Masina de spalat vase Miele G 6730 SCi EDST – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Miele G 6730 SCi EDST este o masina de vase ce reuseste sa atinga performante inalte, oferind rezultate pe  masura asteptarilor. Este un produs foarte bine gandit si proiectat, insa mai multe detalii va invitam sa le descoperiti in continuare.

Masina de spalat vase Miele G 6730 SCi EDST dispune de o capacitate de 14 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familiile mai mari. Este foarte economica, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, ceea ce inseamna un consum energetic foarte mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 211 kW, iar cel de apa la 2761 litri.

Fiind un model semi-incorporabil, panoul de control va ramane vizibil chiar si dupa ce masina va fi integrata in mobila. Acesta prezinta o interfata foarte intuitiva, iar partea cea mai buna este ca puteti oricand sa verificati timpul ramas pana la finalizarea programului. In plus, aveti posibilitatea de a selecta limba dorita. Tot la acest nivel, sunt prezenti cei doi indicatori foarte importanti si anume indicatorul sare si agentul de clatire. Este important ca la fiecare spalare sa existe o cantitate optima de sare pentru ca aceasta nu doar ca asigura rezultate impecabile la spalare, ci protejeaza si componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.

Interiorul masinii este foarte bine organizat, iar cosurile din dotare permit adaugarea vaselor de orice dimensiuni. Suportii rabatabili se pot plia foarte usor pentru a obtine spatiu suplimentar in vederea adaugarii unor vase mai voluminoase precum oale, tigai, tavi si asa mai departe. De asemenea, beneficiaza si de cos pentru tacamuri si suprot pentru pahare, la nivelul acestora, articolele adaugate fiind tratate intr-un mod aparte pentru o igienizare corespunzatoare, dar si pentru un plus de protectie.

Totodata, presupune o functionare foarte silentioasa, astfel ca nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 44 dB.

Dimensiunile acestei masini sunt de 80.5 x 60 x 57 cm (l x L x A) si cantareste 45 kg.

Programe si functii speciale

Acest model este dotata cu o serie de programe foarte flexibile si eficiente, ce se muleaza cam tuturor tipurilor de nevoi:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, dar totusi potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 52 de grade Celsius. Are o durata de 226 minute, timp in care consuma 0.75 kWh energie electrica si 9.7 litri de apa. Presupune ciclu de prespalare, clatire intermediara, clatire finala la temperatura de 46 de grade Celsius si, desigur, ciclu de uscar.e
 2. Automatic – este controlat de senzori ce vor detecta gradul de murdarie, astfel ca temperatura de spalare poate varia intre 45-65 de grade Celsius, iar temperatura apei la clatire va lua valori curpinse intre 57-70 de grade Celsius. Dureaza intre 114-172 minute si inregistreaza un consum de 6.5-15 litri de apa si 0.7-1.1 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este special concenput pentru vase foarte murdare, dar si rezistente fiindca temperatura de spalare este de 75 de grade Celsius, iar temperatura la clatire de 58 de grade Celsius, presiunea apei fiind si ea una destul de ridicata. Consuma 14.5 litri de apa si 1.35 kWh energie electrica timp de 3 ore.
 4. Quick power wash – este un program adecvat pentru vasele recent murdarite, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius, iar cea de clatire de 65 de grade celsius. Are o durata de 58 de minute.
 5. Gentle – asigura o spalare delicata la o temperatura de 55 de grade Celsius, dar si la o repsiune scazuta, fiind ideal chair sipentru vasele foarte sensibile precum pahare. Consuma 13.5 litri de apa si 0.95 kWh energie electrica.
 6. Normal – este potriivt pentru vase cu resturi normale de murdarie, temperatura de spalare fiind de 55 de grade Celsius. Are o durata de 137 de minute, timp in care consuma 13.5 litri de apa si 1.05 kWh energie electrica.
 7. ExtraQuiet – este un program foarte silentios, pentru ca presiunea apei este foarte scazuta. Are o durata de 4 ore si 20 de minute si poate fi folosit fara probleme pe timpul noptii. Conuma 9.5 litri de apa si 1 kWh energie electrica.
 8. Solarsave – este un program ce inregistreaza un consum infim de energie electrica, insa consuma ceva mai multa apa si anume 27 litri, timp de 150 de minute. Masina trebuie alimentata cu apa la temperatura de cel putin 55 de grade Celsius.
 9. Machine Care – se refera la igienizarea masinii de spalat, efectuand o spalare la temperatura de 75 de grade Celsius, dupa care doua cicluri de clatire si clatirea finala la temperatura de 70 de grade Celsius.

Totodata, masina beneficiaza si de alte functii speciale foarte eficiente, precum:

 • Eco Start – in cazul in care aveti contract de furnizare a energie electrica al carui pret este variabil in functie de ora, atunci puteti alege cel mai ieftin interval pentru ca masina sa porneasca numai atunci.
 • Programare intarziata – vine in doua variante: fie puteti alege intervalul de timp peste care sa inceapa spalarea, fie cand ati dori sa se termien programul ales.
 • Energy Save – permite reducerea consumului energetic cu aproximativ 20%, insa se va mari durata programului.
 • Short – permite scurtarea duratei programelor de spaalre cu pana la 30%.
 • Incarcare la jumatate – ajusteaza consumul de resurse in raport cu cantitatea de vase adaugata, insa durata si temperatura de spalare vor ramane neschimbate.

Concluzii si Pareri

Miele G 6730 SCi EDST este un model de masina de spalat vase foarte performant, ce reuseste sa acopere toate tipurile de nevoi. Este foarte incapatoare si economica, iar clientii sunt foarte incantati de ea. Sustin ca isi face treaba ireprosabil, programele din dotare dovedindu-se extrem de eficiente, indiferent de gradul de murdarie de pe suprafata vaselor. De asemenea apreciaza la ea faptul ca este extrem de economica si sustin ca merita pana la ultimul banut. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este foarte bun.

Masina de spalat vase Miele G 6730 SCi EDST semi-incorporabila, afisaj digital cu posibilitate de selectare a limbii dorite si indicarea timpului ramas

9.9

Pret

9.5/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.9/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Numar mare de programe
 • Functii speciale diversificate
 • Capacitate mare
 • Eficienta energetica ridicata

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *