Masina de spalat vase Bosch SMS46KW00E – Review complet si Pareri avizate

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SMS46KW00E este un model de masina de spalat vase independent, prevazut cu senzori de incarcare si de turbiditate, gratie carora veti reusi sa economiti timp si resurse importante. Va invitam sa urmariti acest material si sa aflati cele mai importante informatii despre produsul in cauza!

Masina de spalat vase Bosch SMS46KW00E pune la dispozitie o capacitate suficient de mare de 13 seturi. In acelasi timp, aceasta este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, ceea ce inseamna un consum energetic redus. In acest sens, producatorii vin si cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 262 kWh, iar cel de apa la 2100 litri.

Asa cum am mentionat anterior, este un model independent, drept pentru care panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior. Cu alte cuvinte, in timpul functionarii acesta va ramane vizibil si veti putea verifica de fiecare data timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata acestuia este foarte simpla si intuitiva, astfel ca de fiecare data veti reusi sa gasiti programul si functia dorita. In plus, tot aici se afla doi senzori foarte importanti si anume cel pentru nivelul sarurilor si cel pentru agentul de clatire. Sarea joaca un rol foarte important in activitatea masinii fiindca aceasta nu va permite depunerea calcarului pe suprafata vaselor, precum va proteja si componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri incapatoare si flexibile. Acestea iti permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni, gratie suportilor mobili ce se pot rabata. De asemenea, beneficiaza si de un suport special pentru tacamuri ce va asigura o curatare optima.

Totodata, esti protejat impotriva inundatiilor cu ajutorul sistemului AquaStop. Acesta se refera la un furtun de alimentare cu perete dublu, o supapa de siguranta si un colector depardoseala cu intrerupator cu flotor, oferind protectie de pana la 100% impotriva pagubelor pe care le-ar putea produce apa.

In plus, datorita schimbatorului de caldura, paharele si portelanul vor fi tratate cu atentie, fara riscuri. Acest lucru este posibil datorita faptului ca apa este pre-incalzita in rezervorul de clatire pentru evitarea oricarui soc de temperatura. In acelasi timp, tehnologia pentru protectia sticlei permite dedurizarea apei, pentru a preveni coroziunea sticlei.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 60 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 51 kg. Totodata, nivelul de zgomot produs este de 46 dB, ceea ce inseamna o functionare silentioasa.

Programe si functii speciale

Acest model beneficiaza de 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Intensiv – presupune o spalare intensiva, la temperatura de 70 de grade Celsius, fiind ideal pentru vasele si oalele foarte murdare. Fiind activ senzorul de incarcare, parametrii vor varia usor. Durata este cuprinsa intre 130-140 de minute, timp in care se inregistreaza unc osnum 11-14 litri de apa si 1.25-1.45 kWh energie electrica.
 2. Auto – este activ senzorul de incarcare alaturi de cel deturbiditate, astfel ca toti parametri vor varia destul de mult. Astfel, temperatura de spalare este cuprinsa inrte 45-65 de grade Celsius, inregistrand un cosnum de 5-16 litri de apa si 0.9-1.35 kWh energie electrica.
 3. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de garde Celsius. Are o durata de 235 minute, timp in care consuma doar 7.5 litri de apa si 0.92 kwh energie electrica.
 4. Pahare – ofera o spalare delicata la temperatura de doar 40 de grade Celsius, fiind ideal pentru articole foarte sensibile, inclusiv pahare. Dureaza intre 85-95 de minute si cosnuma 0.8-0.85 kWh energie electrica si 11-14 litri de apa.
 5. TurboSpeed – ofera o spalare rapida, de doar 20 de minute la temperatura de 60 de grade Celsius. Consuma 8 litri de apa si 0.95 kWh energie electrica.
 6. 1h – dureaza o ora si foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius. Este potrivit pentru spalarile zilnice, avand un consum de 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.

Totodata, masina beneficiaza si de programul de Autocuratare ce presupune igienizarea cavitatii interioare a masinii, folosind detergent special in acest scop. In plus, Bosch SMS46KW00E este prevazuta si cu cateva functii speciale:

 • Vario Speed Plus – permite scurtarea duratei programelor cu pana la 50%.
 • Extra uscare – permite uscarea optima a vaselor prin cresterea temperaturii in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Programare intarziata – presupune amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

Bosch SMS46KW00E este o masina suficient de incapatoare si economica, ce functioneaza in parametrii optimi. Clientii confirma acest lucru si sustin ca reuseste sa spele eficient vasele indiferent de gradul de murdariei. De asemenea, sunt multumiti si de rezultatele obtinute la uscare, drept pentru care o recomanda mai departe si considera raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Bosch SMS46KW00E

9.5

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

9.0/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incapatoare
 • Programe si functii diversificate
 • Sistem Aqua Stop
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *