Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4510LO – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux ESL4510LO este o masina de spalat vase utila, prevazuta cu anumite elemente foarte interesante, despre care vom discuta pe larg in cadrul acestui material. Te invitam sa afli mai multe detalii despre produs pentru a te putea convinge de eficienta sa!

Masina de spalat vase Electrolux ESL4510LO pune la dispozitie o capacitate de 9 seturi, ceea ce o face potrivita pentru un cuplu sau pentru familii mai mici, ori poate reprezenta o alternativa in cazul in care bucataria ta nu este tocmai spatioasa. In acelasi timp, masina este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce inseamna un consum decent, insa nu o performanta foarte mare in acest sens. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 222 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Fiind un model complet incorporabil, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, beneficiind de o interfata foarte intuitiva. Insa, pentru ca display-ul nu este la vedere, acestui model i-a fost implementat sistemul Info Light, adica proiectarea unui indicator luminos pe podea, pentru a sti atunci cand masina spala sau cand a terminat de spalat. Tot la nivelul panoului de control vei fi avertizat cand este necesara adaugarea unei cantitati suplimentare de sare sau de agent de clatire. Este important de amintit faptul ca in masina trebuie sa existe de fiecare data o cantitate optima de sare, caci de ea depinde calitatea spalarii, dar si protejarea componentelor interne impotriva coroziunii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua rafturi destul de flexibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse marimi. In plus, poti adauga chiar si oale sau vase mai voluminoase, fiindca suportii de plasitc se pliaza. Totodata, masina dispune si de cos special unde vei adauga tacamurile si la nivelul caruia se asigura o curatare optima, dar si protectie impotriva zgarieturilor.

Interior Electrolux ESL4510LO

Nivelul de zgomot produs in timpul spalarii nu depaseste 47 dB, fiind o valoare insuficienta pentru a crea un real disconfort acustic.

Dimensiunile acestui model sunt de 81.8 x 44.6 x 55 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 5 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient din perspectiva consumul de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 245 de minute, timp in care consuma 9.9 litri de apa si 0.777 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program fiind controlat in totalitate de senzori. Temperatura de spalare variaza intre 45 si 70 de grade Celsius, iar durata intre 40 si 150 de minute. Consuma 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica.
 3.  Intensiv – este un program special creat pentru vase foarte murdare sau chiar cu resturi uscate de murdarie, fiindca temperatura apei este una destul de ridicata, 70 de grade Celsius, direct proportional cu presiunea acesteia. Consumul energetic este de 1-1.2 kWh energie, iar cel de apa 11-13 litri. Durata variaza si ea intre 130 si 150 de minute in functie de cantitatea de vase adaugata.
 4. Scurt – este un program ce are o durata de doar 30 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius. In principiu, este ideal pentru vasele recent murdarite, insa nu presupune si ciclu de uscare.
 5. Prespalare – dureaza 14 minute, timp in care foloseste numai 4 litri de apa la temperatura de admisie. Este ideal pentru inmuierea murdariei de pe suprafata vaselor.

Totodata, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale foarte utile, precum:

 • XtraDry – asigura o uscare eficienta, prin cresterea temperaturii in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Time Manager – permite scurtarea duratei programelor.
 • AirDry – este vorba despre uscarea mai rapida a vaselor, prin deschiderea usii masinii in mod automat.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu pana la 12 ore.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESL4510LO este un model incorporabil care isi face treaba bine, fiind prevazut cu cele mai importante programe, dar si functii speciale. Clientii confirma acest lucru si sustin ca nu au ce sa ii reproseze, indiferent de gradul de murdarie, vasele sunt lustruite foarte bine. Totodata, sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul rezonabil.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR –

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 9
Clasa de eficienta energetica A+
Numar de programe 5
Cos reglabil pe inaltime Da

PROGRAME SI FUNCTII

Programe Eco

Auto

Intensiv

Scurt

Prespalare

Functii Time Manager

XtraDry

AirDry

Programare intarziata

CONSUM

Consum anual de energie 222 kW
Consum de energie (kW/ciclu de spalare) 0.78
Consum de apa (l/ciclu) 9.9
Consum anual de apa 2775 l

ACCESORII

Cos tacamuri Da

DATE TEHNICE

Latime (cm) 45
Nivel de zgomot dB(A) 47
Dimensiuni (IxLxA) cm 81.8 x 44.6 x 55

Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4510LO, 9 seturi, 5 programe, Clasa A+, Motor inverter, Indicator luminos pe podea, Afisaj digital, 45 cm, Inox

9

Pret

8.7/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.0/10

Functii

9.3/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret rezonabil
 • Functii diversificate
 • Indicator luminos pe podea
 • AirDry
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *