Masina de spalat vase Whirlpool WFO 3T223 6P X cu 14 seturi si 10 programe – Review complet si Pareri pertinente

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Whirlpool WFO 3T223 6P X este un model de masina de spalat vase independenta foarte reusit, pe care producatorii Whirpool ni-l propune si pe care il vom analiza in acest review. In plus, se poate lauda si cu un design atragator, fiind de culoare argintie se va potrivit cu orice piesa de mobilier.

Masina de spalat vase Whirlpool WFO 3T223 6P X este prevazuta cu o capacitate generoasa de 14 seturi, ceea ce o face potrivita chiar si pentru familii mai mari. In acelasi timp, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 265 kWh, in timp ce consumul anual de apa ar fi aproximativ 1680 litri.

Frontal, se afla panoul de control prin intermediul caruia vei realiza toate setarile dorite, interfata acestuia fiind una foarte intuitiva. In plus, tot prin intermediul sau vei putea verifica timpul ramas pana la finalizarea programelor de spalare. Tot aici se afla indicatorul de sare, care te va avertiza in momentul in care este necesara adaugarea unei cantitati suplimentare de sare. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii caci de ea depinde calitatea spalarii, dar previne si coroziunea componentelor interne ale masinii.

Interiorul este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, ce pot depozita chiar si vase mai voluminoase. Atunci cand vrei sa adaugi tavi, oale si asa mai departe, poti rabata suportii din plastic mobili, pentru a obtine spatiu suplimentar. De asemenea, masina beneficiaza si de suport special pentru pahare, dar pentru tacamuri.

Presupune un mod de functionare silentios, nedepasind 43 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 60 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 47 de kg.

Programe si functii speciale

Masina dispune de, nu mai putin de, 10 programe de spalare pe care le vom detalia in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa pentru ca spala la temperatura de 50 de grade Celsius, este potrivit pentru vase cu grad normal de murdarie. Inregistreaza un consum de 0.93 kWh energie electrica si 6 litri de apa, avand o durata ceva mai mare, de 4 ore.
 2. 6th Sense – este un program controlat de senzori, ce va ajusta toti parametrii. In acest sens, temperatura de spalare va varia intre 50-60 de grade Celsius, consumul fiind cuprins intre 7-14 litri de apa si 0.9-1.4 kWh energie electrica. Durata variaza si ea destul de mult, intre 85 si 180 de minute.
 3. Intensiv – este un program recomandat vaselor foarte murdare, dar si foarte rezistente, fiindca temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, alaturi de o presiune, deopotriva, ridicata. Consuma 14 litri de apa si 1.5 kWh energie electrica, avand o durata de 170 de minute.
 4. Zilnic – este ideal pentr spalarile de zi cu zi, adica pentru vase cu grad normal de murdarie. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius, inregistrand un consum de 12 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica. Durata programului este de 90 de minute.
 5. De noapte – vizeaza o spalare siletnioasa, fiindca presiunea apei este scazuta. Foloseste apa la temperatura de 50 de grade Celsius, avand o durata de 210 minute. COnsuma 15 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 6. Scurt – are o durata de doar 30 de minute si spala la temperatura de 50 de grade Celsius. Consuma 9 litri de apa si 0.5 kWh energie electrica.
 7. Pahare – presupune o spalare delicata la temperatura de 45 de grade Celsius, consumand 11 litri de apa. Durata totala este de 100 de minute.
 8. Prespalare – este indicat pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase, avand o durata de doar 12 minute, folosind 4.5 litri de apa, la temperatura de admisie. Deci, consumul energetic este unul infim, de doar 0.01 kWh.
 9. Igienizare – este recomandat pentru vase cu grad meiu sau ridicat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius, presupunand un ciclu de igienizare suplimentar. Dureaza 100 de minute, timp in care inregistreaza un consum de 10 litr de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 10. Autocuratare – vizeaza igienizarea cavitatii interioare a masinii, folosind detergent special in acest sens. Temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, consumand 8 litri de apa si 0.08 kWh energie electrica. Are o durata de 50 de minute.

Pe langa aceste programe, masina mai beneficiaza si de o serie de functii interesante:

 • Multizone – numit si incarcare la jumatate, efectueaza spalarea pe cosuri. Cu alte cuvinte, fie spalarea se realizeaza la nivelul cosului inferior, fie la nivelul cosului superior.
 • Turbo – permite scurtarea duratei programelor, fara a afecta rezultatele la spalare sau uscare.
 • Power Clean – se refera la zona speciala din cosul inferior care va spala cu o presiune mai mare a apei, fiind recomandata pentru oalele si vasele foarte murdare. In acelasi timp, in restul cosului, presiunea apei va fi una normala.
 • Tablete multifunctionale – ajusteaza consumul de sare si agent declatire, pentru a obtine rezultatele dorite.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii masinii de la 30 de minute pana la 24 de ore.
 • Acces copii – blocheaza panoul de control, astfel ca cei mici nu pot deregla setarile realizate anterior.

Concluzii si Pareri

Whirlpool WFO 3T223 6P X este, cu siguranta, unul dintre cele mai avantajoase modele de masini de spalat vase, ce vine la pachet cu o eficienta ridicata. Clientii actuali sunt foarte incantati de acest model si sustin ca spala ireprosabil vasele, programele si functiile sunt extrem de diversificate, iar masina este foarte incapatoare. In plus, este si silentioasa, ceea ce constituie un mare avantaj, motiv pentru care considera raportul calitate/pret excelent.

Review pe scurt: Whirlpool WFO 3T223 6P X

9.7

Pret

9.7/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Numar mare de programe si functii
 • Foarte incapatoare
 • Cos de tacamuri si suport pentru pahare
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *