Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint HIO3O32WGC – Review complet si Informatii utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hotpoint HIO3O32WGC

Hotpoint HIO3O32WGC este unul dintre cele mai performante modele de masini de spalat vase din portofoliul producatorului, oferind o gama foarte variata de programe si functii care sporesc eficeinta acesteia. Din punctul meu de vedere, este un model ce merita sa ii acorzi o sansa si sa afli mai multe detalii.

Masina Hotpoint HIO3O32WGC este complet incorporabila si ofera o capacitate generoasa de 14 seutri, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familiile mai mari. Mai mult decat atat, este foarte performanta si din punct de vedere energetic, aceasta fiind incadrata intr-una din cele mai bune clase de eficienta energetica si anume A+++. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 237 kWh, iar cel de apa 2520 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, iar acestaa este prevazut cu cateva butoane si un display unde va fi afisat timpul de spalare, dar si indicatorii de sare sau agentul de clatire. Este important ca de fiecare data sa existe o cantitate optima de saruri, pentru rezultate optime, dar si pentru a proteja masina impotriva depunerilor de calcar.

Totodata, esti protejat impotriva inundatiilor pentru ca masina prezinta sistemul Aqua Stop care in cazul in care va aparea o problema in acest sens, acesta va opri instant alimentarea cu apa.

Hotpoint HIO3O32WGC este dotata cu motor Inverter ce asigura rezultate optime la spalare, cu un consum redus de resurse, dar presupune si o functionare silentioasa, astfel ca nivelul maxim nu depaseste 42 dB. De asemenea, asigura si o fiabilitate ridicata masinii, ceea ce este foarte important.

Dimensiunile acestui model sunt de 82 x 59.5 x 55.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Totodata, masina este dotata cu o gama foarte variata de programe, nici mai mult, nici mai putin, de 10 programe de spalare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, adica pentru vase cu grad mediu de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si are o durata de 3 ore si 10 minute. Consuma doar 0.83 kWh si 9 litri de apa.
 2. Auto Intensiv – este activ senzorul de incarcare si cel de turbiditate ce regleaza atat cosnumul, cat si durata de spalare. Temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius si inregistreaza un consum de 14-15.5 litri de apa si 1.5-1.8 kWh energie electrica. Are o durata cuprinsa intre 120 si 190 de minute si este recomandat, in principiu,  vaselor cu grad ridicat de murdarie sau chiar murdarie uscata.
 3. Auto Normal – sunt si de aceasta data activi senzorii, insa temperatura de spalare este de 55 de grade Celsius. Ruleaza  90-150 de minute si consuma 14.5-16 litri de apa si 1.15-1.3 kWh energie electrica. Este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, indiferent de cantitate, pentru ca masina ajusteaza in mod automat timpul si consumul.
 4. Auto Fast – este un program scurt care are o durata cuprinsa intre 40 si 80 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare. Inregistreaza un consum de 13-14.5 litri de apa si este potrivit pentru vase cu grad scazut de murdarie.
 5. Delicat – este adecvat pentru vase foarte sensibile inclusiv pahare, fiindca spalarea se realizeaza la temperatura de 45 de grade Celsius la o presiune foarte scazuta. Dureaza 100 de minute  si consuma 11-11.5 litri de apa si 1.1-1.2 kWh energie electrica. Si de aceasta data este activ senzorul de incarcare care face mici ajustari in ceea ce priveste parametrii implicati.
 6. Express 30 – dureaza 30 de  minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius, insa nu usuca vasele. Inregistreaza un consum energetic de 0.5 kWh, iar de apa de 9 litri.
 7. Good Night – presupune o  spalare foarte silentioasa, gratie presiunii foarte scauzte. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius si este potrivit pentru vasele cu grad mediu de murdarie. Dureaza 210 minute si consuma 15  litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 8. Igienizare – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie sau chiar foarte murdare, pentru ca implica o actiunee antibacteriana suplimentara. Are o durata de 100 de minute si consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 9. Inmuiere – mai este denumit si prespalare si are o durata de 12 minute. Este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, fiind necesara activarea unui program complet. Consuma 4.5 litri de apa la temperatura de admisie.
 10. Autocuratare – se refera la igienizarea cavitatii interioare a masinii, spalarea realizandu-se la temperatura de 65 de grade  Celsius, timp de 50 de minute cu un consum de 8 litri de apa.

In plus, masina beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile, dupa cum urmeaza:

 • Turbo – permite reducerea duratei programelor de spalare precum Auto Intensiv si Auto Normal, insa fara a afecta rezultatele la spalare sau uscare.
 • Extra Dry – vizeaza optimizarea uscarii vaselor, realizandu-se latemperaturi mai mari in cadrul ultimului ciclu de clatire. Aceasta functie  poate fi activata exclusiv pentru programele care detine ciclu de uscare.
 • Zone wash 3D – face referire la exstenta unor zone de stropire suplimentare denumite Zona de spalare 3D. Folosit alaturi de ciclul de spalare normal, permite reducerea consumului energetic cu pana la 40%, iar alaturi de programul intensiv, va spori performante de spalare cu pana la 40%.
 • Tableta – utilizand acest tip de detergent, masina optimizeaza performantele la spalare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu pana la 12 ore.

Concluzii si Pareri

Hotpoint HIO3O32WGC este un model de  masina de spalat vase foarte eficienta, prevazuta cu o gama extrem de variata de functii si programe si acopera toate tipurile de nevoi. Clientii sustin ca isi faca treaba eficient, exact asa cum se asteptau, spaland foarte bine vasele, indiferent de gradul de murdarie. De asemenea, au apreciat foarte mult la ea  faptul ca este incapatoare, silentioasa si foarte economica. Sunt de parere ca este o achizitie foarte buna si estimeaza raportul caltiate/pret excelent. Aici poti fi la curent cu oferta de pret actuala.

Review pe scurt: Hotpoint HIO3O32WGC

9.7

Pret

9.5/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

9.7/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte incapatoare
 • Foarte economica
 • Numar mare de programe si functii
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *