Masina de spalat vase Bosch SPS66TI01E – Review si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPS66TI01E este un model de masina de spalat vase independent ce ofera cele mai importante programe si cateva functii utile. Din punctul meu de vedere, merita sa ii acorzi cateva minute pentru a afla cateva detalii importante despre ea!

In primul rand, masina de vase Bosch SPS66TI01E ofera o capacitate medie de 10 seturi, fiind potrivita pentru un cuplu sau pentru o familie cu un copil. Totodata, este foarte economica fiind incadrata in cea mai buna clasa de eficienta energetica, A+++, ceea ce inseamna un consum energetic foarte mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la aproximativ 147 kWh.

Pentru ca este un model independent, panoul de control va fi intotdeauna vizibil astfel ca vei putea verifica prin intermediul display-ului timpul ramas pana la finalizarea programului. Panoul de control dispune de o interfata foarte intuitiva, iar tot la acest nivel de afla doi indicatori extrem de importanti: cel pentru agentul de clatire si cel pentru sare. Sarea prezinta un rol foarte important in intreaga activitate a masinii. In primul rand, asigura o calitate buna a spalarii, dar nu in ultimul rand, protejeaza componentele interne impotriva coroziunii.

Cosuri Bosch SPS66TI01EInteriorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Acest lucru este posibil prin simpla rabatare a suporturilor de plastic mobili. Cosul superior poate fi reglat pe inaltime pe trei niveluri pana la 5 cm. In plus, detine cos special pentru tacamuri si suport pentru pahare ce asigura o buna protectie a acestora.

suport pahare Bosch SPS66TI01

Un sistem cu totul ingenios care este prezent la un numar redus de modele de masini de spalat vase este EmotionLight. Acesta se refera la iluminarea cavitatii interioare a masinii care iti va oferi o vizibilitate mai buna in interiorul acestora, dar si asupra vaselor proaspat spalate.

Totodata, tehnologia ActiveWater maximizeaza eficienta la spalare si contribuie la un consum redus de energie, dar si de apa. Practic, apa si energia sunt distribuite in mod optim, apa fiind incalzita mai rapid, performantele fiind imbunatatite.

Cu ajutorul sistemului AquaStop esti protejat impotriva inundatiilor. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta si o tava colectoare amplasate la baza masinii, avand intrerupator cu flotor, ce asigura o protectie de pana la 100% impotriva eventualelor pagube pe care le-ar putea produce apa.

In cosul superior, se afla un brat dublu de pulverizare – DuoPower ce asigura o spalare optima a vaselor. Pracitc, apa reuseste sa patrunda eficient in orice colt al masinii de spalat, reusind sa asigure o spalare si o igienizare optima a vaselor.

Duo Power Bosch SPS66TI01E

Tehnologia Zeolith asigura o uscare optima cu un consum redus de energie electrica. Secretul acesteia se refera la mineralul natural zeolit, care se regenereaza dupa fiecare ciclu de spalare, rezistand pe intreaga durata de viata a masinii de vase.

Masina beneficiaza si de un motor economic si durabil – EcoSilence Drive TM. In plus, acesta ajuta la inregistrarea unui consum cat mai mic de resurse, dar si la o functionare cat mai silentioas,a astfel ca nivelul maxim de zgomot produs nu depaseste 43 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 45 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 46 kg.

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – este un program potrivit pentru vasele cu grad ridicat de murdarie sau chiar murdarie uscata, fiindca temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, folosind si o presiune ridicata. Acest program este recomandat vaselor rezistente precum oale, tigai, farfurii care nu sunt sensibile la temperaturi ridicate. Inregistreaza un consum de 1.05-1.15 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa. Dureaza intre 130-150 de minute. Parametrii variaza usor intrucat este activ senzorul de incarcare ce va detecta cantitatea vaselor adaugate in masina.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, fiind potrivit pentru orice tip de murdarie. Temperatura apei variaza intre 45-65 de grade Celsius, iar consumul intre 7-16 litri de apa. In acelasi timp, are o durata de 90-150 de minute.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 9.5 litri de apa si 0.66 kWh energie electrica, avand o durata de 195 de minute.
 4. Silence – este un program potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, putand fi folosit si pe timpul noptii. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, iar nivelul scazut al zgomotului se datoreaza presiunii reduse. Are o durata de 235 de minute, timp in care consuma 11 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 5. Scurt – dureaza numai 90 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius, drept pentru care inregistreaza un consum de 11 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 6. Pahare – asigura o spalare delicata a vaselor la temperatura de 40 de grade Celsius, drept pentru care pot fi adaugate chiar si articole foarte sensibile la temperaturi ridicate inclusiv pahare. Consuma intre 11-14 litir de apa si 0.85 kWh energie electrica, avand o durata de 85-95 de minute, fiind activ senzorul de incarcare.

Pe langa aceste programe de spalare a vaselor, masina beneficiaza si de un program de igienizarea a cavitatii interioare. Acest lucru presupune folosirea unui detergent special pentru curatarea masinii, iar in momentul in care activezi acest program, va trebui ca in interior sa nu existe vase murdare. In plus, masina prezinta si cateva functii speciale, precum:

 • VarioSpeed Plus – reduce durata programelor de spalare, fara a afecta insa rezultatele la spalare.
 • Hygiene Plus – presupune o igienizare atenta a vaselor pret de cel putin 10 minute la sfarsitul programului.
 • Extra Uscare – pentru rezultate cat  mai bune la spalare.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS66TI01E este o masina de calitate ce asigura o spalare optima a vaselor indiferent de gradul de murdarie. Clientii sunt foarte multumiti de ea si sustin ca face fata cu brio oricarui tip de murdarie, programele sunt suficient de flexibile, iar functiile speciale maximizeaza rezultatele. Mai mult decat atat, apreciaza faptul ca este un model extrem de economic si silentios, iar in ansamblu, sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Masina de spalat vase Bosch SPS66TI01E, 10 seturi, 6 programe. Clasa A+++

9.8

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Eficienta energetica ridicata
 • Programe flexibile
 • Tehnologie Zeolith
 • Sistem Emotion Light

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *