Masina de spalat vase Electrolux ESF5512LOX – Review complet si Pareri utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de oferte de Crazy Days doar la eMAG!

Electrolux ESF5512LOX este o masina de spalat vase incapatoare, dotata cu cele mai importante programe pentru o spalare optima a vaselor. In continuare, va invitam sa urmariti acest material pentru a afla mai multe informatii utile despre produsul in cauza.

Masina de spalat vase Electrolux ESF5512LOX este prevazuta cu o capacitate de incarcare de 13 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic mic. Conform estimarilor producatorilor, consum energetic anual este aproximat undeva la 295 kWh, iar cel de apa la 3080 litri.

Fiindca discutam despre un model independent, panoul de control este amplasat in partea exterioara a usii. Astfel, putem monitoriza oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Va reamintesc ca sarea previne depunerile de calcar, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri incapatoare si flexibile, unde pot fi introduse vase de diverse dimensiuni. Putem rabata suportii mobili pentru a obtine si mai mult spatiu in vederea adaugarii tigailor, oalelor, tavilor etc. In plus, este prezent si suportul special pentru adaugarea tacamurilor.

Este un model silentios, inregistrand in timpul spalarii cel mult 47 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 85 cm inaltime, 60 cm latime si 62.5 cm adancime.

Programe si Functii speciale

Electrolux ESF5512LOX detine 6 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Eco – este cel mai economic program, fiind potrivit pentru vase cu grad moderat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Dureaza 227 minute si consuma 11 litri de apa si 1.039 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program fiind controlat in totalitate de senzori. Este activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate, temperatura apei variind intre 45-70 de grade Celsius, iar durata intre 45-156 de minute. Inregistreaza un consum cuprins intre 0.7-1.4 kWh energie electrica si 7-12 litri de apa.
 3. Intensiv – este un program potrivit pentru vase foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdare, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare durata variaza intre 155-170 de minute, iar consumul intre 1.5-1.7 kWh energie electrica si 14-15 litri de apa.
 4. Pahare – ofera o spalare delicata vaselor sensibile, la temperatura de 45 de grade Celsius, alaturi de o presiune redusa. Dureaza 75-85 de minute si consuma 12-14 litri de apa.
 5. 30′ – este un program scurt de doar 30 de minute, timp in care spala la temperatura de 60 de grade Celsius. Este potrivit pentru vase recent murdarite.
 6. Prespalare – este recomandat pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, avand o durata de numai 14 minute, timp in care utilzieaza 5 litri de apa la temperatura de admisie.

In acelasi timp, masina beneficiaza si de cateva functii speciale, cum ar fi:

 • Airdy – presupune deschiderea in mod automat a usii cu aproximativ 10 cm la finalul spalarii, permitand aerului sa patrunda in interiorul masinii pentru o uscare optima a vaselor.
 • Hygiene Plus – asigura igienizarea corespunzatoare a vaselor, temperatura apei fiind de 70 de grade Celsius pret de cel putin 10 minute in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de programul vostru.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF5512LOX este o masina de spalat vase eficienta si incapatoare ce ofera conditiile optime pentru ca vasele sa fie spalate si igienizate corespunzatoare. Cumparatorii sunt foarte multumiti de eficienta declarand ca in momentul de fata reprezinta ajutorul lor de incredere in bucatarie. Programele din dotare sunt foarte bine gandite si eficiente, astfel ca nu au ce sa ii reproseze. In opinia lor, raportul calitate/pret este unul foarte bun.

Review pe scurt: Electrolux ESF5512LOX

9.4

Pret

9.7/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.4/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incapatoare
 • AirDry
 • Programe bine gandite
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *