Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV45GX04E – Review complet si Pareri

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMV45GX04E este un model de masina de spalat vase incorporabila ce pune la dispozitie cele mai importante programe si functii reusind sa indeparteze eficient murdaria. In continuare va vom prezenta cele mai importante detalii despre produs pentru a verifica daca este in concordanta cu asteptarile voastre.

Masina de spalat vase Bosch SMV45GX04E este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 12 seturi, suficienta pentru o familie cu 1-2 copii. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 258 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, interfata acestuia fiind una foarte prietenoasa. Insa, odata inchisa usa, acesta nu va mai ramane vizibil in timpul functionarii. Atunci, producatorii au implementat sistemul Info Light care se refera la proiectarea unui fascicul de lumina pe podea, ce te va tine la curent daca masina spala sau daca a terminat spalarea. In plus, tot aici se afla si indicatorul pentru sare, cat si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol deosebit de important in activitatea masinii, caci previne depunerile de calcar pe componentele interne ale masinii, dar si pe suprafata vaselor.

Interiorul acesteia este organizat cu ajutorul a doua cosuri flexibile, permitand adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar pentru incarcarea vaselor mai mari. Mai mult decat atat, cosul de sus se poate regla pe inaltime, beneficiind de sistem Rackmatic in trei trepte. Totodata, dispune si de suport special pentru pahare si cos pentru tacamuri.

Cu sistemul Aqua Stop poti preveni inundatiile, astfel ca masina poate functiona si in lipsa ta de la domiciliu. In plus, presupune un mod de functionare silentios, inregistrand 48 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 59.8 x 55 cm (l x L x A) .

Programe si functii speciale

Masina are la baza 5 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Intensiv – asigura o spalare intensiva vaselor foarte murdare, la temperatura de 70 de grade Celsius alaturi de o presiune ridicata. Fiind activ senzorul deincarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 12-15 litri de apa si 1.4-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program foarte flexibil, controlat in totalitate de senzori, astfel ca temperatura variaza destul de mult intre 45-65 de grade Celsius. In acelasi timp, durata este cuprinsa intre 95-160 de minute, iar consumul intre 9-19 litri de apa si 0.95-1.55 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un cosnum de doar 0.9 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa, insa are o durata ceva mai mare, de 210 minute.
 4. Glass – ofera o spalare delicata vaselor, inclusiv paharelor, la temperatura de doar 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa a apei. Pentru ca este activ, din nou, senzorul de incarcare, durata variaza intre 85-90 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa si 0.85-0.9 kWh energie electrica.
 5. Rapid – are o durata de doar 60 de minute, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Temperatura de spalare este de 60 de grade Celsius, inregistrand un consum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile:

 • Extra uscat – asigura o uscare optima vaselor crescand temperatura apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Hygiene Plus – ofera o igienizare superioara vaselor, pret de cel putin 10 minute, la temperatura de 70 de grade Celsius. Aceasta functie este recomandata vaselor persoanelor alergice si a bebelusilor.
 • Vario Sped Plus – permite reducerea duratei anumitor programe, prin cresterea preisunii apei.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 1 la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SMV45GX04E este o masina de spalat vase foarte buna, ce ofera rezultate optime la spalare, indiferent de nivelul de murdarie de pe suprafata vaselor. Actualii cumparatori sunt foarte multumiti de ea si declara ca cele 5 programe din dotare sunt foarte eficiente si bine gandite astfel ca pot face fata orcarui tip de murdarie. Totodata, este silentioasa si economica, drept pentru care o recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Bosch SMV45GX04E

9.6

Pret

9.6/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Functii diversificate
 • Sistem Info Light
 • Economica
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *