Masina de spalat vase Electrolux ESF8586ROX

Masina de spalat vase Electrolux ESF8586ROX cu 15 seturi si 7 programe – Review complet si Sfaturi utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux ESF8586ROX este un model deosebit de masina de spalat vase care reuseste sa te scape de grija vaselor murdare imediat, fara sa fie necesar vreun pic de efort din partea ta. In plus, este extrem de usor de programat si folosit, insa mai multe detalii vom discuta in continuare.

Masina de spalat vase Electrolux ESF8586ROX este prevazuta cu o capacitate impresionanta de 15 seturi, ceea ce o face ideala chiar si pentru familiile numeroase. Contrar asteptarilor, este si un aparat economic, fiind incadrat in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii. Interfata acestuia este foarte intuitiva, insa odata inchisa usa si pornit programul de spalare, nu vei putea urmari timpul ramas sau stadiul in care se afla masina. Atunci, producatorii au dorit sa solutioneze acest inconvenient si au implementat sistemul Info Light. Acesta presupune proiectarea unui fascicul luminos pe podea astfel incat vei sti de fiecare data daca masina spala sau programul setat a luat sfarsit. Culoarea rosie indica faptul ca masina inca spala, iar culoarea verde semnalizeaza faptul ca aceasta a terminat spalarea si ca poti scoate vasele din interior. In plus, tot aici se afla si un indicator foarte important si anume cel pentru nivelul sarurilor. Dupa cum bine stim si v-am mai spus, sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii fiindca impiedica depunerea calcarului atat pe suprafata vaselor, cat si pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile ce permit incarcarea masinii cu articole de diverse dimensiuni. Pentru obtinerea unui spatiu suplimentar poti rabata suportii mobili din plastic, in vederea adaugarii oalelor, tigailor, tavilor si asa mai departe. Bineinteles ca nu lipsesc nici suportul pentru tacamuri si suportul pentru pahare ce vor asigura articolelor o ingrijire optima prevenind deteriorarea lor.

O alta tehnologia ingenioasa se refera la AirDry ce utilizeaza fluxul de aer natural pentru o uscare cat mai eficienta. Usa masinii se va deschide cu aproximativ 10 cm in ultima parte a programului pentru ca vasele sa fie perfect uscate.

De asemenea, acest model presupune si un mod de functionare destul de silentios, astfel ca nivelul de zgomot inregistrat nu depaseste 44 dB.

Dimensiunile acesteia sunt de 85 x 59.6 x 61 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina detine 7 programe de spalare foarte flexibile despre care vom discuta pe larg in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de doar 0.95 kWh energie electrica si 11 litri de apa.
 2. AutoFlex – este un program asistat de senzori, fiind ideal pentru orice tip de vase indiferent de gradul de murdarie. Toti parametrii vor varia destul de mult, adaptandu-se in functie de situatie. In acest context, temperatura de spalare va fi cuprinsa intre 45-70 de grade Celsius, inregistrand un consum de 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh energie electrica. Durata variaza si ea destul de mult, intre 40 si 170 de minute.
 3. FlexiWash – presupune spalarea in mod diferentiat in functie de cos. Astfel, temperatura de spalare la nivelul cosului inferior este de 65 de grade Celsius folosind si o presiune ridicata, in timp ce la nivelul cosului superior, temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, utilizand apa la o presiune normala. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 160-180 de minute, iar consumul intre 14-16 litri de apa si 1.2-1.5 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat d emurdarie, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, iar presiunea apei foarte ridicata.Si de aceasta data senzorul de incarcare este activ, astfel ca valorile referitoare la consum pot varia usor, inregistrand 1.4-1.7 kWh energie electrica si 12.5-14.5 litri de apa.
 5. Glass care – asigura o spalare blanda la o presiune mica si la o temperatura de doar 45 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 12-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh energie electirca, in 82-89 de minute.
 6. Quick Plus – este un program scurt, ce are o durata de 30 de minute, timp in care foloseste 10 litri de apa. Temperatura de spalare este de 60 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 7. Prespalare – dureaza 14 minute si foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie. Este potrivit pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale, precum:

 • Time Maneger – permite reudcerea duratei programelor de spalare cu aproximativ 50%. Nu poate fi activat in cadrul programelor Autoflex, Glass care si prespalare.
 • Hygiene Plus – asigura o igienizare optima a vaselor, la temperatura de 70 de grade Celsius, fiind ideala pentru vasele celor mici sau a persoanelor alergice.
 • Incarcare la jumatate – nu putea lipsi avand in vedere capacitatea mare a masinii, iar aceasta presupune posibilitatea incarcarii unui singur cos, adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata. Temperatura de spalare si durata raman neschimbate.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a programului de spalare in functie de ora cea mai avantajoasa pentru tine.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF8586ROX este o masina de spalat vase excelenta, foarte bine pusa la punct in toate privintele. Cumparatorii sunt mai mult decat multumiti de modul in care aceasta isi face treaba si sustin ca spala impecabil, este foarte spatioasa, iar programele din dotare extrem de divesificate si flexibile. O recomanda cu toata increderea mai departe si considera raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt: Electrolux ESF8586ROX

9.7

Pret

9.5/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.2/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Foarte incapatoare
 • Programe flexibile
 • Tehnologia AirDry
 • Sistem InfoLight

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *