Masina de spalat vase Electrolux ESF5512LOW – Review si Pareri obiective

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF5512LOW este o masina de spalat vase independenta, pregatita sa iti vina in ajutor si sa te scape definitiv de grija vaselor murdare. Din punctul meu de vedere, o masina de spalat vase este la fel de importanta precum un cuptor sau un frigider, fiindca te ajuta sa economiseste timp important si sa igienizezi corect vasele. Va invitam sa ne urmariti in continuare pentru a afla toate detaliile necesare despre acest model de masina!

Masina de spalat vase Electrolux ESF5512LOW prezinta o capacitate destul de mare, de 13 seturi, in timp ce este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, asigurand un consum energetic decent. Producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 295 kWh.

Pentru ca este un model independent, panoul de control a fost amplasat in partea superioara a usii pe exterior. Astfel, putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului. Mai mult decat atat, prezinta o interfata foarte intuitiva fiind un aparat usor de setat. Tot aici se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea prezinta un rol important in activitatea masinii caci este responsabila pentru prevenirea depunerilor de calcar pe suprafata vaselor, dar si pe componentele interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire se ocupa de lustruirea vaselor.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri incapatoare si flexibile unde putem adauga de la farfurii mici pana la oale voluminoase. Acest lucru este posibil si datorita suportilor mobili din plastic ce se pot rabata. De asemenea, sunt prezente si cosul pentru tacamuri si suportul pentru pahare.

Este o masina destul de silentioasa ce inregistreaza 47 dB la spalare. In plus, ofera o siguranta sporita pentru ca a fost dotata cu sistem Aqua Stop, ceea ce inseamna ca poate functiona fara probleme chiar si atunci cand nu suntem acasa.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 60 x 62.5 cm (l x L x A) si cantareste aproximativ 42 de kg.

Programe si functii speciale

Masina Electrolux ESF5512LOW este prevazuta cu 6 programe de spalare despre care vom discuta mai multe detalii in cele ce urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, este potrivit pentru spalarile zilnice. Prezinta o durata de 227 de minute, timp in care consuma 11 litri de apa si 1.039 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. Temperatura variaza foarte mult de la 45 pana la 70 de grade Celsius, iar consumul intre 7-12 litri de apa si 0.7-1.4 kWh energie electrica. Durata acestuia variaza si ea de la 45 pana la 156 de minute.
 3. Intensiv – este potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 155 si 170 de minute, iar consumul intre 14-15 litri de apa si 1.5-1.7 kWh energie electrica.
 4. Scurt – este potrivit pentru vasele recent murdarite, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius. Dureaza 30 de minute, timp in care consuma 10 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.
 5. Delicate – este special conceput pentru vase foarte sensibile, cum ar fi pahare, portelanuri si asa mai departe, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Dureaza 75-85 de minute si consuma 13-14 litri de apa si 1-1.1 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este eficient pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase, folosind 5 litri de apa la temperatura de admisie pret de 14 minute

Totodata, masina beneficiaza si de cateva functii speciale foarte utile cum ar fi:

 • Air Dry – presupune deschiderea cu aproximativ 10 cm a usii masinii in mod automat dupa finalizarea programului de spalare.
 • Hygiene plus – presupune igienizarea vaselor la temperatura de 70 de grade Celsius pentru cel putin 10 minute in cadrul ultimei faze de clatire.
 • XtraDry – permite o uscare eficienta a vaselor crescand temperatura in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF5512LOW este o masina de spalat vase incapatoare si eficienta prevazuta cu o gama diversificata de programe si functii pentru o spalare impecabila a vaselor. Clientii actuali sunt foarte multumiti de alegerea facuta si sustin ca vasele sunt spalate foarte bine indiferent de nivelul de murdarie, este silentioasa si poate functiona si in absenta lor de la domiciliu. Sunt de parere ca este o achizitie reusita si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt; Electrolux ESF5512LOW

9.3

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incapatoare
 • Functii diversificate
 • Silentioasa
 • Sistem Aqua Stop

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *