Masina de spalat vase incorporabila Beko DSS05010X cu o capacitate de 10 seturi si 5 programe – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Review Beko DSS05010X

Beko DSS05010X este un model de masina de spalat vase semi-incorporabil, ce vine la pachet cu o serie de functii si tehnologii rezonabile, cu care iti poti face treaba bine. Te invitam sa urmaresti in continuare acest review si sa afli mai multe detalii importante despre modelul in discutie!

Masina de spalat vase Beko DSS05010X pune la dispozitie o capacitate medie de 10 seturi, fiind, totodata, incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inrergistrand un consum anual de aproximativ 237 kWh. In acelasi timp, consumul de apa a fost estimat la 3640 litri.

Frontal, se afla panoul de control cu un display LED si butoane de tip push, cu ajutorul carora vei realiza toate setarile dorite. In principiu, interfata nu ar trebui sa va puna in dificultate pentru ca, din punctul meu de vedere, este destul de prietenoasa si usor de folosit.

Gratie motorului universal cu presiune valabila si datorita Sensor System, masina va reusi sa obtina rezultate bune la spalare. Practic, vitezele de lucru si presiunea apei sunt alternate in functie de tipul murdariei de pe suprafata vaselor. In plus, avnad un motor cu sistem de suspensie va fi asigurata o functionare siletnioasa, astfel ca nivelul maxim nu va depasi 49 dB.

Este prevazuta cu tehnologia de uscare cu aer fierbinte, asigurand o uscare eficienta a vaselor, insa fara sa isi piarda din stralucire. Cu ajutorul tehnologiei Aqua Flex, presiunea apei va fi ajustata la nivelul cosului superior si inferior, pentru obtinerea celor mai bune rezultate la spalare, indiferent de tipul vaselor si de gradul de murdarie. Vasele cu un grad de murdarie mai mare vor fi amplasate in cosul inferior pentru a fi spalate cu o presiune a apei cu pana la 60% mai mare decat in celelalte zone. In acelasi timp, vasele sensibile si mai putin murdare, vor fi amplasate in celelalt cos, pentru a fi protejate. Pentru o curatare cat mai buna a vaselor foarte murdar din zona suportului inferior de vase, este prezenta tehnologia Aqua Intense ce se refera la existenta unui jet de apa cu preisune mare pe cele trei niveluri de pulverizare independente, cu ajutorul bratului rotativ la un unghi de 180 de grade si a capului rotativ la un unghi de 360 de grade.

Cosul inferior prezinta tehnologia Easy Fold Plate ce se refera la posibilitatea plierii suporturilor pentru farfurii pentru a obtine spatiu suplimentar astfel incat sa poti aseza si platourile de mari dimensiuni. Totodata, este prevazut si cu un cos de tacamuri flexibil, unde poti aseza tacamurile pentru o spalare si ucare eficienta. In plus, dupa terminarea programului, poti scoate cosul cu totul si il poti depozita in dulap alaturi de tacamurile spalate.

Esti protejat impotriva inundatiilor cu ajutorul sistemului Water Stop care se refera la blocarea automata a intrarii  apei in  masina prin inchiderea robinetului, in cazul in care vor exista fluctuatii de presiune sau ruperi de conducte.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 x 44.8 x 57 cm (l x L x A) si cantareste 30.7 kg.

Programe si functii speciale

Acest model este prevazut cu 5 programe de spalare pe care le vom analiza in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse si este potrivit pentru spalarile zilnice, adica pentru vase cu grad mediu de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si consuma 13 litri de apa si 0.83 kWh energie electrica. Durata programului este de 210 minute.
 2. Intensiv – presupune o spalare la o presiune foarte mare, dar si o temperatura ridicata – 70 de grade Celsius, drept pentru care este potrivit pentru vase rezistente cu grad ridicat de murdarie. Nu recomandam adaugarea vaselor sensibile pentru ca ar putea fi degradate. In principiu, poti adauga vasel, oale, tigai si alte articole rezistente.
 3. Clean&Shine – poate fi utilizat pentru spalari zilnice, intrucat temperatura apei este de 65 de grade Celsius. Durata acestuia este de 90 de minute.
 4. Quick&Shine – este un program scurt, iar pentru ca foloseste apa la temperatura de 60 de grade Celsius, este potrivit pentru vase recent murdarite.
 5. Mini – este un program extrem de scurt, avand o durata de 30 de minute si spala la temperatura de 35 de grade Celsius. Nu prezinta, insa, ciclu de uscare.

Pe langa aceste programe de baza, mai exista si doua functii speciale:

 • Incarcare la jumatate – permite rularea programului de spalare chiar si atunci cand masina nu este complet incarcata cu vase murdare, insa consumul de apa si energie electrica va fi ajustat in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in intevale prestabilite de 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Beko DSS05010X este o masina de spalat vase simpla, dar care este prevazuta cu cele mai importante functii si programe, cu ajutorul carora sa iti poti face treaba eficient. Clientii au declarat ca sunt multumiti de modul in care spala vasele si este si destul de silentioasa. Nu au ce sa ii reproseze, drept pentru care apreciaza raportul calitate/pret bun. Aici poti verifica o oferta de pret avantajoasa.

Review pe scurt: Beko DSS05010X

9.1

Pret

9.2/10

Calitate

9.2/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.3/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *