Masina de spalat vase partial incorporabila Electrolux ESI4201LOX – Review detaliat

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESI4201LOX este o masina de spalat vase slim, potrivita pentru o familie cu un numar redus de membrii, fiind dotata cu cele mai importate programe si functii cu care sa iti poti face treaba simplu si rapid. In plus, vine la pachet cu un pret foarte accesibil, insa mai multe detalii te invitam sa le descoperi in continuare.

Masina de spalat vase Electrolux ESI4201LOX pune la dispozitie o capacitate de 9 seturi, care din punctul meu de vedere, o face potrivita pentru un cuplu sau pentru o familie cu un copil. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, ceea ce inseamna un consum decent de energie. In plus, producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 222 kWh, iar cel de apa ar fi de aproximativ 2775 litri/an.

Pentru ca este un model partial incorporabil, panoul de control alaturi de display vor ramane vizibile. Astfel, poti verifica intotdeauna faza in care se afla ciclul de spalare si nu durata asa cum se intampla la modelele mai scumpe. Insa, chiar si asa iti poti da seama in ce faza se afla masina si daca mai are mult de spalat. In plus, vei fi avertizat atunci cand in masina se afla o cantitate insuficienta de agent de clatire si sare, in vederea adaugarii unei cantitati suplimentare. Este esential sa adaugi o cantitate optima de sare in vederea optimizarii rezultatelor la spalare, dar si pentru a proteja componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul a doua cosuri ce permit adaugarea vaselor de diverse diminesiuni, inclusiv a celor voluminoase. Acest lucru este posibil prin rabatarea suportilor de plastic mobili, in vederea obtinerii de spatiu suplimentar. In plus, masina detine cos pentru tacamuri si cos special pentru pahare, unde se vor afla in siguranta pe toata durata spalarii.

Interior Electrolux ESI4201LOX

In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, s-au ingistrat 49 dB, un nivel insuficient pentru a crea un real disconfort acustic.

Dimensiunile acesteia sunt de 81.8 x 44.6 x 57.6 cm (l x L x A).

Concluzii si Pareri

Masina dispune de 5 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

  1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de doar 9.9 litri de apa si 0.778 kWh energie electrica.
  2. Intensiv – este programul potrivit pentru vasele cu grad ridicat de  murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Consuma mai multe decat prcedentul program si anume 1.1-1.3 kWh energie electrica si 13-14 litri de apa, avand o durata de 160-168 de minute. Valorile variaza usor fiindca este activ senzorul de incarcare.
  3. Normal – este recomandat pentru spalarile zilnice, adica pentru vase cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius. Este activ Sesor Control, astfel ca va inregistra un consum de 14-15 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica. Durata variaza si ea usor si anume intre 130 si 140 de minute.
  4. Quick Plus – este un program scurt, ce spala la temperatura de 60-65 de grade Celsius. Consuma 8 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica.
  5. Prespalare – dureaza doar 14 minute, timp in care consuma 4 litri de apa. Fiindca nu incalzeste apa, consuma doar 0.1 kWh, fiind recomandat pentru inmuierea vaselor murdare.

Totodata, masina beneficiaza si de functia de programare intarziata ce permite amanrea orei de incepere a spalarii cu trei ore. De asemenea, chiar daca nu se mentioneaza acest lucru, masina dispune si de AirDry, ce deschide usa acesteia cu circa 10 cm dupa ce programul de spalare a luat sfarsit.


Concluzii si Pareri

Electrolux ESI4201LOX este o masina de spalat simpla, dar care isi face treaba fara probleme. Clientii actuali sustin ca reuseste sa spele si sa igienizeze foarte bine vasele, chiar daca programele si functiile din dotare nu sunt extrem de diversificate. Este tot ceea ce ei au nevoie si sunt de parere ca este o alegere buna. In plus, considera raportul calitate/pret corect.

Masina de spalat vase partial incorporabila Electrolux ESI4201LOX, 9 seturi, 5 programe, 45 cm, LED, Clasa A+, Inox

9

Pret

9.2/10

Calitate

9.3/10

Fiabilitate

9.5/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

8.8/10

Argumente PRO

  • Raport calitate/pret corect
  • Tehnologie AirDry
  • Programare intarziata
  • Functionare Silentioasa

Argumente CONTRA

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *