Review: Masina de spalat vase semi-incorporabila Electrolux ESI4501LOX

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESI4501LOX este o masina de spalat vase foarte interesanta, prevazuta cu o serie de programe eficiente, ce ofera o ingrijire atenta vaselor. Va propunem sa urmariti in continuare acest material pentru a descoperi mai multe informatii utile despre produs.

Masina de spalat vase Electrolux ESI4501LOX este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 9 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum enegetic rezonabi. Conform estimarilor producatorilor, consumul anual de energie electrica ar fi undeva la 222 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Fiind un model semi-incorporabil, panoul de control este localizat in exteriorul usii, astfel ca putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. In plus, beneficiaza de o interfata simpla si intuitiva, toate setarile dorite fiind usor de realizat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea impiedica depunerile de calcar pe vase si pe componentele interne ale masinii, iar agentul de clatire se ocupa cu lustruirea paharelor.

Electrolux ESI4501LOX display

Interiorul este prevazut cu doua cosuri fleixbile unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili, putem obtine si mai mult spatiu pentru a adauga oale, tigai, tavi etc. In plus, este prezent si cosul special pentru tacamuri.

Electrolux ESI4501LOX interior

Tehnologia Air Dry presupune ca dupa terminarea programului de spalare, usa masinii sa se deschisa in mod automat circa 10 cm pentru a permite aerului sa patrunda in interios, uscand astfel eficient vasele.

In plus, este un model si destul de silentios, inregistrand cel mult 47 dB.

Dimensiunile produsului sunt de 81.8 cm inaltime, 44.6 cm latime si 57.6 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Electrolux ESI4501LOX este prevazuta cu 6 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program, fiind potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, pentru ca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 245 de minute, timp in care consuma 9.9 litri de apa si 0.777 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura apei variaza de la 45 pana la 70 de grade Celsius, iar durata intre 40 si 150 de minute. Inregistreaza un consum de 6-12 litri de apa, respectiv 0.5-1.2 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este ideal pentru vase foarte murdare, temperautra de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 130-150 de minute, iar consumul intre 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica.
 4. Scurt – este un program cu o durata de doar 30 de minute fiind recomandat pentru vasele recent murdarite. Temperatura de spalare este de 60 de grade Celsius, inregistrand un consum de 8 litri de apa.
 5. Pahare – este ideal pentru articolele delicate, temperatura apei fiind de 45 de grade Celsius. Dureaza 60-80 de minute si consuma 10-12 litri de apa, respectiv 0.8-0.9 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de pe suprafata vaselor. Dureaza 14 minute, timp in care consuma 4 litri de apa la temperatura de admisie.

Ca si functii speciale, masina a fost prevazuta cu:

 • XtraDry – asigura o uscare eficienta vaselor.
 • Time manager – permite scurtarea duratei programelor.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESI4501LOX poate fi o alternativa interesanta in materie de masini de spalat vase, fiind prevazuta cu o serie de programe si functii utile. Cumparatorii se declara multumiti de eficienta sustinand ca a fost o alegere excelenta pentru bucataria lor mica. Isi face treaba eficient, iar programele din dotare sunt foarte bine gandite. O recomanda si altor persoane si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul foarte bun.

Review pe scurt: Electrolux ESI4501LOX

9.5

Pret

9.6/10

Calitate

9.9/10

Fiabilitate

9.9/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Tehnologie Air Dry
 • Programe bine gandite
 • Functii utile
 • Potrivita si pentru bucatarii mai mici

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *