Masina de spalat vase Hotpoint HFO3T222WG cu 9 programe si 14 seturi – Review si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Review Hotpoint HFO3T222WG

Hotpoint HFO3T222WG este o masina de spalat vase performanta, ce asigura conditiile optime pentru ca vasele sa fie spalate si igienizate conform cerintelor. Din punctul  meu de vedere, este una dintre cele mai bune masini de spalat vase independente, insa mai multe detalii vom discuta in cadrul acestui review.

Masina de vase Hotpoint HFO3T222WG ofera o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii mai mari. Totodata, acesta este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus.

Frontal, se afla amplasat display-ul, iar pentru ca este un model independent, marele avantaj se refera la vizibilitatea display-ul si a parametrilor afisati la acest nivel. Aici poti gasi cele mai importante informatii precum timpul ramas pana la terminarea programului de spalare, precum si indicatorii de sare sau de agent de clatire. Sfatul meu este sa fiti foarte atenti la indicatorul de sare si sa adaugati la timp cantitatea de sare necesara pentru a evita depunderile de calcar pe suprafata vaselor, dar si pe componentele interne ale masinii.

Gratie motorului Inverter sunt asigurate cele mai bune rezultate la spalare, precum si o fiabilitate ridicata a masinii de spalat. In plus, presupune si o functionare silentioasa, astfel ca nivelul maxim nu va depasi 42 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 60 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina este dotata cu 9 programe de spalare, ce acopera o gama foarte variata de nevoi:

 1. Eco – este cel mai economic program, insaeste recomandata adaugarea vaselor cu grad mediu de murdarie, pentru ca temperatura  de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 190 de minute, timp in care consuma 0.93 kWh energie electrica si 9 litri de apa.
 2. Auto Intensiv – detecteaza nivelul de murdarie si cantitatea de vase adauga, spaland la temperatura de 65 de grade Celsius, drept pentru care este potrivit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente, precum tigai, oale, cratiti. Consuma 14-17 litri de a apa si 1.5-1.85 kWh, avand o durata cuprinsa intre 120 si 180 de minute.
 3. Auto Normal – este potrivit pentru vase cu grad mediu de murdarie, fiind din nou dectat nivelul de murdarie si cantitatea de vase adaugata. Spalarea se realizeaza la temperatura de 55 de grade Celsius, inregistrand un consum de 14.5-16 litri de apa si 1.15-1.3 kWH energie electrica. Durata variaza si ea intre 90 si 150 de minute.
 4. Auto Rapid – este potrivit pentru incarcari cu rest scazut de murdarie sau pentru vase recent murdarite. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius si are o durata cuprinsa intre 90 si 150 de minute. Consuma 13-14.5 litri de apa si 1.15-1.25 kWh energie electrica.
 5. Express – spala la temperatura de 50 de grade Celsius, avand o durata de 30 de minute. Consuma 9 litri de apa si 0.5 kWh energie electrica. Nu detine insa ciclu de uscare.
 6. De noapte – este ideal pentru a fi pornit pe durata noptii fiindca foloseste apa la o presiune  foarte scazuta, ceea ce il face extrem de silentios. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius, avand o durata de 210 minute. Consuma 1.15 kWh energie electrica si 15 litri de apa.
 7. Dezinfectare – temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, avand o durata de 100 de minute, timp in care consuma 1.3 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – este potrivit pentru inmuierea murdariei intarite de pe suprafata vaseor, avand o durata de 12 minute si un consum de 4.5 litri de apa la temperatura de admisie.
 9. Autocuratare – se refera la curatarea si igienizarea cavitatii interioara a masinii si a filtrelor, insa trebuie folosit detergent special in acest scop. Ruleaza pret de 50 de minute si foloseste 8 litri de apa la temperatura de 65 de grade Celsius.

Mai mult decat atat, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale foarte utile precum:

 • Zone Wash 3D – se refera la zona localizata sub cosul inferior, ce prezinta brate speciale de stropire fixe, care ne vor ajuta sa economisim energie electrica, in cazul in care este folosit cu programuhl normal ori sa obtinem cele mai bune rezultatele la spalare, cand vine vorba despre oale foarte murdare unde este necesara activarea programului intensiv.
 • Turbo – permite reducerea duratei programelor intensiv si normal, fara a afecta insa rezultatele la spalare.
 • Tablete – folosind acest tip de dergenti, vor fi optimizate ciclurile de clatire si uscare, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de  incepere a spalarii de la 30 de minute pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Hotpoint HFO3T222WG este un model incapator si foarte bine dotat din perspectiva functiilor si tehnologiilor, astfel ca asigura rezultatele optime la spalare si uscare. Clientii confirma acest lucru si se declara foarte multumiti de alegera facuta, sustinand ca face fata cu brio oricarui tip de murdarie. De asemenea, sunt incantati de diversitatea programelor si sustin ca intr-adevar constituie un real ajutor pentru ei. Recomanda produsul mai departe si apreciaza raportul calitate/pret excelent. Aici poti beneficia si tu de o oferta convenabila de pret.

Pareri pe scurt: Hotpoint HFO3T222WG

9.6

Pret

9.6/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Programe diversificate
 • Programare intarziata
 • Capacitate generoasa
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *