Masina de spalat vase Bosch SPS45MI02E – Review detaliat si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Bosch SPS45MI02E este o masina de spalat vase independenta ce face parte din seria a 4-a a electrocasnicelor Bosch, astfel ca detine in dotare senzori de turbiditate si senzori de incarcare. Este prevazuta cu cele mai importante programe, insa mai multe detalii vom discuta in continuare.

Masina de vase Bosch SPS45MI02E este prevazuta cu o capacitate medie, de 10 seturi, ceea ce o face potrivita pentru o familie cu aproximativ 3 membri. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A+, inregistrand un consum energetic decent. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 237 kWh, iar cel de apa la 2660 litri.

Fiind un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara, ramanand vizibil pe toata durata functionarii. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, fiind prevazuta cu un numar redus de butoane. De asemenea, aici poti verifica timpul ramas pana la finalizarea programului, precum vei fi atentionat si atunci cand in masina nu mai exista o cantitate suficienta de sare. Sarea prezinta un rol foarte important in activitatea aparatului fiindca datorita acesteia pe vase nu vor ramane urme de calcar, iar componentele interne ale acesteia vor fi protejate.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte fleixibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Cosul cu sistem VarioFlex permite adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Cosul superior dispune de patru elemente mobile, doua gratare rabatabile si doua rafturi unde poti aseza pahare, farfurii mai mici, cesti, tacamuri, dar si pahare de vin cu picior inalt si oale. De asemenea, masina beneficiaza si de setar pentru tacamuri special VarioDrawer. Inaltimea cosului superior poate fi si ea ajustata in functie de cele 5 niveluri disponibile.

Totodata, la nivelul cosului superior se afla un brat dublu – DuoPower care asigura un jet de apa precis, patrunzand eficent chiar si in zonele greu accesibile pentru indepartarea eficienta a murdariei. In plus, schimbatoruld e caldura va trata paharele si portelanuri cu deosebita atentie, fiindca apa este preincalzire in rezervorul de clatire, evitand socurile termice. In acelasi timp, sistemul de protectie al paharele va deduriza apa ce cauzeaza coroziunea sticlei, ajustand constant gradul de duritate al apei.

Pe de alta parte, esti protejat 100% impotriva inundatiilor datorita sistemului AquaStop care consta intr-un furtun de alimentare cu perete dublu, o valva de siguranta si o tava colectoare la baza masinii cu intrerupator cu flotor.

Datorita motorului Eco Silence Drive, masina va functiona silentios, nivelul de zgomot nu va depasi 46 dB, si va asigura cele mai bune rezultate la spalare.

Dimensiunile modelului in discutie sunt de 84.5 x 45 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 42 de kg.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 5 programe de spalare, pe care le vom detalia in continuare:

 1. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare sau chiar cu rest de murdarie uscata, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius, presiunea apei fiind si ea una ridicata. Fiind activ senzorul de incarcare, parametrii pot varia usor. Astfe, inregistreaza un cosnum de 11-14 litri de apa si 1.2-1.3 kWh energie electrica, avand o durata cuprinsa intre 125-135 de minute.
 2. Auto – este un program complet automatizat, fiind activ atat senzorul de incarcare, cat si cel de turbiditate. In acest context, temperatura de spalare variza intre 45-65 grade Celsius, avand o durata de 90-150 de minute, timp in care consuma 0.7-1.3 kWh energie electrica si 7-16 litri de apa.
 3. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului de resurse, insa este potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Consuma 0.84 kWh energie electrica si 9.5 litri de apa.
 4. Silentios – este cel mai silentios program, fiind recomandat vaselor cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza ceva mai mult, 235-240 de minute.
 5. Scurt – are o durata de numai 60 de minute, timp in care foloseste apa la temperatura de 65 de grade Celsius si inregistreaza un cosnum de 10 litri de apa si 1 kWh energie electrica.

De asemenea, masina dispune si de un program de spalare special pentru igienizarea interiorului masinii – Machine care, iar in acest scop va trebui sa folositi detergenti speciali.

In plus, sunt prezente si cateva functii speciale foarte utile:

 • Vario Speed Plus – permite reducerea duratei programelor cu pana la 50% prin cresterea temperaturii si a presiunii apei.
 • Extra uscare – asigura o uscare optima prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • Hygiene Plus – vizeaza igienizarea corespunzatoare a vaselor in cadrul ultimului ciclu de clatire. Este recomandat pentru vasele celor mici sau persoanelor care sufera de alergii.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii.

Concluzii si Pareri

Bosch SPS45MI02E este o masina de spalat vase buna, care asigura cele mai bune conditii pentru ca articolele din interior sa fie spalate si igienizate corespunzatori. Actualii cumparatori sustin ca isi face treaba foarte bine, spaland eficient vasele indiferent de gradul de murdarie. De asemenea, apreciaza modul silentios de operare, putand fi pornita chiar si pe timpul noptii, fara a deranja vecinii sau membrii familiei. In plus, considera raprotul calitate/pret a fi unul bun.

Review pe scurt: Bosch SPS45MI02E

9.3

Pret

9.4/10

Calitate

9.6/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.2/10

Functii

9.4/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret bun
 • Functii diversificate
 • Functionare silentioasa
 • Sistem Aqua Stop
 • Cosuri flexibile

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *