Masina de spalat vase incorporabila AEG FSE83400P – Review si Pareri pertinente

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

AEG FSE83400P este o masina de spalat vase incorporabila ce vine la pachet cu o serie de functii si tehnologii avansate reusind astfel sa asigure o spalare eficienta articolelor introduse in interiorul sau. Fiind un model slim, poate constitui o alternativa foarte buna si pentru cei ce dispun de o bucatarie ceva mai mica.

Masina de spalat vase AEG FSE83400P este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 9 seturi si este incadrata in cea mai performanta clasa de eficienta energetica si anume A+++, asigurand un consum energetic foarte mic. In plus, producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 176 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Fiind un model incorporabil, panoul de control este localizat in partea superioara a usii. Beneficiaza de o interfata simpla si intuitiva, prin intermediul careia putem realiza toate setarile dorite. Pentru ca in momentul in care masina spala si usa este inchisa, panoul de control nu mai ramane vizibil, motiv pentru care, a fost implementat sistemul Time Beam. Acesta presupune proiectarea unui fasicul de lumina de culoare rosie pe podea, informandu-te cu privire la stadiul masinii. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea are rolul de a impiedica depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne, iar agentul de clatire are rolul de a lustrui articolele din sticla.

AEG FSE83400P interior

Interiorul masinii este prevazut cu doua cosuri flexibile unde putem introduce vase de diverse dimensiuni. Rabatand suportii mobili putem obtine si mai mult spatiu in vederea introducerii articolelor voluminoase. In plus, este prezent si cosul special pentru tacamuri.

De asemenea, este important de stiut faptul ca reprezinta un model silentios, al carui nivel de zgomot nu depaseste 44 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.8 cm inaltime, 45 cm latime si 55 cm inaltime.

Programe si Functii Speciale

AEG FSE83400P are la baza, nu mai putin, de 7 programe de spalare, despre care vom discuta in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program, fiind recomandat pentru vasele cu grad moderat de murdarie, intrucat temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 240 de minute, timp in care consuma 9.9 litri de apa si 0.821 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, fiind potrivit in orice situatie, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura de spalare variaza de la 45 pana la 70 de grade Celsius, iar durata intre 40 si 150 de minute. Presupune un consum cuprins intre 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica.
 3. Pro Zone – pot fi introduse vase cu murdarie mixta, spalarea realizandu-se la 50 si 65 de grade Celsius. Are o durata de 130-150 de minute si presupune un consum de 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – este recomandat pentru vasele cu grad ridicat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Are o durata de 130-150 de minute si consuma 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica.
 5. 30 min – este un program scurt, cu o durata de 30 de minute, timp in care spala la temperatura de 60 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase recent murdarite. Consuma 8 litri de apa si 0.6-0.8 kWh energie electrica.
 6. Silent – este un program foarte silentios, datorita presiunii reduse a apei, putand fi activat si pe parcursul noptii. Spala la temperatura de 50 de grade Celsius si dureaza 220-230 de minute. Consuma 9-11 litri de apa si 0.9-1.1 kWh energie electrica.
 7. Delicate – este potrivit pentru vase delicate, intrucat temperatura de spalare este de doar 45 de grade Celsius, alaturi de o presiue redusa. Dureaza 60-80 de minute si consuma 10-12 litri de apa si 0.8-0.9 kWh energie electrica.

De asemenea, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale care completeaza perfect programele din dotare. Printre acestea amintim de:

 • Air Dry – care presupune deschiderea automata a usii la terminarea programului de spalare cu circa 10 cm, permitand fluxului de aer sa patrunda eficient in interiorul sau uscand rapid vasele.
 • Extra Hygiene – care vizeaza igienizarea vaselor introduse la temperatura de 70 de grade Celsius, pret de cel putin 10 minute.
 • Xtra Dry – care implica o uscare mai eficienta a vaselor prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Time Saver – care presupune scaderea duratei programelor cu pana la 50% prin cresterea temperaturii si a presiunii apei.
 • Programare intarziata – care vizeaza amanarea orei de incepere a spalarii in intervalul 1-24 de ore.

Concluzii si Pareri

AEG FSE83400P este o masina de spalat extrem de buna, dotata cu functii si tehnologii performante, iar acestea isi dovedesc eficienta prin rezultatele la spalare. Clientii actuali sunt foarte incantati de acest model, ceea ce era de asteptat. Cel mai mult apreciaza gama extrem de variata de programe si functii, dar si modul silentios si economic de functionare. Confirma faptul ca isi face treaba ireprosabil, motiv pentru care o recomanda mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul excelent.

Review pe scurt: AEG FSE83400P

10

Pret

9.8/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte economica
 • Numar mare de programe si functii
 • Sistem Time Beam
 • Foarte silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *