Masina de spalat vase AEG FFB93700PM cu 15 seturi si 8 programe – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

AEG FFB93700PM este o masina de spalat vase foarte incapatoare si eficienta, pregatita sa vina in ajutorul tau in orice situatie. Este un model pe care, personal, il apreciez in mod deosebit, de aceea sfatul meu este sa ii acordati macar cateva momente de atentie pentru a afla mai multe detalii si pentru a va putea convinge daca este ceea ce cautati!

Masina de spalat vase AEG FFB93700PM este prevazuta cu o capacitate ultra-generoasa de 15 seturi, ceea ce o face excelenta si pentru familii mai mari. In acelasi timp, reuseste sa ramana unul dintre cele mai economice modele din aceasta gama, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++. Conform estimarilor producatorilor, consumul energetic anual ar fi de doar 241 kWh, iar cel de apa de 3080 litri.

Pentru ca este un model independent, panoul de control a fost amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, astfel ca va ramane vizibil pe toata durata functionarii. Putem verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului, beneficiind totodata si de o interfata foarte intuitiva. In plus, tot aici se afla si indicatorul pentru sare, precum si cel pentru agentul de clatire. Sarea are capacitatea de a preveni depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si de pe componentele interne ale masinii, iar agentul de clatire se va ocupa de lustruirea paharelor.

In acelasi timp, interiorul masinii este dotat cu trei cosuri foarte incapatoare si flexibile, unde putem spala cam orice tip de vase. Avem, deopotriva, posibilitatea de a rabata suportii mobili din plastic in vederea adaugarii tavilor, tigailor, oalelor si asa mai departe. De asemenea, tot aici se afla si cosul pentru tacamuri si suportul special pentru pahare.

Masina de spalat vase AEG FFB93700PM beneficiaza de motor Inverter care ofera o fiabilitate excelenta in timp, dar si un mod silentios de functionare inregistrand numai 42 dB. In plus, presupune un mod cat se poate de sigur de functionare, fiind implementat si sistemul de siguranta Aqua Stop.

Dimensiunile acestui model sunt de 85 x 60 x 62.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina are la baza nu mai putin de 8 programe de spalare pe care le vom detalia in cele ce urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, ceea ce il recomanda pentru spalarile zilnice. Inregistreaza un consum de doar 0.857 kWh energie electrica si 11 litri de apa.
 2. Auto Sense – esste controlat in totalitate de senzori – senzorul de incarcare si senzorul de turbiditate. Este potrivit pentru orice situatie, temperatura de spalare variind intre 45 si 70 de grade Celsius, iar durata intre 40-170 de minute. Inregistreaza un consum de 7-14 litri de apa si 0.6-1.6 kWh energie electrica.
 3. Prozone – presupune spalarea diferentiata pe cele doua cosuri. Articolele foarte mrudare vor fi amplasate in cosul inferior caci vor fi spalte la o presiune mai mare, la temperaturea de 65 de grade Celsius, iar paharele si alte articole mai sensibile vor fi amplasate in cosul superior fiindca se va utiliza o presiune mai scazuta si o temperatura a apei de 50 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 160-180 de minute, timp  in care inregistreaza un consum de 14-16 litri de apa si 1.2-1.5 kWh energie electrica.
 4. Intensive – vizeaza spalarea intensiva a vaselor foarte murdare, dar si rezistente, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Dureaza intre 170-190 de minute, timp in care consuma 12.5-14.5 litri de apa si 1.4-1.7 kWh energie electrica.
 5. 30 min – este un program scurt, ce dureaza numai 30 de minute, spaland la temperatura de 60 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 10 litri de apa si 0.9 kWh energie electrica.
 6. Glass – ofera o spalare delicata articolelor sensibile precum pahare, portelanuri si asa mai departe la temperatura de 45 de grade Celsius. Are o durata de 82-92 de minute, timp in care consuma 12-14 litri de apa si 0.7-0.9 kWh energie electrica.
 7. Silentios – poate fi folosit pe timpul noptii, caci avand o presiune foarte scazuta, nivelul de zgomot va fi redus. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, iar durata intre 230-250 de minute, timp in care consuma 9-10 litri de apa si 1.1-1.3 kWh energie electrica.
 8. Prespalare – dureaza 14 minute, timp in care reuseste sa inmoaie murdaria uscata de pe suprafata vaselor, folosind numai 4 litri de apa la temperatura de admisie.

In acelasi timp, sunt prezente si o serie de functii speciale foarte utile si interesante:

 • Time Saver – permite reducerea duratei anumitor programe chiar si cu 50%, prin cresterea presiunii si a temperaturii apei.
 • Xtra Dry – ofera o uscare eficienta, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Extra Hygiene – ofera o igienizare optima la temperatura de 70 de grade Celsius, pret de minim 10 minute in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • AirDry – presupune deschiderea automata a usii cu aproximativ 10 cm la finalul programului, permitand fluxului natural al aerului sa patrunda in interior.
 • My favorit – permite salvarea programului favorit alaturi de setarile auxiliare.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei dei incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.
 • Child Lock – presupune blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior.

Concluzii si Pareri

AEG FFB93700PM este, de departe, un model deosebit de masina de spalat vase ce ofera performanta ridicate si pot spune ca este foarte bine pusa la punct din orice punct de vedere. Clientii actuali confirma aceste lucruri si se declara si ei mai mult decat multumiti de acest produs. Ceea ce au punctat si au apreciat in mod deosebit la ea este numarul foarte  mare de programe si functii reusind sa acopere toate tipurile de nevoi, capacitatea generoasa si modul ultra-economic de functionare. Sunt de parere ca este o achizitie reusita si considera raportul calitate/pret foarte corect.

Review pe scurt: AEG FFB93700PM

9.9

Pret

9.7/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret corect
 • Capacitate foarte mare
 • Numar mare de programe si functii
 • Ultra-economica
 • Foarte silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *