Masina de spalat vase Bosch SPS46IW01E – Review complet si Pareri avizate

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Bosch SPS46IW01E este o masina de spalat vase ce face parte din seria a 4-a a electrocasnicelor Bosch, fiind un model slim, astfel ca se va integra foarte bine chiar si in bucatarii mai mici. Va invitam in continuare sa aflati cele mai importanti informatii despre produs, pentru a va forma o parere cat mai obiectiva!

Masina de spalat vase Bosch SPS46IW01E prezinta o capacitate mica spre medie, de 9 seturi, care din punctul meu de vedere, este ideala cel putin pentru un cuplu. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic decent.

Fiindca discutam despre un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, ceea ce inseamna ca va ramane vizibil chiar si in timpul spalarii. Interfata acestuia este foarte simpla si intuitiva, astfel fiind prevazuta cu un numar redus de butoane. Prin intermediul display-ului, poti verifica timpul ramas pana la finalizarea programului. In plus, tot aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume cel pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol deosebit de important in activitatea masinii fiindca nu permite calcarului sa se depuna pe suprafata vaselor si, totodata, protejeaza componentele interne ale masinii impotriva coroziunii.
Display Bosch SPS46IW01E
Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii din plastic poti obtine spatiu suplimentar pentru adaugarea oalelor, tigailor, bolurilor si asa mai departe.

Masina beneficiaza de motor Eco Silence Drive ce asigura o functionare silentioasa, astfel ca nivelul de zgomot produs nu depaseste 44 dB, dar si o buna rezistenta in timp. In plus, cu ajutorul sistemului Aqua Stop vei fi intotdeauna protejat impotriva inundatiilor.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 45 x 60 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina detine 6 programe de spalare, despre care vom discuta in detaliu, in cele ce urmeaza:

 1. Intensiv – este programul potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, folosind apa la temperaturi ridicate. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 125-135 de minute, iar consumul intre 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, astfel ca fiecare parametru va varia foarte mult, fiindca va depinde de cantitatea de vase adaugata si de nivelul de murdarie. Temperatura de spalare este cuprinsa intre 45-65 grade Celsius, consumul intre 7-16 litri de apa si 0.7-1.36 kWh energie electrca, iar durata intre 90-150 de minute.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit vaselor cu grad normal de murdarie caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 195 de minute, timp in care consuma 0.78 kWh energie electrica si 8.5 litri de apa.
 4. De noapte – este potrivit pentru spalarea vaselor pe timpul noptii, fiindca folosind o presiune scazuta a apei, nivelul de zgomot va fi unul foarte redus. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si are o durata de 240 de minute. Consuma 0.78-0.8 kWh energie electrica.
 5. Delicat – este potrivit pentru articolele foarte sensibile, fiindca temperatura de spalare este de 40 de grade Celsius, alaturi de o presiune foarte scazuta. Inregistreaza un consum de 11-13 litri de apa si 0.75-0.8 kWh energie electrica, avand o durata de 85-90 de minute.
 6. Scurt – dureaza 60 de minute, timp in care spala la temperatura de 65 de grade Celsius si consuma 1 kWh energie electrica. Este recomandat vaselor recent murdarite.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de o serie de functii speciale extrem de utile, precum:

 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor de spalare, cu pana la 50%.
 • Extra Hygiene – asigura o igienizare optima a vaselor, dupa ultimul ciclu de clatire la temperaturi de aproximativ 70 de grade Celsius.
 • Extra uscare – ofera cele  mai bune rezultate la uscare, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS46IW01E este o masina de spalat vase eficienta ce reuseste sa asigure rezultate optime la spalare, fiind dotata cu cele mai importante programe si functii. Clientii confirma faptul ca spala si usuca foarte bine vasele, este usor de programat si foarte silentioasa. Sunt multumiti de modul in care isif ace treaba in general si apreciaza raportul calitate/pret avantajos.

Review pe scurt: Bosch SPS46IW01E

9.4

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.3/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Functii speciale foarte diversificate
 • Functionare silentioasa
 • Display vizibil
 • Sistem Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *