Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint HBO3C21WX cu 9 programe si 14 seturi – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Review Hotpoint HBO3C21WX

Hotpoint HBO3C21WX este un model de masina de spalat vase semi-incorporabil ce ofera performante remarcabile, despre care vom discuta in cadrul acestui material. Poate fi o alternativa de luat in calcul, insa nu inainte de a afla cele mai importante informatii despre ea.

Masina Hotpoint HBO3C21WX pune la dispozitie o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face excelenta chiar si pentru familii mai mari. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna ca va inregistra un consum energetic rezonabil. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 265 kWh, iar cel de apa la 2520 litri.

Pentru ca este partial incorporabila, odata integrata in mobila, va ramane vizibila doar partea cu display-ul unde poti verifica timpul ramas pana la terminarea programului, iar tot aici vei fi avertizat atunci cand trebui sa adaugi o cantitate suplimentara de sare si agent de clatire. Este important ca in masina sa existe de fiecare data o cantitate suficient de mare pentru ca in acest fel nu va permite calcarului sa se depuna pe componentele interioare ale masinii si nici pe suprafata vaselor.

Mai mult decat atat, masina este prevazuta cu sistem 3D zone Wash ce se refera la existenta unui sistem cu 5 jeturi de apa independente, ce asigura o spalare eficienta a vaselor, avand o putere de curatare cu pana la 40% mai mare, in timp ce inregistreaza cu pana la 40% mai putina energie electrica.

In plus, este protejat impotriva inundatiilor gratie sistemului Aqua Stop care opreste alimentarea cu apa in cazul in care vor aparea probleme cu aceasta.

Este un model silentios, astfel ca nivelul de zgomot nu va depasi 41 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 82 x 59.5 x 57 cm (l x L x A) si cantareste 35.5 kg.

Programe si functii speciale

In ceea ce priveste programele de spalare, masina este foarte bine dotata, astfel ca irnegistreaza un numar de 9 astfel de functii:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, astfel ca inregistreaza doar 0.93 kWh energie electrica si 9 litri de apa. Pentru ca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, poate fi folosit pentru spalarile zilnice pentru vase cu grad mediu de murdarie. Are o durata ceva mai mare, de 190 de minute.
 2. Auto Intensiv – este un program potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu resturi de murdarie uscata, fiindca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, iar presiunea apei este destul de ridicata. Pentru ca senzorul special detecteaza cantitatea de murdarie, parametrii vor fi usor variabili astfel ca poate inregistra un consum cuprins intre 14-17 litri de apa si 1.5-1.85 kWh energie electrica, in timp ce durata variaza intre 120 si 190 de miniute.
 3. Auto Normal – este program ideal pentru spalarile zilnice, adica pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura de spalare fiind de 55 de grade Celsius, fiind si de aceasta data activ senzorul de detectare al nivelului de mudarie. In acest context, consumul de apa va varia intre 14.5 si 16 litri, iar cel energetic intre 1.15 si 1.3 kWh, in timp ce durata minima este de 90 de minute, iar cea maxima de 150 de minute.
 4. Fast – este un program cu o durata de numai o ora, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Pentru ca temperatura de spalare este mai scazuta, este potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 13 litri de apa si dureaza 1.15 kWh energie electrica.
 5. Express 30 – dureaza doar 30 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius utilizand 9 litri de apa. Consumul energetic este redus de doar 0.5 kWh energie electrica, iar cel de apa este de doar 9 litri. Pe de alta parte, acest program nu dispune de ciclu de uscare.
 6. Good Night – este cel mai silentios program, fapt ce il recomanda pe durata noptii. Spala la o temperatura de 50 de grade Celsius, la o presiune foarte mica. Dureaza 210 minute si inregistreaza un consum de 15 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 7. Igienizare – este un program special gandit pentru persoanele cu alergii sau chiar pentru vasele bebelusi;or. Presupune o spalare la o temperatura destul de ridicata de 65 de grade Celsius. Consuma 10 litri de apa si dureza 100 de minute.
 8. Inmuiere – sau mai este numit si prespalare, avand o durata de doar 12 minute. Consuma 4.5 litri de apa la temperatura de admisie, deci consumul energetic va fi infim. Este potrivit pentru inmuierea murdariei si trebuie precedat de un program complet.
 9. Autocuratare – se refera la igienizare cavitatii interioare a masinii, folosind detergent special in acest scop.

In plus, masina beneficiaza si de cateva functii speciale, precum:

 • Turbo – permite reducerea duratei programelor principale, insa fara a afecta rezultatele de spalare sau uscare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii masinii astfel incat ora de incepere a programului sa fie in concordanta cu programul tau.
 • Blocare taste – se refera la posibilitatea blocarii panoului de control apasand timp de trei secudne tasata zone wash pentru ca ulterior cei mici sa nu poata deregla masina.

Concluzii si Pareri

Hotpoint HBO3C21WX este o masina de spalat vase foarte eficienta prevazuta cu o capacitate ultra-generoasa si o gama foarte variata de programe. Clientii sunt foarte incantati de alegerea facuta si declara ca aceasta masina le-a depasit asteptarile. Acestia sustin ca spala eficient vasele, este foarte incapatoare si extrem de usor de programat. In plus, presupune si o functionare foarte silentioasa astfel ca o pot activa la orice ora. Totodata, acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este foarte bun, iar pentru a fi la curent si cu oferta de pret propusa, te invitam sa intri aici.

Review pe scurt: Hotpoint HBO3C21WX

9.4

Pret

9.2/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Capacitate generoasa
 • Programe diversificate
 • 3D zone Wash
 • Programare intarziata

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *