Masina de spalat vase semi-incorporabila Electrolux ESI5205LOX – Review detaliat si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESI5205LOX este un model de masina de spalat vase semi-incorporabil ce ofera o capacitate destul de mare si functii de baza, cu care sa iti poti face treaba simplu si rapid. Te invitam sa ne urmaresti in continuare si sa afli tot ceea ce te intereseaza despre acest model.

Masina de spalat vase Electrolux ESI5205LOX ofera o capacitate destul de mare, de 13 seturi, fiind potrivita chiar si pentru o familie cu 1-2 copii. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce inseamna un consum rezonabil de energie electrica. Nu este cea mai performanta clasa, insa producatorii estimeaza consumul energetic anul undeva la 295 kWh, iar cel de apa la 3080 litri.

Fiindca este un model semi-incorporabil, avantajul principal se refera la posibilitatea urmaririi timpului ramas pana la finalizarea programului. La acest nivel, se afla intregul panou de control care prezinta o interfata mai mult decat simpla, avand un buton rotativ prin intermediul caruia vei alege programul dorit si doua butoane pentru selectarea functiilor speciale. Pentru ca nu este un model foarte complex, nici panoul de  control al acestuia nu putea fi dificil de utilizat. Tot aici, vei fi atentionat ori de cate ori este necesara adaugarea unei cantitati suplimentare de agent de clatire sau de sare. Cea din urma este esentiala pentru o curatare impecabila a vaselor, dar si pentru a proteja componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.

Cavitatea interioara a masinii de spalat vase este organizata cu ajutorul a doua cosuri incapatoare. Acestea permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni, inclusiv oale sau boluri voluminoase. Pentru a obtine spatiu suplimentar pentru acestea, este necesara rabatarea suportilor mobili din plastic. La nivelul cosului superior, se afla suporturi speciale pentru pahare, iar la nivelul cosului inferior regasim suportul special pentru tacamuri.

Interior Electrolux ESI5205LOX 

O tehnologie absolut ingenioasa la acest model se refera la AirDry ce presupune deschiderea usii in mod automat, cu aproximtiv 10 cm, dupa finalizarea programului de spalare. Cu ajutorul acesteia, vasele vor fi uscate mai bine gratie curentilor naturali de aer.

AirDry Electrolux ESI5205LOX

Mai mult decat atat, cu ajutorul sistemului Aqua Stop vei fi protejat intotdeauna impotriva inundatiilor si a eventualelor pagube produse de apa. In plus, senzorul de apa va detecta de fiecare data nivelul de murdarie, ajustand astfel consumul de apa.

Dimensiunile acestui model sunt de 82 x 60 x 58 cm (l x L x A). In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, inregistreaza 49 dB, o valoare insuficienta pentru a crea un real disconfort acustic.

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 5 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva cosnumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarea vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 227 minute si consuma 11 liirt de apa si 1.039 kWh energie electrica.
 2. Intensiv – este special proiectat pentru vase cu grad ridicat de murdarie, temepratura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, parametrii vor fi usor variabili, astfel ca durata este cuprinsa intre 155-170 de minute, iar consumul este de 14-15 litri de apa si 1.5-1.7 kWh energie electrica.
 3. Normal – este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Ruleaza pret de 130-140 de minute avand un consum de 15-17 litri de apa si 1.4-1.6 kWh energie electrica.
 4. Scurt – dureaza doar 30 de minute si spala latemperatura de 60 de grade Celsius, fiind mai degraba potrivit pentru vase recent murdarite. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica. Nu dispune de ciclu de uscare.
 5. Prespalare – are o durata de 14 minute si consuma 5 litri de apa la temperatura de admisie. Este potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste functiile speciale, masina este dotata numai cu functia de programare intarziata ce permite amanarea orei de incepre a spalarii cu 3 ore.


Concluzii si Pareri

Electrolux ESI5205LOX este un model de masina de spalat vase simplu, dar care isi face treaba asa cum trebuie. Desi nu dispune de foarte multe functii, clientii sustin ca are tot ceea ce este necesar unei masini de spalat vase si ei sunt multumiti de modul in care reuseste sa isi faca treaba. Apreciaza la ea faptul ca dispune de suport special pentru pahare, fiindca sunt intr-adevar protejate in timpul spalarii. Totodata, sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte corect.

Masina de spalat vase semi-incorporabila Electrolux ESI5205LOX, 13 seturi, 5 programe, Clasa A+, Afisaj LED, Control electronic, 60 cm, Inox

9.1

Pret

9.4/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.0/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Tehnologie AirDry
 • Programare intarziata
 • Functionare Silentioasa
 • Panou de control la exterior

Argumente CONTRA

 • Numar redus de functii speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *