Masina de spalat vase GRUNDIG GNI 41821 X – Review si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

GRUNDIG GNI 41821 X este o masina de spalat vase foarte interesanta, prevazuta cu o capacitate generoasa si numar mare de programe, despre care am ales sa discutam astazi. Ofera performante foarte bune la spalare, insa mai multe detalii va vom oferi in cadrul acestui material.

Masina de spalat vase GRUNDIG GNI 41821 X este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 266 kWh, iarcel de apa la 2660 litri.

Fiindca este un model semi-incorporabil, odata integrata in mobila, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, astfe ca va ramane vizibil si pe parcursul functionarii. Desi, la prima vedere, interfata acestuia este una destul de sofisticata, totusi este usor de programat, iar setarile se realizeaza foarte usor. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Primul previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor masinii, in timp ce al doilea lustruieste vasele.

Interiorul masinii este prevazut cu niste cosuri incapatoare si flexibile, unde putem adauga vase de diverse dimensiuni. In plus, pentru a obtine spatiu suplimentar, putem rabata suportii mobili din plastic, astfel ca vor incapea chiar si tigai, boluri, oale si asa mai departe. Este prezent si cosul special Vario Slide unde vom adauag tacamurile, oferind o spalare si ingrijire atenta.

Datorita motorului fara perii Eco Inverter, presiunea si debitul apei vor varia destul de mult, in vederea eliminarii eficiente a murdariei de pe suprafata vaselor. Totodata, cu Water Protect +, masina ofera un mod de functionare foarte sigur. Acesta consta in existenta unui furtun cu erete dublu, prevenind astfel scurgerile de apa. In plus, garnitura antibacteriana previne riscul dezvoltarii bacteriilor in jurul usii.

Masina presupune un mod de functionare silentios, inregistrand numai 44 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 x 59.8 x 57 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina are la baza 8+1 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. SelfCare – este un program potrivit igienizarii interiorului masinii, folosind detergent special ina cest sens. Trebuie activat la un interval de 1-2 luni. Dureaza 75 de minute si consuma 15.2 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 2. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalari zilnice, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 220 minute, timp in care consuma 9.5 litir de apa si 0.93 kWh energie electrica.
 3. Auto – este cel mai flexibil program, fiind potrivit in foarte multe situatii. Temperatura de spalare este de 40-65 de grade Celsius, iar durata de 110-178 de minute. Inregistreaza un consum de 9.4-12.4 litri de apa si 0.9-1.45 kWh energie electrica.
 4. All-in-wash – este potrivit pentru spalarea vaselor cu grad normal de murdarie, putand fi adaugate vase de uz cotidian, inclusiv obiecte din plastic, cratite sau tavi. Dureaza 203 minute, timp in care consuma 19 litri de apa si 1.53 kWh energie electrica.
 5. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Dureaza 170 de minute, timp in care consuma 16.8 litri de apa si 1.51 kWh energie electrica.
 6. Quick Wash 58 – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius. Dureaza 58 de minute, timp in care consuma 10.6 litri de apa si 1.18 kWh energie electrica.
 7. Glass care – este potrivit pentru articole delicate, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius. Dureaza 120 minute si inregistreaza un consum de 13.6 litri de apa si 1.20 kWh energie electrica.
 8. Mini 30′ – este recomandat vaselor recent murdarite, temperatura de spalare fiind de 35 de grade Celsius, iar durata de numai 30 de minute. Consuma 10.8 litri  de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 9. Prespalare – este potrivit pentru indepartarea resturilor uscate de murdarie, avand o durata de 15 minute, timp in care foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale foarte utile, dupa cum urmeaza:

 • Express – permite scurtarea duratei programului de spalare selectat, scazand astfel consumul de apa, datorita cresterii presiunii apei.
 • Steam Shine – ofera performante ridicate la uscare.
 • Tray Master – poate fi activat doar alaturi de programul intensiv, fiind util in cazul in care avem de spalare articole foarte mari.
 • Auto Talet – detecteaza automat utilizarea detergentilor sub forma de tablete combinate.
 • Time Delay – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu maxim 24 de ore.

Concluzii si Pareri

GRUNDIG GNI 41821 X este o masina de spalat vase foarte buna, ce ofera o capacitate generoasa si functii pe masura, iar din punctul meu de vedere, poate fi o achizitie reusita. Cumparatorii sunt foarte multumiti de ea si sustin ca isi face treaba excelent, este silentioasa, iar programele din dotare sunt foarte bine gandite. De asemenea, sunt incantati si de functii auxiliare din dotare ce vin perfect in completarea programelor, pentru o eficienta pe masura. Prin urmare, o recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: GRUNDIG GNI 41821 X

9.8

Pret

9.8/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate generoasa
 • Numar mare de programe si functii
 • Silentioasa
 • Economica

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *