 litri.

Nivelul maxim des zgomot produs este de 42 dB, ceea ce inseamna ca este foarte silentioasa in timpul spalarii.

Masina masoara 85 x 60 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Este un model foarte bine dotat, astfel ca prezinta, nu mai putin, de 11 programe de spalare:

 1. Eco – este si cel mai economic, folosind 9 litri de apa si 0.83 kWh energie electrica. Dureaza, insa, mai mult, 3 ore si 10 minute si se recomanda ca gradul de murdarie al vaselor sa fie unul mediu.
 2. Auto Intensiv – este potrivit pentru vasele foarte murdare, temperatura si presiunea apei fiind destul de ridicate. Consumul energetic este cuprins intre 1.5 si 1.8 kWh, iar ce de apa intre 14 si 15.5 litri. Are o durata ce variaza intre 2 ore si 3 ore si 10 minute.
 3. Auto Normal – este detectat in mod automat gradul de murdarie, motiv pentru care durata va varia intre 90 si 150 de minute, iar cantitatea de apa intre 14.5 si 16 litri, in timp ce consumul de curent va fi cuprins intre 1.2 si 1.35 kW.
 4. Auto Rapid – dureaza intre 40 si 80 de minute si foloseste intre 13 si 14.5 litri de apa si 1.21 si 1.25 kWh energie electrica. Insa, nu presupune si ciclu de uscare.
 5. Duo Wash – vizeaza utilizarea unor presiuni diferite la nivelul celor doua cosuri, astfel ca la nivelul cosului inferior va fi mai mare, in timp ce articolele dincosul superior vor fi tratate cu delicatete. Dureaza 2 ore si foloseste 18 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 6. Delicate – potrivit pentru vasele foarte sensibile, inclusiv pahare si portelanuri, pentru ca temperatura si presiunea vor fi destul de scazute. Dureaza 100 de minute si utilizeaza 11 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica.
 7. Express 30 – dureaza, desigur, 30 de minute si foloseste 9 litri de apa si 0.5 kWh energie electrica. Nu usuca vasele.
 8. Good night – poate fi folosit pe timpul noptii pentru ca foloseste o presiune foarte scazuta a apei astfel incat sa fie cat mai silentioasa. Dureaza 3 ore si 30 de minute si foloseste 18 litri de apa si 1.2 kWh energie elctrica.
 9. Prespalare – dureaza 12 minute si foloseste 4.5 litri de apa la temperatura de admisie. Este potrivit pentru inmuierea resturilor de mancare uscata.
 10. Sanitazing – potrivit pentru dezinfectarea vaselor celor mici, temperatura apei fiind ridicata. Foloseste 1.2 kWh energie electrica si are o durata de 80 de minute.
 11. Auto-curatare – este destinat spalarii si igienizarii cavitatii interioare, cu detergenti speciali, insa nu trebuie sa fie vase in interior.

Mai mult decat atat, masina este dotata si cu o serie de functii speciale foarte utile si eficiente, dupa cum urmeaza:

 • Active Oxigen – anihileaza mirosurile neplacute cu ajutorul moleculelor de ozon.
 • Zone Wash – presupune spalarea doar la nivelul unui singur cos, adaptand resursele necesare. Se asemeana foarte mult cu incarcarea la jumatate.
 • Programare intarziata – poti seta ora de incepere a spalarii de la 1 pana la 24 de ore.
 • Extra Drying – se refera la uscarea eficienta a vaselor, folosind apa la temperatura ridicata in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Short time – reduce durata programelor de spalare, fara, insa, a afecta rezultatele finale.

Concluzii si pareri

Hotpoint LFD11M132 este o masina de spalat vase foarte bine dotata, incapatoare si economica, din punctul meu de vedere, o achizitie excelenta.

Clientii sunt foarte incantati de ea si o recomanda cu toata increderea. Acestia sustin ca este foarte spatioasa si prezinta un numar foarte mare de programe, iar de fiecare data gasesc programul potrivit pentru nevoile lor. Acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun, iar aici poti verifica o oferta de pret actualizata.

9.8

Pret

9.2/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.8/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • numar mare de programe
 • foarte incapatoare
 • economica

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *