Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL5335LO – Review complet si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESL5335LO este un model de masina de spalat vase incorporabil ce ofera o capacitate suficient de mare si o serie de programe interesante, destul de diversificate si flexibile. Te invitam sa urmaresti acest review in continuare si sa afli cele mai importante detalii despre acest produs!

Masina de spalat vase Electrolux ESL5335LO ofera o capacitate suficient de mare de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu 1-2 copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica  A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 262 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, interfata acestuia fiind una foarte prietenoasa si intuitiva. Tot aici, se afla si cei doi indicatori foarte importanti: indicatorul pentru agentul de clatire si indicatorul pentru sare. Sarea detine un rol esential in activitatea masinii de spalat, intrucat asigura rezultate optime la spalare, dar pe de alta parte, protejeaza eficient componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, ce permit adaugarea oricarei marimi de vase. In plus, suportii din plastic se pot rabata pentru a obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea oalele, tigailor si altor vase voluminoase.

Gratie noii tehnologii AirDry, vasele vor fi uscate mai rapid si mai eficient. Aceasta permtie deschiderea usii cu circa 10 cm, dupa finalizarea programului de spalare. In plus, beneficiaza si de sistemul InfoLight, foarte util fiind un model incorporabil, ce presupune proiectarea a doua culori pe podea, pentru a sti cand masina spala sau cand programul de spalare a luat sfarsit.

Totodata, masina presupune un mod de functionare foarte silentios, astfel ca nivelul maxim nu depaseste 45 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 81.8 x 59.6 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare, pe care le vom detalia mai jos:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este recomandat pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Consuma 0.92 kWh energie elctrica si 9.9 litri de apa, avand o durata ceva mai mare, de 237 minute.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, controlat in totalitate de senzori si potrivit oricarei situatii. Temperatura de spalare variaza intre 45 si 70 de garde Celsius, avand o durata de 45-160 de minute. Consuma 7-12 litr ide apa si 0.7-1.5 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este un program potrivit pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente precum tigai, oale si asa mai departe intrucat temperatura apei este ridicata, de 70 de grade Celsius, precum si presiunea acesteia.Fiindca este activ senzorul de incarcare, parametrii pot varia. Astfel, programul are o durata cuprinsa intre 140-160 de minute, timp in care consuma 13-15 litri de apa si 1.4-1.6 kWh energie electrica.
 4. Pahare – este potrivit pentru vase foarte sensibile, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Are o durata de 70-85 de minnute si conuma 13-14 litr ide apa si 0.9-1.1 kWh energie electrica.
 5. Scurt – are o d urata de doar 30 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius. Este ideal pentru vase recent murdarite, insa trebuie avut in vedere faptul ca nu dispune si de cicul de uscare.
 6. Prespalare – poate fi folosit pentru inmuierea murdariei de pe vase. Are o durata de 14 minute, timp in care consuma 4 litri de apa la temperatura de admisie, deci consumul energetic va fi infim, de 0.1 kWh.

Pe langa aceste programe, masina beneficiaza si de cateva functii speciale:

 • Time manager – poate fi activata in cadrul programelor Eco si Intensiv si permite reducerea duratei programelor chiar cu pana la 50%. Acest lucru este posibil datorita faptului ca mareste presiunea si temperatura apei.
 • Xtra Dry – vizeaza o uscare eficienta a vaselor si poate fi activat in cadrul tuturor programelor, mai putin cel de prespalare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de ora cea m ai convenabila pentru tine.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESL5335LO este o masina de spalat vase foarte buna, care isi face treaba in parametrii optimi. Clientii confirma acest lucru si declara ca din punctul lor de vedere, este alegerea optima. Sustin ca spala foarte bine vasele si apreciaza foarte mult sistemul InfoLight fiindca ii tine mereu la curent cu stadiul masinii, astfel ca intotdeauna stiu daca pot scoate vasele din ea sau este necesar sa mai astepte. O recomanda mai departe si apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL5335LO, 13 seturi, 6 programe, Clasa A++

9.4

Pret

9.3/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.5/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • InfoLight
 • AirDry
 • Programe flexibile
 • Functii utile

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *