Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROW – Review complet si Pareri avizate

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF4710ROW este un model de masina de spalat vase independenta ce vine la pachet cu o eficienta energetica superioara, reusind sa se incadreze in tiparele celui mai economic aparat din aceasta gata. In plus, datorita latimii de doar 45 cm, se va incadra foarte usor si in bucatarii mai mici.

Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROW pune la dispozitie o capacitate de 9 seturi care, din punctul meu de vedere, ar fi potrivita pentru un cuplu sau chiar pentru o familie cu un copil. Dupa cum spuneam anterior, este un aparat deosebit de economic, fiind incadrat in cea mai buna clasa de eficienta energetica la ora actuala si anume A+++. In plus, producatorii estimeaza consumul energetic anual la doar 197 kWh.

Pentru ca este un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, ceea ce inseamna ca vei putea verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. In plus, interfata acestuia este foarte intuitiva, ceea ce inseamna ca vei gasi rapid butoanele potrivite pentru a activa programele si functiile dorite. Tot aici se afla un indicator foarte important si anume cel pentru nivelul sarurilor. Sarea detine un rol esential in activitatea masinii fiindca nu doar ca impiedica depunerea de calcar pe vase, ci previne coroziunea componentelor interne.

Interiorul este organizat cu ajutorul celor doua cosuri pe care le pune la dispozitie si care va permit adaugarea vaselor din diverse dimensiuni. Suportii rabatabili din plastic se pot plia pentru a obtine mai mult spatiu in vederea adaugarii si articolelor mai voluminoase precum oale, tigai, boluri si asa mai departe. Cat despre tacamuri si pahare, acestea vor fi amplasate in suporturile speciale pe care veti gasi la nivelul cosului inferior, respectiv superior.

Interior Electrolux ESF4710ROW

O tehnologie foarte interesanta implementata in cazul acestei masini se refera la AirDry ce presupune utilizarea fluxului de aer natural in vederea finisarii uscarii. Concret, usa se va deschide aproximativ 10 cm in ultima parte a programului, obtinand astfel performante riidcate la uscare si, desigur, reducand consumul energetic.

Pentru a fi mereu in siguranta, producatorii nu au uitat nici de sistmeul de protectie impotriva inundatiei, a carui prezenta este intr-adevar o necesitate.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 44.6 x 61.5 cm (l x L x A).

Presupune si un mod de functionare destul de silentios, astfel ca nivelul de zgomot produs nu va depasi 44 dB.

Programe si functii speciale

Acest model are la baza 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie caci temperatura de spalare este de 50 de rgade Celsius. Are o durata de 238 minute, timp in care consuma doar 0.613 kWh energie electrica si 9.9 litri de apa.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, ce vor detecta nivelul de murdarie, precum si cantitatea de vase adaugata. Temperatura de spalare variaza intre 45-70 de grade Celsius, iar consumul intre 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica. Durata alterneaza si ea de la 40 de minute pana la 150 de minute.
 3. Intensiv – este recomandat pentru vasele foarte murdare, dar si rezistente caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, precum foloseste si o presiune foarte ridicata a apei. Senzorul de incarcare se activeaza, drept pentru care consumul poate varia intre 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica, iar durata intre 130-150 de minute.
 4. Scurt – dureaza doar 30 de minute, timp in care spala la temperatura de 60 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 8 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 5. Pahare – este potrivit pentru articole foarte sensiible, caci temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius, iar presiunea apei foarte scazuta. Are o durata de 60-80 de minute, timp in care consuma 10-12 litri de apa si 0.8-0.9 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – are o durata de 14 minute, timp in care utilizeaza 4 litri de apa la temperatura de admisie. Este recomandat pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale foarte utile, cum ar fi:

 • Time Manager – face posibilia scurtarea duratei programelor cu aproximativ 50% fara a afecta rezultatele la spalare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • My Favorit – permite salvarea setarilor pe care le realizati cel mai des.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF4710ROW este o masina de spalat vase foarte buna, ce isi face treaba ireprosabil si despre care cumparatorii au avut numai cuvinte de lauda. Acestia au declarat ca functiile si programele din dotare sunt foarte bine gandite si suficient de diversificate, iar ceea ce apreciaza extrem de mult la produs este consumul energetic extrem de scazut. Sunt de parere ca este o achizitie foarte buna si considera raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt: Electrolux ESF4710ROW

9.9

Pret

9.7/10

Calitate

9.9/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Eficienta energetica
 • Tehnologia XtraDry
 • Programare intarziata
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *