Masina de spalat vase GRUNDIG GNF51030XH cu 13 seturi si clasa A+++ – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

GRUNDIG GNF51030XH este o masina de spalat vase pregatita sa vina in ajutorul tau si sa faca fata oricarui tip de murdarie. Este, din punctul meu de vedere, un model foarte bine dotat si pus la punct, beneficiind de o gama extrem de divesificata de programe, alaturi de un consum energetic foarte mic. Va invitam sa ne urmariti in continuare si sa aflati tot ceea ce va intereseaza despre acest produs!

Masina GRUNDIG GNF51030XH pune la dispozitie o capacitate destul de mare, de 13 seturi, ceea ce o face ideala pentru o familie cu 4 membri. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic. Producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 234 kWh, iar cel de apa la 2800 litri.

Panoul de control este amplasat frontal, beneficiind de o interfata foarte intuitiva. Prin intermediul sau poti realiza toate setarile dorite, precum poti verifica si timpul ramas pana la finalizarea programului. Tot aici se afla si doi indicatori importanti si anume cel pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Dupa cum bine stim, sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii pentru ca previne coroziunea componentelor interne, dar si depunerea de calcar pe suprafata vaselor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile ce permit incarcarea articolelor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea vaselor ceva mai voluminoase. In plus, Removable Cutlery Tray ofera mai mult spatiu pentr adaugarea tacamurilor si canilor de espresso.

Motorul Eco Inverter permite obtinerea unui consum energetic foarte mic, dar si o buna rezistenta in timp. In plus, asigura si o functionare silentioasa, ceea ce este foarte important.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 59.8 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina GRUNDIG GNF51030XH insumeaza, nu mai putin, de 10 programe de spalare pe care le vom analiza in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, drept pentru care il recomand vaselor cu grad normal de murdarie. Are o durata de 232 minute, timp in care consuma numai 0.82 kWh energie electrica si 10 litri de apa.
 2. Auto – este potrivit in orice situatie, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura de spalare fiind de 40-65 de grade Celsius, iar durata 108-17 de minute. Inregistreaza un consum cuprins intre 10.2-14.2 litri de apa si 0.9-1.45 kWh energie electrica.
 3. Prespalare – permite inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, folosind 4 litri de apa la temperatura de admisie. Are o durata de doar 15 minute.
 4. Mini – asigura o spalare rapida, in doar 30 de minute, fiind potrivit pentru vasele foarte putin murdare. Temperatura de spalare este de 35 de grade Celsius, inregistrand un consum de 10.4 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 5. Glass care – ofera o spalare delicata a vaselor, la temperatura de 40 de grade Celsius, avand o durata de 83 de minute. Consuma 13.4 litri de apa si 0.88 kWh energie electrica.
 6. Quick Wash – este potrivit pentru spalarile zilnice, pentru vase cu grad mediu de murdarie, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius. Dureaza 58 de minute, timp in care consuma 10.2 litri de apa si 1.32 kWh energie electrica.
 7. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte murdare, la temperatura de 70 de grade Celsius. Dureaza 143 minute, timp in care consuma 16.2 litri de apa si 1.26 kWh energie electrica.
 8. Hygiene Care – ofera o spalare optima vaselor cum ar fi recipiente pentru bebelusi sau alte vase foarte murdare. Dureaza 124 de minute si consuma 17.8 litri de apa si 1.97 kWh energie electrica.
 9. All-in-Wash – este programul potrivit pentru spalarea combinatiilor de vase de uz cotidian, inclusiv cele din plastic. Spalarea se realizeaza in mod diferentiat, astfel ca articolele delicate vor fi amplasate in cosul superior, iar articolele rezistente si foarte murdare in cosul inferior. Dureaza 177 de minute, timp in care consuma 18.6 litri de apa si 1.36 kWh energie electrica.
 10. Spalare silentioasa – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, putand fi activat si pe timpul noptii. Modul silentios de operare se datoreaza nivelul de presiune redus al apei. Are o durata de 261 minute, timp in care consuma 9.4 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.

Mai mult decat atat, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale foarte utile:

 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata, fara sa modifice temperatura si durata de spalare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Express – permite scurtarea timpului ciclului de spalare ales, scazand consumul de apa prin activarea spalarii sub presiune mai ridicata.
 • Turbo Wash – presupune actionarea elicei inferioare la o presiune si viteza mai mare permitand spalarea mai eficienta a vaselor, cum ar fi tigai si tavi cu grad normal de murdarie.
 • Steam Shine – permite obtinerea unor rezultate superioare la uscare.

Concluzii si Pareri

GRUNDIG GNF51030XH este, din punctul meu de vedere, o masina de spalat vase foarte buna, care are tot ceea ce necesiti pentru o curatare impecabila a vaselor, indiferent de gradul de murdarie. La randul lor, clientii confirma acest lucru si se declara extrem de multumiti de alegerea facuta, specificand ca este suficient de incapatoare, foarte bine organizata si extrem de bine dotata in ceea ce priveste programele si functiile din dotare. Nu au ce sa ii reproseze la nivel functional, ceea ce este si firesc, motiv pentru care considera raportul calitate/pret excelent.

Pareri pe scurt: GRUNDIG GNF51030XH

9.9

Pret

9.4/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Numar mare de programe si functii
 • Foarte economica
 • Bine organizata
 • Fiabila

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *