Masina de spalat vase AEG FFB63400PM cu o capacitate de 9 seturi si 7 programe de spalare – Review detaliat

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

AEG FFB63400PM este un model de masina de spalat vase independenta ce vine la pachet cu o serie de functii si programe foarte interesante. Important de retinut este faptul ca brandul AEG a fost preluat de mult timp de Electrolux, insa, din pacate, in Roamania AEG ca si marca nu este foarte cunoscuta.

Masina de vase AEG FFB63400PM pune la dispozitie o capacitate de 9 seturi, care din punctul meu de vedere, este potrivita pentru familii mai mici sau chiar pentru un cuplu. Un mare avantaj este acela de a fi o masina foarte economica, incadrata in clasa de eficienta A+++, ceea ce inseamna un consum energetic foarte mic. Producatorii estimeaza consumul energetic anual la 176 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Fiindca este un mode independent, panoul de control, inclusiv display-ul, vor ramane vizibile. Astfel, vei putea verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea comenzii. Mai mult decat atat, tot la acest nivel, exista doua indicatori foarte importanti – cel pentru agentul de clatire si cel pentru saruri. Cantitatea optima de sare este esentiala fiindca de ea depinde atat calitatea spalarii, cat si protectia componentelor interne impotriva coroziunii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua rafturi ce ofera o flexibilitate foarte buna. Poti adauga vase de diverse dimensiuni, iar mai mult decat atat, atunci cand ai vase foarte voluminoase, chiar si oale, poti rabata suportii pliabili pentru a obtine mai mult spatiu. In plus, exista suport special pentru pahare, dar si suport pentru tacamuri, pentru o igienizare corespunzatoare, dar si protectia adecvata.

Cu ajutorul programului ProZone poti realiza setari diferite pentru rafturile de sus si de jos chiar in cadrul aceluiasi ciclu de spalare.

Gratie noii tehnologii Airdry, vasele vor putea fi uscate eficeint. Practic, usa masinii se deschide in mot automat cu circa 10 cm, in ultima faza a ciclului de uscare.

Senzorii din dotare vor ajusta parametrii programelor in conformitate cu gradul de murdarie si cu cantitatea de vase adaugata. Insa, mai multe detalii vom discuta la partea de programe si functii speciale.

Si pentru ca panoul de control ramane vizibil pe toata durata functionarii, este posibil ca cei mici sa incerce sa apese din curiozitate pe butoane. Ei bine, producatorii s-au gandit si la acest tip de situatii si au implementat sistem de siguranta pentru copii.

Dimensiunile acestui model sunt de 85 x 44.6 x 61.5 cm (l x L x A) si cantareste 45 kg. In plus, nivelul de zgomot produs nu depaseste 44 dB, ceea ce inseamna ca nu va fi deranjanta din punct de vedere acustic in timpul functionarii.

Programe si functii speciale

Acest model beneficiaza de 7 programe de spalare, pe care le vom detalia in continuare:

 1. Eco – este cel mai convenabil program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, pentru ca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata destul de mare, de 4 ore, insa inregistreaza un consum de doar 0.613 kWh energie electrica si 9.9 litri de apa.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, detectand gradul de murdarie, dar si cantitatea vaselor adaugate in masina. Temperatura de spalare variaza intre 45-70 de grade Celsius, durata fiind cuprinsa intre 40 si 150 de minute.  Inregistreaza un consum de 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica.
 3. FlexiWash – este un program extrem de flexibil si presupune spalarea diferita la nivelul celor doua cose. In cosul superior, temperatura apei va fi de 50 de grade Celsius si utilizeaza o presiune normala a apei, in timp ce la nivelul cosului inferior, este folosita apa la temperatura de 65 de grade Celsius, folosind o presiune mai ridicata a apei. Programul are o durata de 130-150 de minute si consuma 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – spala la temperatura de 70 de grade Celsius si foloseste o presiune ridicata a apei, astfel incat programul va fi potrivit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente. Inregistreaza un consum de 1-1.2 kWh energie electrica si 11-13 litri de apa. Valorile variaza usor, fiindca si de aceasta data este activ senzorul ce detecteaza cantitatea vaselor.
 5. 30 min – este un program scurt, ce are o durata de doar 30 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius. Nu dispune, insa, de cicul de uscare.
 6. Silence – este un program foarte silentios, ce poate fi folosit fara probleme pe parcursul noptii. Utilizeaza apa la temperatura de 50 de grade Celsius si foloseste o presiune scazuta a acesteia. Spala pret de 220-230 d eminute si consuma 9-11 litri de apa.
 7. Pahare – este un program potrivit pentru vase foarte sensibile fiindca foloseste apa la temperatura de 45 de grade Celsius si o presiune destul de scazuta.

Pe langa aceste programe, masina beneficiaza si de cateva functii speciale:

 • XtraDry – asigura o uscare optima, marind temperatura apei in cadrul ultimului ciclu de uscare.
 • Time Saver – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%, prin cresterea temperaturii si a presiunii apei.
 • ExtraHygiene – asigura o igienizare corecta, folosind in ultimele 10 minute ale ciclului de clatire apa la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore, in functie de ora care te avantajeaza cel mai bine.

Concluzii si Pareri

AEG FFB63400PM este un model de masina de vase foarte bine gandit, iar programele din dotare reusesc sa asigure o gama foarte varianta de nevoi. Clientii sunt foarte multumiti de ea si sustin ca spala foarte bine vasele, indiferent de gradul de murdarie, doar alegand programul potrivit. De asemenea, apreciaza modul de functionare silentios, dar si faptul ca fiind un model independent, pot verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. O recomanda cu toata increderea si apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

 

– SPECIFICATII PRODUCATOR – 

CARACTERISTICI GENERALE

Capacitate (seturi) 9
Clasa de eficienta energetica A+++
Numar de programe 7
Tip afisaj Digital
Clasa de eficienta la spalare A
Clasa de eficienta la uscare A
Control Touch Control
Cos reglabil pe inaltime Da

PROGRAME SI OPTIUNI

Siguranta copii Da
Programe Eco

Auto

FlexiWash

Intensiv

30 min

Silence

Pahare

Functii Programare inrziata

XtraDry

Time Saver

Extra Hygiene

Nivele de temperatura 4

PANOU DE CONTROL

Afisare timp spalare ramas Da
Indicator sare Da
Indicator terminare program Da

ACCESORII

Compartiment sare Da

CONSUM

Consum energetic in program Eco 0.625 kWh
Consum de apa in program Eco 9.9 l
Consum anual de apa 2775 l
Consum anual de energie 176KWh/a

DATE TEHNICE

Latime (cm) 45
Nivel de zgomot dB(A) 44
Dimensiuni (IxLxA) cm 85 x 44.6 x 61.5
Inox Da
Culoare Inox

Masina de spalat vase AEG FFB63400PM, 9 seturi, 7 programe, Clasa A+++, Motor inverter, Touch control, AirDry, 45 cm, Inox

9.8

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Functii si programe foarte diversificate
 • Eficienta energetica
 • Display vizibil
 • Tehnologia AirDry

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *