Masina de spalat vase semi-incorporabila Gorenje Ora Ito GV60ORAW – Review complet si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Gorenje Ora Ito GV60ORAW este un model de masina de spalat vase la superlativ, care pe mine, personal, m-a impresionat intr-un mod foarte placut, de aceea am ales sa analizez si sa ofer mai multe informatii despre ea. Te invitam sa ne urmaresti in continuare si sa afli mai multe informatii utile care ti-ar putea lamuri toate nedumeririle pe care le-ai putea avea!

Masina de spalat vase Gorenje Ora Ito GV60ORAW este dotata cu o capacitate generoasa de 16 seturi, ceea ce o face excelenta chiar si pentru o familie mai mare. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, ceea ce inseamna un consum energetic redus.

Usa este prevazuta cu panel din sticla alba, ce detine un maner ergonomic realizat din inox, avand un design absolut incantator, panoul de control fiind amplasat in partea superioara a usii. Panoul dispune de o intergata foarte simpla, fiind dotat cu cateva butoane senzitive si semnalizari cu LED, unde poti verifica timpul ramas pana la terminarea programului de spalare, dar si etapa spalarii.

Pentru rezultate cat mai bune, este necesar ca de fiecare data sa existe o cantitate suficient de mare de saruri ce va fi distribuita in mod automat, in functie de gradul de duritate al apei. Daca in rezervor nu se afla suficienta sare sau solutie de clatire, vor aparea pe display indicatori electronici. In cazul in care apa are o duritatea prea mare, atat pe vase, cat si pe componentele interne ale masinii, pot ramane urme de calcar. Atat dozatorul pentru detergenti, cat si cel pentru agentul de clatire, se afla amplasate pe interiorul usii.

Cuva mare este  realizata din inox si ofera un spatiu suficient de mare astfel ca vor incapea chiar si vase de dimensiuni mai mari. Datorita celor trei brate de pulverizare de sus, de la mijlo ci s de jos, apa va patrunde in toate zonele masinii. Interiorul este organizat cu ajutorul a trei cosuri spatioase din sarma avand rafturi pliabile, in cadrul carora cosul de tacamuri este glisant, iar cosul inferior poate fi reglat pentru farfurii, adaptandu-se oricarei situatii. Cosurile sunt prevazute cu elemente mobile, pentru o incarcare mai usoara. Sistemul de ajustare pe cele trei niveluri al cosului iti va permite adaugarea chiar si a oalelor mai mari. Raftul pentru farfurii existent in cosul inferior poate fi pliat foarte usor, creand spatiu suplimentar pentru vase voluminoase. Tacamurile pot fi asezate pe un raft special, pe care il poti ajusta pe inaltime.

Masina Gorenje Ora Ito GV60ORAW este echipata cu un motor monofazat asincron, ce preiznta viteza reglabila, asigurand performante excelente la spalare, dar si o functionare silentioasa si consum redus de energie. Datorita sistemului electronic de control al balansului, masina va functiona in regim silentios, astfel ca nivelul maxim de zgomot produs nu va depasi 45 dB. In plus, masina detine un senzor de dectare al nivelului de apa – Water Detector. Practic, senzorul de incarcare asigura un nivel optim de apa masurand puritatea acesteia dupa filtrare si va porni programul de spalare doar in momentul in care apa este complet curata. Astfel, pentru vasele mai putin murdare, se va folosi mai putin apa.

Datorita tehnologiei Smart Flex, cosurile sunt prevazute cu elemente mobile ce asigura o incarcare mai usoara a masinii.

Dimensiunile acestei masini sunt de 81.7 x 59.6 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina este dotata cu 5 programe foarte eficiente, dupa cum urmeaza:

 1. Auto – programul este controlat in totalitate de senzori, detectand nivelul de murdarie al vaselor, astfel ca parametrii vor varia desutl de mult. Temperatura de spalare este cuprinsa intre 50 si 65 de grade Celsius, urmand sa clateasca vasele cu apa la temperatura de 65 de grade Celsius. Consuma 11-20 litri de apa si 0.9-1.5 kWh energie electrica. Durata este cuprinsa intre 130 si 170 de minute.
 2.  Intensiv – este ideal pentru vasele cu grad ridicat de murdarie, dar si rezistente. Temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, iar pentru ca presiunea apei este destul de ridicata, nu recomand adaugarea portelanurilor, paharelor sau a cestilor. Dureaza 175 de minute, timp in care consuma 17 litri de apa si 1.7 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat pentru vase cu grad mediu de mudarie, fiindca temperatura de spalare este de 55 de grade Celsius, iar temperatura apei la clatire este de 49 de grade Celsius. Dureaza 3 ore si consuma 9.5 litri de apa si 0.86 kWh energie electrica.
 4. Scurt –  dureaza 20 de minute si spala la temperatura de 35 de grade Celsius, in timp ce clatirea se realizeaza la temperatura de 25 de grade Celsius. Consuma 10 litri de apa si 0.2 kWh energie electrca. Nu dispune, insa, de ciclu de uscare.
 5. Prespalare – este eficient pentru inmuierea murdariei de pe vase, avand o durata de 7 minute. Foloseste 3 litri de apa la temperatura de admisie.

In plus, nu lipsesc nici functiile speciale care ii vor spori eficienta masinii de spalat:

 • Speed Wash – permtie reducerea duratei programelor de spalare, fara a afecta rezultatele la spalare.
 • Incarcare la jumatate – permite pornirea masinii chiar daca aceasta este partial incarcata, adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Auto Open – dupa finalizarea programelor Auto si Eco, masina va deschide in mod automat usa pentru a permite aburului sa iasa din interior, obtinand astfel o uscare rapida.
 • Extra hygiene – presupune o igienizare corespunzatoare a vaselor, astfel ca va fi ideal pentru vasele bebelusilor si a persoanelor alergice.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a programului de spalare de la 1 ora pana la 24 de ore, in functie de ora care te avantajeaza cel mai bine.
 • Tablete – poate fi activat doar daca este folosit detergent de tip 3 in 1.
 • Auto-curatare – presupune igienizarea cavitatii interioare a masinii folosind detergent special in acest scop.

Concluzii si Pareri

Gorenje Ora Ito GV60ORAW este un model de  masina de spalat vase foarte interesante, prevazut cu o capacitate extrem de mare si o eficienta energetica foarte ridicata. Poate fi o alternativa de luat in calcul, iar clientii confirma acest lucru sustinand ca reprezinta un real ajutor in orice bucatarie. Vasele sunt spalate si uscate foarte bine, iar functionarea acesteia este cat se poate de silentioasa. In plus, acestia sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent. Aici poti gasi o oferta de pret rezonabila.

Review pe scurt: Gorenje Ora Ito GV60ORAW

9.8

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.9/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate ultra-generoasa
 • Eficienta energetica
 • Functii diversificate
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *