Masina de spalat vase Electrolux ESF4660ROW cu 9 seturi si 6 programe – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Electrolux ESF4660ROW este o masina de spalat vase potrivita chiar si pentru bucatarii mai mici datorita latimii de doar 45 cm ce asigura o spalare optima si o uscare eficienta vaselor. Din punctul meu de vedere, o masina de spalat vase nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, insa in continuare, va invitam sa aflati tot ceea ce va intereseaza despre modelul in discutie.

Masina de spalat vase Electrolux ESF4660ROW este prevazuta cu o capacitate relativ mica, de 9 seturi, insa potrivita pentru un cuplu cel putin. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. In acest sens, producatorii ne aduc niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 197 kWh, iar cel de paa la 2775 litri.

Pentru ca este un model independent, panoul de control va ramane vizibil pe toata durata functionarii, iar prin intermediul display-ului vei putea monitoriza timpul ramas pana la finalizarea programului. Interfata panoului este una destul de simplu, acesta fiind prevazut cu un numar redus de butoane. In plus, tot aici se afla un indicator foarte important si anume cel de sare care te va atentiona in momentul in care este necesara adaugarea unei cantitati suplimentare. Sarea nu ar trebui sa lipseasca niciodata fiindca datorita ei calcarul nu va adera nici pe suprafata vaselor, dar nici pe componentele interne ale masinii.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile ce vor permite adaugarea vaselor de diverse dimensiuni gratie suportilor rabatabili. In plus, prezinta si suport de tacamuri care va permite asezarea corespunzatoare a acestora pentru o igieizare perfecta.

Este un model destul de silentios, al carui nivel de zgomot in timpul functionarii nu depaseste 44 dB. In plus, cu ajutorul sistemului Aqua Stop vei fi intotdeauna protejat impotriva inundatiilor si a eventualelor pagube pe care le-ar putea produce.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 44.6 x 61.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza de 6 programe de spalare, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului, insa este recomandat vaselor cu grad mediu de murdarie, fiindca temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Are o durata de 195 de minute, timp in care consuma 9.9 litir de apa si 0.7 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program avand in vedere ca este controlat in totalitate de senzori, temepratura de spalare variind intre 45 si 70 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 6-11 litri de apa si 0.5-1.2 kWh energie electrica, avand o durata cuprinsa intre 40 si  140 de minute.
 3. Intensiv – este programul potrivit vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, caci temperatura de spalare este de 70 de grade Ceslsius. Fiind activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 140-160 de minute, iar consumul intre 11-13 litri de apa si 1.3-1.4 kWh energie electrica.
 4. Delicate – presupune o spalare delicata a vaselor, putand fi adaugate chair si articole mai sensibile, inclusiv pahare, caci temperatura de spalare este de doar 45 de grade Celsius. Dureaza 70-80 de minute si consuma 11-12 litri de apa si 0.7-0.8 kWh energie electrica.
 5. Quick – este un program rapid, ce are o durata de doar 30 de minute si foloseste apa la temperatura de 60 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 8 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica. Nu dispune de ciclu de clatire.
 6. Prespalare – este un program potrivit pentru inmuierea murdariei uscate de pe vase, inregistrand un consum de 4 litri de apa la temperatura de admisie. Dureaza doar 14 minute.

Pe partea de functii speciale, masina beneficiaza de:

 • Programare intaziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii in functie de ora cea mai convenabila pentru tine.
 • Time manager – permite scurtarea duratei programelor de spalare prin cresterea presiunii si a temperaturii apei.

Concluzii si Pareri

Electrolux ESF4660ROW este o masina care spala foarte bine vasele, este foarte usor de folosit si practica, de care cumparatorii sunt mai mult decat multumiti. Acestia sustin ca isi face treaba intr-un mod ireprosabil, programele sunt foarte bine gandite, iar modul sau de operare este absolut silentios. In plus, considera raportul calitate/pret foarte bun.

 

Pareri pe scurt: Electrolux ESF4660ROW

9.3

Pret

9.2/10

Calitate

9.5/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

8.9/10

Functii

9.3/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Programe bine gandite
 • Sistem Aqua Stop
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *