Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL8345RO cu 15 seturi – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux ESL8345RO este o masina incapatoare si foarte interesanta, ce reuseste sa indeparteze eficient toate resturile de murdarie. Prezinta o serie de programe si functii foarte utile, despre care vom discuta pe larg in acest review.

Masina de spalat vase Electrolux ESL8345RO este prevazuta cu o capacitate generoasa de 15, fiind alegerea potrivita chair si pentru o familie mai mare. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 262 kWh, iar cel de apa la 2940 litri.

Pentru ca este un model incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este una foarte prietenoasa, tot aici, aflandu-se si indicatorul pentru sare. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii fiindca datorita ei calcarul nu se va depune pe suprafata vaselor si nici pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte incapatoare si flexibile, ce permit adaugarea vaselor de orice dimensiuni. Rabatand suportii mobili din plastic, poti obtine spatiu suplimentar pentru a adauga chiar si oale, tigai, tavi si asa mai departe.

O tehnologie foarte interesanta este AirDry ce foloseste fluxul natural de aer natural pentru o uscare eficienta. Aceasta presupune deschiderea usii cu aproximativ 10 cm in ultima parte a programului, obtinandu-se rezultate foarte bune la uscare cu un consum redus de energie electrica.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 x 59.6 x 55 cm (l x L x A). Totodata, presupune un mod de functionare silentios inregistrand numai 45 dB.

Programe si functii speciale

Masina este prevazuta cu 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Este potrivit pentru spalarile zilnice, insa are o durata ceva mai mare, de 232 minute, inregistrand un consum energetic de doar 0.95 kWh.
 2. Auto – este controlat in totalitate de senzori, fiind potrivit pentru orice situatie. Astfel, temperatura variaza intre 45-70 de grade Celsius, iar durata intre 40-170 de minute. Inregistreaza un consum de 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh energie electrica.
 3. AutoFlex – presupune spalarea diferentiata in functie de cosuri. La nivelul cosului inferior este folosita apa la temperatura si presiune mai ridicata, in timp ce la nivelul cosului superior, este folosita apa la temperatura si presiune mai scazuta. Temperatura de spalare este de 50, respectiv 65 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, va inregistra un consum cuprins intre 14-16 litri de apa si 1.2-1.5 kWh energie electrica. Durata variaza si ea intre 160-180 de minute.
 4. Intensiv – asigura o spalare intensiva a vaselor precum oale, cratite si tigai foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Are o durata de 170-190 de minute, irnegistrand un consum de 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7 kWh energie electrica.
 5. Pahare – este potrivit pentru articolele foarte sensibile, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare durata variaza intre 82-92 de minute, timp in care consuma 12-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh energie electrica.
 6. QuickPlus – este un program scurt, cu o durata de doar 30 de minute. Spala la temperatura de 60 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare. Consuma 10 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.

Totodata, masina beneficiaza si de o serie functii speciale, precum:

 • Time manager – permite reducerea duratei programelor de spalare chiar si cu pana la 50%.
 • My Favorit – permite memorarea tuturor setarilor care sunt utilizate cel mai des, putand  fi accesate doar apasand un buton.
 • Xtra Dry – asigura o uscare optima a vaselor prin cresterea temperaturii in cadrul ultimului ciclu de clatire.

Concluzii si Pareri

Din punctul meu de vedere, Electrolux ESL8345RO este o masina de spalat vase incapatoare si economica, ce asigura o ingrijire atenta vaselor in timpul spalarii. Cumparatorii sunt foarte multumiti de alegerea facuta si sustin ca este o masina foarte buna ce reuseste sa le acopere integral nevoile, este foarte silentioasa si incapatoare. De asemenea, sunt incantati de flexibilitatea oferita atat in ceea organizarea interioara, cat si a programelor si functiilor din dotare. O recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Electrolux ESL8345RO

9.6

Pret

9.7/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

9.2/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Capacitate generoasa
 • Programe flexibile
 • Functionare silentioasa
 • Economica

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

One thought on “Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL8345RO cu 15 seturi – Review complet si Recomandari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *