Masina de spalat vase Electrolux ESF7565ROX – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF7565ROX este o masina de spalat vase eficienta, prevazuta cu cele mai importante programe, care asigura o spalare optima a vaselor, indiferent de gradul de murdarie. Ar putea fi o alternativa rezonabila, insa inainte de a lua orice decizie, va invitam sa aflati mai multe detalii in continuare!

Masina Electrolux ESF7565ROX este prevazuta cu o capacitate de 13 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu mai multi copii. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 262 kW energie electrica si 1935 litri de apa.

Pentru ca este un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara, pe exterior, astfel ca va ramane vizibil pe toata durata functionarii. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, iar tot aici, se afla si indicatorul pentru nivelul de sare, care te va atentiona atunci cand va fi nevoie de adaugarea unei cantitati suplimentare. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii pentru ca previne depunerile de calcar pe suprafata vaselor, dar si pe componentele interne ale masinii.

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile ce permit adaugarea articolelor de diverse dimensiuni. Suportii rabatabili se pot plia astfel incat sa obtii spatiu suplimentar pentru a putea adauga si articole voluminoase precum tavi, tagai, oale etc. De asemenea, dispune de cos special pentru tacamuri, dar si suport pentru pahare care le va mentine fixe astfel incat sa nu existe riscul de a se sparge in timpul spalarii.

Masina beneficiaza de o tehnologie moderna – AirDry ce utilizeaza fluxul de aer natural, pentru a usca mai bine articolele aflate in interior. Aceasta presupune deschiderea usii cu 10 cm in ultima parte a ciclului de spalare, pentru a patrunde aer din exterior si pentru a se usca mai rapid.

Dimensiunile acesteia sunt de 85 x 60 x 61 cm (l x L x A). In plus, presupune un mod de functionare destul de silentios, astfel ca nivelul de zgomot produs nu depaseste 44 dB.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 6 programe de uscare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este un program eficient din perspectiva consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Consuma 6.9 litri de apa si 0.932 kWh energie electrica, avand o durata de 225 minute.
 2. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, detectand atat nivelul de murdarie, cat si cantitatea de vase adaugata. Consuma intre 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh energie electrica, avand o durata de 40-160 de minute. Temperatura de spalare variaza si ea intre 45-70 de grade Celsius.
 3. FlexiWash – este un program foarte flexibil ce spala la doua temperaturi si doua presiuni diferite in cele doua cosuri. Astfel in cosul inferior vor fi amplasate oalele mai murdare ce vor fi spalate la temperatura de 65 de grade Celsius, iar in cosul superior, vor fi spalate articolele mai sensibile, folosindu-se apa la temperatura de 50 de grade Celsius. Consuma intre 14 si 16 litri de apa, pret de 139-155 de minute.
 4. Intensiv – esste un program potrivit vaselor foarte murdare, dar si rezistente, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Celsius, alaturi de o presiune ridicata. Consumul variaza intre 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.8 kWh energie electrica. Durata este cuprinsa intre 169-179 minute.
 5. Scurt – dureaza numai 30 de minute si spala la temperatura de 60 de grade Celsius.
 6. Prespalare – dureaza 14 minute, timp in care foloseste 4 litri de apa la temperatura de admisie. Este eficient in inmuierea murdariei uscate de pe vase.

Totodata, masina dispune si de o serie de functii speciale, precum:

 • XtraDry – imbunatateste performantele la uscare, prin utilizarea unei temperaturi mai ridicate in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Time Manager – permite reducerea duratei totale a programelor cu pana la 50% prin cresterea presunii si a temperaturii apei.
 • Hygiene – vizeaza o buna igienizare a articolelor, foloind apa in cadrul ciclului de clatire la temperatura de 70 de grade Celsius, pentru minim 10 minute.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF7565ROX este o masina de spalat vase foarte buna, pe care o recomand cu incredere. Cumparatorii sunt foarte multumiti de modul in care spala vasele si declara ca programele din dotare sunt foarte bine gandite, flexibile, iar functiile chiar vin in completarea lor. In plus, este incapatoare si economica, iar in ansamblu, nu i-au identificat niciun punct slab. In plus, considera raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt: Electrolux ESF7565ROX

9.6

Pret

9.6/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.9/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Programe si functii diversificate
 • Incapatoare
 • Suport pahare
 • Tehnologie AirDry

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *