Masina de spalat vase incorporabila Hansa ZIM468EH cu 8 programe – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

Hansa ZIM468EH este o masina de spalat vase slim, destul de accesibila ca pret, ce vine la pachet cu o gama variata de programe menite sa acopere toate tipurile de nevoi pe care un utilizator le-ar putea avea. Constituie un real ajutor in orice locuinta, iar din punctul meu de vedere, merita sa il cunoastem mai bine.

Masina de spalat vase Hansa ZIM468EH este prevazuta cu o capacitate medie, de 10 seturi. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce presupune un consum energetic redus. Producatorii ne prezinta si niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 211 kWh, iar cel de apa 2380 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior, si nu ramane vizibil in timpul functionarii. Interfata acestuia este una foarte intuitiva intrucat dispune de un numar redus de programe prin care vei alege programul sau functia dorita. In plus, aici se afla indicatorul pentru sare care te va atentiona in momentul in care va trebui sa adaugi o cantitate suplimentara. Sarea prezinta un rol foarte important in activitatea sa intrucat nu permite depunerea calcarului pe suprafata vaselor, dar nici pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. In plus, rabatand suportii din plastic poti obtine spatiu suplimentar unde sa asezi oale, tigai, tavi etc.

De asemenea, presupune un mod de functionare silentios, astfel ca nivelul de zgomot produs la spalare nu depaseste 45 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 81.5 x 44.8 x 55 cm (l x L x A) si cantareste 36.5 kg.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 8 programe de spalare, pe care le vom detalia in continuare:

 1. Auto – este un program controlat in totalitate de senzori, astfel ca puteti adauga vase mai mult sau mai puitn murdare. Temperatura de spalare variaza intre 45-65 grade Celsius, programul avand o durata de 150 de minute. Consuma 8-12.3 litri de apa si 0.77-1.12 kWh energie electrica.
 2. Intensiv – este recomandat pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest de murdarie uscata, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Dureaza 160 de minute, timp in care inregistreaza unc onsum de 16 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 3. Normal – este ideal pentru spalarile zilnice, fiind potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie. Are o durata de 175 de minute, timp in care foloseste apa in cadrul ciclului de prespalare la temperatura de 45 de grade Celsius, iar spalarea propriu-zisa se realizeaza la temperatura de 55 de grade Celsius, in timp ce clatirea se realizeaza la 65 de grade Celsius. Consuma 12 litri de apa si 1 kWh energie electrica.
 4. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, folosind apa la temperatura de 50 de grade Celsius. Are o durata de 170 de minute, timp in care consuma 8.5 litri de apa si 0.75 kWh energie electrica.
 5. Pahare – este un program recomandat articolelor foarte sensibile, spalarea realizandu-se la temperatura de 40 de grade Clsius, iar clatirea la temperatura de 60 de grade Celsius. Are o durata de 110 minute, timp in care consuma 0.75 kWh energie electrica si 8.5 litri de apa.
 6. 60′ – dureaza doar 60 de minute, timp in care foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind ideal pentru spalarile zilnice.
 7. Scurt – este un program cu o durata de doar 40 de minute, timp in care spala la temperatura de 40 de grade Celsius, temperatura de clatire fiind de 45 de grade Celsius. Nu dispune de ciclu de uscare.
 8. Prespalare – este ideal pentru inmuierea resturilor de murdarie uscata de pe vase, folosind 3.5 litri de apa la temperatura de admisie, pret de 8 minute.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de cateva functii speciale, precum:

 • Extra-uscare – asigura o uscare optima a vaselor, crescand temperatura apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Incarcare la jumatate – exista posibilitatea spalarii doar la nivelul unui singur cos, adaptand astfel resursele necesare, fara a modifica temperatura de spalare si durata.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Hansa ZIM468EH ar putea fi o alegere interesanta intrucat este prevazuta cu o gama variata de programe si cateva functii utile pentru o eficienta sporita. Clientii actuali sunt foarte multumiti de modul in care masina isi face treaba, sustinand ca spala si usuca eficient vasele indiferent de gradul de murdarie. Nu i-au gasit puncte slabe, motiv pentru care o recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Hansa ZIM468EH

9.5

Pret

9.4/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.9/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Numar mare de programe
 • Functionare silentioasa
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *