Masina de spalat vase Hansa ZIM 615WB – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZIM 615WB este o masina de spalat vase foarte accesibila ca pret ce vine la pachet cu o capacitate de incarcare medie si cele mai importante programe. Din punctul meu de vedere, prezinta o serie de programe si functii menite sa iti faciliteze munca si sa te scape de grija vaselor murdare, chiar daca numarul lor nu este unul impresionant. In plus, poate fi accesibila chiar si celor ce nu dispun de un buget foarte mare.

Masina de spalat vase Hansa ZIM 615WB este prevazuta cu o capacitate de 12 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii cu 1-2 copii. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In acest sens, producatorii ne prezinta si niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 258 kWh, iar cel de apa la 3080 litri.

Pentru ca discutam despre un model independent, panoul de control este amplasat frontal, ramanand vizibil chiar si in timpul functionarii. Insa, nu dispune de display sa putem verifica si timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este una destul de simpla si intuitiva, fiind foarte usor sa gasiti programul dorit. In plus, tot aici se afla si indicatorul pentru sare care te va atentiona atunci cand nu exista o cantitate suficienta in compartiment. Sarea detine un rol foarte important in activitatea aparatului intrucat nu permite calcarului sa se depuna pe suprafata vaselor, dar nici pe componentele interne ale acesteia.

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri, destul de spatioase, unde poti aseza inclusiv vase mai mari, prin rabatarea suportilor pliabili. In plus, tot aici se afla si cosul special pentru tacamuri unde este asigurata o igienizare corespunzatoare.

Sistemul Child Lock permite blocarea panoului de control in timpul functionarii pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior de tine.

Este un electrocasnic silentios, al carui nivel de zgomot nu depaseste 49 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 49.8 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 43 kg.

Concluzii si Pareri

Masina are la baza 5 programe de spalare, pe care le vom detalia mai jos:

 1. Intensiv – este un program special gandit pentru vase foarte murdare, dar si rezistente, intrucat temperatur ade spalare este de 60 de grade Celsius. Progarmul este unul destul de complex, intrucat temperatura la prespalare este de 50 de grade Celsius, la spalare 60 de grade Celsius, urmand doua cicluri de clatire la temperatura de 65 de grade Celsius si un ciclu de uscare. Inregistreaza un consum de 18.5 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica.
 2. Normal – este potrivit pentru spalarile zilnice, adica pentru vase cu grad normal de murdarie. Se compune din ciclul de prespalare la temperatura de 45 de grade Celsius, spalare la 55 de grade Cesius, doua cicluri de clatire la 65 de grade Celsius si uscare. Consuma 15 litri de apa si 1.25 kWh energie electrica. Dureaza 3 ore.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius. Are o durata de 185 minute, timp inc are consuma 11 litri de apa si 0.91 kWh energie electrica.
 4. 90 de minute – este un program relativ scurt, care spala la temperatura de 65 de grade Celsius, fiind potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie. Inregistreaza un consum de 12.5 litri de apa si 1.35 kWh energie electrica.
 5. Scurt – dureaza doar 40 de minute, timp in care spala la temperatura de 45 de grade Celsius si prezinta doua cicluri de clatire la 55 de grade Celsius.

Ca si functii speciale, masina este prevazuta cu:

 • Incarcare la jumatate – permite spalarea la nivelul unui singur cos, adaptand resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii cu 3, 6 sau 9 ore.

Concluzii si Pareri

Hansa ZIM 615WB este o masina de vase simpla si eficienta, ce isi face treaba in parametrii optimi. Cumparatorii au declarat ca pentru ei a fost cea mai buna optiune avand in vedere raportul calitate/pret extrem de avantajos. Programele si functiile din dotare sunt suficienta pentru ca masina sa isi faca treaba bine si sa indeparteze orice urma de murdarie.

Pareri pe scurt: Hansa ZIM 615WB

9.2

Pret

9.3/10

Calitate

9.2/10

Fiabilitate

9.6/10

Eficienta energetica

8.8/10

Functii

9.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Incarcare la jumatate
 • Programare intarziata
 • Functionare silentioasa
 • Usor de programat

Argumente CONTRA

 • Nu poate fi verificat timpul ramas pana la finalizarea programului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *