Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROX cu 9 seturi si 6 programe – Review detaliat

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF4710ROX este o masina de spalat vase eficienta, care se lauda, in primul rand, cu modul extrem de economic de functionare, iar in momentul de fata, aceasta reprezinta una dintre cele mai economice modele existente pe piata. Din punctul meu de vedere, merita sa ii acordati o sansa, asa ca va invitam sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai multe detalii interesante.

Masina de spalat vase Electrolux ESF4710ROX pune la dispozitie o capacitate mica spre medie, de 9 seturi, ceea ce o face potrivita pentru un cuplu sau chiar pentru o familie cu un copil. La capitolul consum, acest model sta excelent, fiind incadrata in cea mai buna clasa si anume A+++. Totodata, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 176 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Pentru ca este un model independent, panoul de control va ramane vizibil pe toata durata functionarii. Acesta prezinta o interfata foarte intuitiva, dar si un display unde poti verifica timpul ramas pana la finalizarea programului. De asemenea, tot aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume: cel pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Sarea prezinta un rol foarte important in activitatea masinii, fiindca pe de o parte asigura rezultate optime la spalare, fara urme de calcar, iar pe de alta parte, protejeaza componentele interne impotriva coroziunii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri flexibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Suportii rabatabili de plastic se pot plia, astfel incat sa poti aseza vase voluminoase precum tavi, oale, tigai etc. De asemenea, aceasta beneficiaza si de suport special pentru tacamuri si suport pentru pahare.

Gratie bratului stropitor cu satelit, indiferent de incarcatura si de tipul acesteia, vasele vor fi eficient curatate. Acest lucru se datoreaza miscarilor executate in mai multe directii, indiferent de modul in care ai asezat vasele.

Tehnologia AirDry va asigura o uscare optima a vaselor, fiindca la finalul programului, usa aparatului se va deschide automat aproximativ 10 cm, astfel incat aburul sa iasa. In plus, cu sistemul Aqua Stop vei fi intotdeauna protejat impotriva inundatiilor.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 44.6 x 61.5 cm (l x L x A). Totodata, este si foarte siletnioasa, astfel ca nivelul de zgomot produs nu depaseste 44 dB.

Programe si functii speciale

Masina are la baza 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 240 de minute, timp in care consuma 0.625 kWh energie electrica si 9.9 litri de apa.
 2. Auto – este un program controlat de senzori, care va ajusta de fiecare data toti parametrii. Astfel, durata poate varia intre 40 si 150 de minute, in timp ce temperatura de spalare alterneaza intre 45-75 grade Celsius si consumul intre 6-12 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este recomandat vaselor foarte murdare sau chiar cu rest de murdarie uscata, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Are o durata de 130-150 de minute, timp in care consuma 11-13 litri de apa si  1-1.2 kWh energie electrica. Parametrii variaza usor fiindca este activ senzorul de incarcare.
 4. Scurt – dureaza numai 30 de minute si spala la temperatura de 60-65 de grade Celsius, motiv pentru care este recomandat pentru vase recent murdarite. Fiind activ senzorul de turbiditate, consumul energetic poate varia intre 0.6-0.8 kWh energie electrica si 8 litri de apa.
 5. Pahare – asigura o spalare delicata, la temperatura de 45 de grade Celsius, fiind activ senzorul de incarcare. Consumul de apa este cuprins intre 10-12 litri de apa si 0.8-0.9 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – poate fi folosit pentru inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 14 minute, timp in care consuma 4 litri de apa.

In acelasi timp, masina dispune si de o serie de functii speciale, precum:

 • XtraDry – asigura o uscare eficienta a vaselor, prin utilizarea unei temperaturi mai mari a apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Time Manager – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%. Acest lucru este posibil prin cresterea presiunii si a temperaturii apei.
 • MyFavorite – iti permite salvarea programului cel mai folosit.
 • Incarcare la jumatate – permite incarcarea unui singur cos, iar masina va adapta resursele in functie de cantitatea de vase adaugata.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii in functie de ora cea mai avantajoasa pentru tine.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF4710ROX este o masina de vase eficienta, al carui principal atu este consumul energetic redus. Clientii au delcarat ca masina spala eficient, programele si functiile sunt suficient de diversificate, iar modul de functionare este cat se poate de silentios. Sunt de parere ca acest produs constituie un real ajutor in bucatarie si apreciaza raportul calitate/pret a fi unul bun.

Review pe scurt: Electrolux ESF4710ROX 

9.6

Pret

9.0/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.5/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Extrem de economica
 • Functii diversificate
 • Functionare silentioasa
 • Suport pentru pahare si tacamuri

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *