Masina de spalat vase Electrolux ESF4661ROX – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF4661ROX este un model independent de masina de spalat vase ce ofera o serie de programe foarte eficiente si functii utile. Va invitam sa aflati mai multe detalii in cadrul acestui review pentru a verifica daca este intr-adevar ceea ce cautati!

Masina de spalat vase Electrolux ESF4661ROX ofera o capacitate mica spre medie de 9 seturi si este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la doar 197 kWh.

Panoul de control este amplasat frontal, iar prin intermedul sau poti verifica oricand timpul ramas pana la finalizarea programului de spalare. De asemenea, tot aici se afla indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire, care te vor atentiona in momentul in care este  nevoie de adaugarea unei cantitati suplimentare. Sarea detine un rol deosebit de important in activitatea masinii, prevenind depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii.

Interiorul acesteia este organizat cu ajutorul a doua cosuri destul de flexibile, unde poti adauga vase de diverse dimensiuni. Pentru a obtine spatiu suplimentar, poti rabata foarte usor suportii mobili din plastic.

O tehnologie inovativa este AirDry ce asigura o uscare naturala vaselor, dar eficienta. Practic, dupa terminarea programului de spalare, usa se va deschide automat cu aproximativ 10 cm.

In acelasi timp, asigura o functionare silentioasa, inregistrand numai 44 dB.

Dimensiunile aparatului sunt de 85 x 44.6 x 61.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina are la baza 6 programe de spalare despre care vom discuta in continuare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, insa este potrivit pentru spalarile zilnice, la temperatura de 50 de grade Celsius. Are o durata de 4 ore, timp in care consuma numai 9.9 litri de apa si 0.688 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program, controlat in totalitate de senzori, ceea ce il face potrivit pentru orice situatie. Temperatura de spalare variaza intre 45 si 70 de grade Celsius, iar durata intre 40 si 150 de minute. Inregistreaza un consum de 0.5-1.2 kWh energie electrica si 6-12 litri de apa.
 3. AutoFlex – presupune spalarea in mod diferentiat in functie de cosuri. Astfel la nivelul cosului superior spala la temperatura de 50 de grade Celsius cu o presiune normala, iar la nivelul cosului inferior spala la temperatura de 65 de grade celsius, cu o presiune mai ridicata. Are o durata cuprinsa intre 130-150 de minute, timp in care consuma 11-13 litri de apa si 1-1.2 kWh energie electrica.
 4. Intensiv – este un program potrivit pentru vase foarte murdare, dar si foarte rezistente, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius.
 5. Scurt – are o durata de doar 30 de minute, timp in care consuma 8 litri de apa. Foloseste apa la temperatura de 60 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 6. Pahare – este potrivit pentru spalarile delicate, temperatura apei fiind de 45 de grade Celsius. Fiind activ senzorul de incarcare, are o durata cuprinsa intre 60-80 de minute, timp in care consuma 10-12 litri de apa si 0.8-0.9 kWh energoe electrica.

In acelasi timp, masina este dotata si cu cateva functii speciale:

 • Time Manager – permite reducerea duratei programelor de spalare cu pana la 50%. Poate fi activat in cadrul programelor Eco, AutoFlex si Intensiv.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in intervalul 1-24 de ore.
 • My favorit – permite salvarea programului dorit si eventualele functii.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF4661ROX este o masina de spalat vase eficienta ce ofera o spalare optima vaselor indiferent de gradul de murdarie. Clientii actuali confirma acest lucru si recunosc faptul ca reprezinta ajutorul de nadejde in bucatarie. Acestia sustin ca intr-adevar prevazuta cu cele mai importante programe si functii, ceea ce ii asigura performante bune. In plus, sunt de parere ca raportul calitate/pret este unul avantajos.

Review pe scurt: Electrolux ESF4661ROX

9.6

Pret

9.4/10

Calitate

9.7/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

9.3/10

Functii

9.6/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Tehnologie AirDry
 • Economica
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *