Masina de spalat vase incorporabila Electrolux KESC9200L – Review si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux KESC9200L este o masina de spalat vase foarte interesanta ce ofera o capacitate generoasa si o gama variata de programe, acoperind integral orice tip de nevoi. Poate fi o alternativa buna de luat in calcul, insa nu inainte de a afla toate detaliile necesare referitoare la acest produs.

Masina de spalat vase Electrolux KESC9200L este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 15 seturi, ceea ce o face ideala chiar si pentru o familie mai numeroasa. In aceasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, inregistrand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 270 kWh, iar cel de apa la 3080 litri.

Electrolux KESC9200L displayPentru ca este un model independent, panoul de control este amplasat pe interiorul usii. Odata inchisa usa, acesta nu va mai ramane vizibil, motiv pentru care a fost implementat sistemul Beam on Floor ce presupune proiectarea unui fascicul de lumina pe podea, astfel incat sa stim atunci cand masina spala sau a terminat de spalat. Atunci cand lumina are culoare rosie inseamna ca programul ruleaza, iar cand este verde, acesta a luat sfarsit. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa cu lustruirea vaselor.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte incapatoare si flexibile, unde pot fi introduse vase de diverse dimensiuni. In acelasi timp, putem rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu pentru adaugarea tigailor, tavilor, oalelor etc. In plus, paharele sunt protejate datorita sistemului Soft Frips si Soft Spikes. Este prezent si cosul special unde veti adauga tacamurile, la nivelul carora se va asigura o ingrijire optima.

Tehnologia Air Dry din dotare ofera o uscare eficienta vaselor utilizand fluxul natural al aerului. Aceasta se refera la deschiderea in mod automat a usii circa 10 cm la finalul programului.

De asemenea, masina presupune un mod de functionare destul de silentios, inregistrand in timpul spalarii numai 46 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 cm inaltime, 59.6 cm latime si 55 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Electrolux KESC9200L are la baza 8 programe de spalare despre care vom discuta pe larg in continuare:

 1. Quick – este potrivit pentru vasele recent murdarite, temperatura apei fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza numai 30 de minute, timp in care inregistreaza un consum de 9.5-11.6 litri de apa si 0.52-0.64 kWh energie electrica.
 2. Preclatire – este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor folosind 4.3-5.3 litri de apa la temperatura de admisie, pret de 15 minute.
 3. 1h – este recomandat pentru vasele cu grad moderat de murdarie, temperatura apei fiind de 60 de grade Celsius, iar durata de 60 de minute. Inregistreaza un consum de 10.5-12.9 litri de apa si 0.92-1.06 kWh energie electrica.
 4. 1h 30min – este ideal pentru murdaria normala, temperatura de spalare fiind de 60 de minute, iar durata de 90 de minute. Consuma 11.6-14.2 litri de apa si 1-1.15 kWh energie electrica.
 5. 2h 40 min – este potrivit pentru spalarea vaselor cu un nivel mediu-ridicat de mrudarie, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius. Dureaza 160 de minute, timp in care consuma 11-13.5 litri de apa si 1.12-1.26 kWh energie electrica.
 6. Eco – este cel mai economic program, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 240 de minute, timp in care inregistreaza un consum de 11 litri de apa si 0.95 kWh energie electrica.
 7. Auto – este cel mai flexibil program, fiind controlat in totalitate de senzori, temperatura apei variind intre 50-60 de grade Celsius. Dureaza 120-170 de minute si consuma 10.4-13.3 litri de apa si 0.76-1.22 kWh energie electrica.
 8. Machine care – este potrivit pentru igienizarea interiorului masinii, folosind detergent special in acest sens. Dureaza 60 de minute si consuma 9.7-11.8 litri de apa si 0.6-0.73 kWh energie electrica.

Cu ajutorul functiei Quick Select avem posibilitatea de a porni un program personalizat, alegand durata acestuia cu ajutorul glisorului si adaugand anumite tratamente optionale. Functia de programare intarziata permite amanarea orei de incepere a spalarii intre 1-24 de ore.


Concluzii si Pareri

Electrolux KESC9200L este, fara doar si poate, o masina deosebita, prevazuta cu functii si tehnologii moderne, ce face fata cu succes oricarei situatii. Cumparatorii sunt foarte incantati de ea si de modul in care aceasta isi face treaba, sustinand ca spala excelent vasele. Este foarte incapatoare, economica si silentioasa, exact ceea ce aveau nevoie in locuinta. O recomanda cu toata increderea mai departe si sunt de parere ca raprotul calitate/pret este unul foarte bun.

Review pe scurt: Electrolux KESC9200L

9.8

Pret

9.6/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.9/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Foarte incapatoare
 • Multe programe
 • Quick Select
 • Beam on Floor

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *