Masina de spalat vase incoporabila Bosch SMV68MD02E cu o capacitate de 14 seturi si 8 programe – Review tehnic si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Review Bosch SMV68MD02E

Bosch SMV68MD02E este o masina de spalat vase foarte performanta, prevazuta cu functii si tehnologii de ultima generatie, care vor spori eficienta acesteia si o va transforma intr-un model eficient in orice bucatarie. Te invitam sa ne urmaresti in continuare si sa afli mai multe detalii pentru a te convinge ca este masina potrivita nevoilor tale!
Masina incorporabila Bosch SMV68MD02E este prevazuta cu o capacitate impresionanta de 14 seturi, ceea ce o face perfecta chiar si pentru familii mai mari. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce presupune un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 266 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, in interior, drept pentru care producatorii s-au gandit sa implementeze un sistem inovativ si foarte util – Touch 2 Open. Acesta se refera la afisarea timpului ramas pana la finalul programului chiar pe podea, astfel ca vei sti intotdeauna cand masina spala si cat timp a mai ramas.

InfoTime Bosch SMV68MD02E

Esti protejat datorita sistmeului AquaStop ce presupune existenta unui furtun de alimentare cu perete dublu, supapa de siguranta si colector de pardoseala cu intrerupator cu flotor, oferind protectie intr-o proportie de 100% impotriva pagubelor produse de apa. Mai mult decat atat, masina beneficiaza de schimbator de caldura care va trata cu atetnie paharele si portelanurile pretentioase pentru a nu fi afectate.

Greutatea incarcaturii este detectata in mod automat cu ajutorul unui senzor de viteza de rotatie capabil sa recunoasca nivelul apei. Atunci cand ai incarcaturi  mai mari, automat va fi nevoie de mai multa apa pent urinmuierea vaselor, iar nivelul apei va scadea. In acest caz, evident, va fi necesara mai multa apa. Pe de alta parte, pentru incarcaturi mai mici, va fi nevoie de o cantitate redusa de apa pentru clatire. Astfel, senzorul de incarcare permite un consum optim de apa, chiar si atunci cand ai incarcaturi partiale.

Datorita sistemului OpenAssist poti deshcide masina de spalat doar apasand partea frontala a unitatii. Astfel, usa se va deschide partial, pentru o incarcare si descarcare mai usoara, de fiecare data.

Tehnologia pentru protectia sticlei presupune reglarea in mod constant al nivelului de duritate al apei, fiindca apa dedurizata poate provoca coroziunea sticlei.

Datorita motorului EcoSilence DriveTM, este asigurata o functionare foarte silentioasa a masinii, nivelul de zgomot fiind de doar 42 dB, dar garanteaza totodata un consum energetic redus. Acest motor presupune o funcitonare fara perii, oferind cele mai bune rezultate la spalare.

AquaSensor ajusteaza in mod automat utilizarea apei in raport cu gradul de murdarie si tipul vaselor ce urmeaza a fi spalate, folosit fasciule de lumina ce gestioneaza clatirea.

Totodata, sarea joaca un rol important, iar in rezervor va trebui sa existe intotdeauna o cantitate potrivita. Aceasta protejeaza componentele interioare ale masinii, dar nici nu vor ramane urme de calcar pe suprafata vaselor. In momentul in care in rezervor nu se afla o cantitate suficient de mare, se va aprinde un indicator special ce sugereaza realimentare recipientului. Acelasi lucru se intampla si in cazul agentului de clatire cand compartimentul respectiv trebuie realimentat.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina dispune de o gama foarte variata de programe de spalare, numarul lor ajungand la 8:

 1. Intensiv – presupune spalarea intensiva cu jeturi puternice la o temperatura de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata si conumul pot varia. Astfel, inregistreaza un consum cuprins intre 12 si 15 litri de apa si 1.45 si 1.5 kWh energie electrica. Durata acestuia este de 125-135 de minute.
 2. Auto – este controlat in totalitate de senzori, atat de senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, astfel ca paramtrii vor fi destul de variabil. In acest sens, durata alterneaza intre 90 si 160 de minute, temperatura de spalare intre 45 si 65 de grade Celsius, iar consumul intre 7 si 18 litri de apa si 0.95 si 1.6 kWh energie electrica. Practic, poti activa acest program pentru orice tip de spalare.
 3. Eco – este un program foarte eficient din perspectiva consumului de resurse, fiind potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius si inregsitreaza un consum de 9.5 litri de apa si 0.93 kWh energiee electrica. Durata este mai mare, de 195 de minute.
 4. De noapte – presupune o functionare foarte silentioasa datorita presiunii scazute a apei, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Este ajustat de senzorul de incarecare, astfel ca va inregistra un consum de 10 litri de apa si 1.05-1.09 kWh energie electrica, pret de 235-240 de minute.
 5. Pahare – spalarea se realizeaza la temperatura destul de joasa, de 40 de grade Celsius, astfel ca v aproteja eficient paharele delicate, portelanuri sau cristale. Programul are o durata de 85-90 de minute si inregistreaza un consum de 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 6. 1 h – dureaza doar 60 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind recomandat pentru vase cu grad mediu de murdarie. Consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 7. Scurt – spala la temperatura de 45 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 8. Prespalare – este potrivit pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor, fiind necesara pornirea ulterioara a unui program complet.

In plus, nu lipsesc nici functiile speciale, deopotriva, foarte utile:

 • Zona intensiva – se refera la zona de la nivelul cosului inferior care va fi spalata cu o presiune mai mare a apei, aici putand fi adaugate vasele foarte murdare. Cele din afara zonei respective vor fi spalate la o presiune normala.
 • VariosSpeed Plus – permite scurtarea programelor de spalare, fara ca rezultatele sa fie afectate in vreun fel.
 • Extra Hygiene – vizeaza igienizarea de la finalul spalarii, realizandu-se la o temperatura ridicata. Este o functie ideala pentru vasele celor mici sau a persoanelor alergice.
 • Extra Uscare – presupune utilizarea unei temperaturi ridicate in cadrul ultimului ciclu de spalare, pentru o mai buna uscare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

  Concluzii si Pareri

  Bosch SMV68MD02E este o masina de spalat vase foarte buna, iar calitatea acesteia nu poate fi contestata absolut deloc. Este extrem de incapatoare si foarte bine dotata din perspectiva tehnologiilor si a functiilor, astfel ca acopera toate tipurile de nevoi. Clientii la randul lor sunt foarte multumiti de alegerea facuta si declara ca spala impecabil vasele. De asemenea, au apreciat la ea faptul ca este extrem de silentioasa, iar programele sunt foarte diversificate. O considera una dintre cele mai bune achizitii si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Aici poti fi la curent cu oferta de pret actuala.

Recenzii pe scurt: Bosch SMV68MD02E

9.6

Pret

9.3/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.9/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate foarte mare
 • Functii si Programe foarte diversificate
 • Nivel de zgomot redus
 • InfoTime

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *