Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4655RO – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESL4655RO este un model de masina de spalat foarte interesant si eficient, prevazut cu o gama variata de programe si functii pentru rezultate optime la spalare. Te invitam sa afli mai multe detalii despre produs pentru a verifica daca reuseste sa indeplineasca si cerintele tale!

Masina de spalat vase Electrolux ESL4655RO este prevazuta cu o capacitate de 9 seturi, ceea ce o face potrivita pentru familii mai mici. Mai mult decat atat, este si o masina foarte economica, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, inregistrand un consum energetic foarte mic.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, avand o interfata foarte intuitiva. Totodata, aici se regaesesc indicatori luminosi care te vor avertiza in momentul in care nu va exista o cantitate suficienta de sare sau agent de clatire. Este esential ca de fiecare data sa existe o cantitate optima de sare pentru ca in acest fel calitatea spalarii va fi asigurata, dar si componentele interne ale masinii vor fi protejate impotriva coroziunii.

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri unde poti aseza vase de diverse dimensiuni. In plus, poti plia suportii din plastic pentru a obtine spatiu suplimentar chiar si pentru vasele foarte voluminoase.

Dimensiunile acestui model sunt de 81.8 x 44.6 x 55 cm (l x L x A).

In timpul spalarii inregistreaza un nivel al zgomotului de doar 44 dB. Cum nu reprezinta o valoare suficient de mare incat sa creeze un real disconfort acustic, nu vei avea de ce sa te ingrijorezi nici din acest punct de vedere.

Programe si functii speciale

Masina este dotata cu 7 programe de spalare, pe care le vom detalia in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Inregsitreaza un consum de doar 0.625 kWh energie electrica si 9.9 litri de apa.
 2. AutoFlex – este un program controlat de senzorii de incarcare si de turbiditate, motiv pentru care parametrii vor varia destul de mult. Temperatura de spalare este alterneaza intre 45 si 70 de grade Celsius, avand o durata cuprinsa intre 40-150 de minute. Consuma 6-12 litir de apa si 0.5-12 kWh energie electrica.
 3. Flexi wash – presupune spalarea in mod diferentiat astfel ca la nivelul cosului inferior temperatura va fi de 65 de grade Celsius cu o presiune mai mare, in timp ce la nivelul cosului superior, temperatura va fi de 50 de grade Celsius, apa avand o presiune normala. Prin urmare, vasele foarte murdare vor fi amplasate in cosul inferior, in timp ce vasele mai putin murdare, dar si sensibile, vor fi amplasate in cosul superior. Senzorul de incarcare ajusteaza putin parametri astfel ca durata poate varia intre 130-150 de minute, iar consumul intre 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – este programul potrivit pentru vasele, oalele, tigaile foarte murdare, dar si rezistente pentru ca temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, iar presiunea va fi si ea una foarte mare. Consuma 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica, avand o durata cuprinsa intre 130 si 150 de minute.
 5. Scurt – are o durata de doar 30-40 de minute si consuma 8 litri de apa si 0.6-0.8 kWh energie electrica. Si de aceasta data, senzorul de incarcare va fi activ.
 6. Pahare – este un program special pentru vase foarte delicate, chiar si pahare sau portelanuri foarte sensibile fiindca temperatura de spalare este de doar 45 de grade Celsius si, desigur, si presiunea apei va fi scazuta. Programul dureaza intre 60 si 80 de minute, timp in care consuma 10-12 litri de apa si 0.8-0.9 kWh energie electrica.
 7. Prespalare – este ideal pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor, avand o durata de 14 minute, consumand 4 litri de apa la temperatura de admisie, drept pentru care consumul energetic va fi infim, de doar 0.1 kWh.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale farte interesante, precum:

 • AirDry – presupune deschiderea usii in mod automat a masinii circa 10 cm pentru ooptimizarea rezultatelor la spalare.
 • My favourite – permite memorarea celor mai frecvente setari, astfel ca va fi necesara actionarea unui singur buton pentru ca masina sa isi poata incepe spalare in conformitate cu toate setarile dorite.
 • Time Beam – se rerfera la proiectarea timpului ramas pe podea, existand posibilitatea modificarii culorii.
 • XtraDry – imbunatateste rezultatele la uscare, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Time Manager – permite reducerea duratei programelor cu pana la 50%.

Consulta oferta de pret actuala!


Concluzii si Pareri

Electrolux ESL4655RO este un model de masina de spalat vase foarte bine pus la punct, pe care il recomand cu toata increderea. Clientii confirma acest lucru si sustin ca isi face treaba impecabil, iar programele din dotare sunt foarte flexibile si bine gandite. De asemenea, apreciaza la ea si faptul ca este extrem de silentioasa si economica, iar din punctul lor de vedere, nu au ce sa ii reproseze. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 9
Clasa de eficienta energetica A+++
Numar de programe 7
Tip incorporare Complet incorporabila

PROGRAME SI OPTIUNI

Programe Eco

AutoFlex

Flexi Wash

Intensiv

Scurt

Pahare

Prespalare

Functii XtraDry

Time Manager

AirDry

Time Beam

DATE TEHNICE

Latime (cm) 45
Nivel de zgomot dB(A) 44 dBA
Dimensiuni (IxLxA) cm 81.8 x 44.6 x 55
Culoare Alb

9.8

Pret

9.3/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.9/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Numar mare de functii si programe
 • Eficienta energetica
 • Functionare silentioasa
 • Time Beam

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *