Masina de spalat vase complet incorporabila Ariston HIO 3O32 WG A+++ cu 14 seturi si 10 programe – Review complet

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Ariston HIO 3O32 WG este o masina de spalat vase bine dotata care vine la pachet cu un pret foarte accesibil si avantajos. Din punctul meu de vedere, merita sa ii acordati cateva momente de atentie pentru a afla tot ce se poate despre ea!

Masina de spalat vase Ariston HIO 3O32 WG pune la dispozitie o capacitate generoasa de 14 seturi, timp in care, este incadrata in cea mai buna clasa de eficienta energetica si anume A+++, asigurand un consum energetic mic.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe interior. Interfata acestuia este foarte intuitiva, astfel ca aparatul devine extrem de usor de setat. Tot aici, se afla si indicatorul pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea este responsabila pentru dedurizarea apei, in timp ce agentul de clatirea vizeaza lustruirea vaselor.

Interiorul masinii prezinta niste cosuri foarte incapatoare si flexibile, unde poti adauga orice tip de vase. De asemenea, prezinta suporti mobili din plastic ce se pot rabata, pentru  a obtine mai mult spatiu pentru articole mai mari. In plus, este prezent si cosul pentru tacamuri unde li se va asigura o igienizare optima si suportul pentru pahare.

Este un model foarte silentios, ce inregsitreaza numai 42 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 82 x 59.5 x 55.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina beneficiaza detine, nu mai putin, de 10 programe de spalare:

 1. Eco – este cel mai eficient program din punct de vedere al consumului, insa este potrivit pentru vasele cu grad normal de murdarie, caci temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 3 ore si 10 minute, timp in care consuma 9 litri de apa si 0.83 kWh energie electrica.
 2. Auto Intensiv – este recomandat pentru vase si oale foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 65 de grade Celsius. Are o durata cuprinsa intre 2 ore si 3 ore si 10 minute, inregistrand un consum de 14-15.5 litri de apa si 1.5-1.8 kWh energie electrica.
 3. Auto Normal – este potrivit pentru spalarile zilnice, avand o temperatura de spalare de 55 de grade Celsius. Durata variaza intre o ora si 30 de minute si 2 ore si 30 de minute, iar consumul intre 14.5-16 litri de apa si 1.15-1.3 kWh energie electrica.
 4. Auto Fast – este recomandat pentru casele recent murdarite, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, iar durata intre 40 de minute si o ora si 20 de minute. Inregistreaza un consum de 13-14.5 litri de apa si 1.15-11.25 kWh energie electrica.
 5. Delicate – ofera o spalare delicata vaselor, putand fi adaugate inclusiv pahare si portelanuri pretioase. Temperatura de spalare este de 45 de grade Celsius, iar durata 1 ora si40 de minute. Inregistreaza un consum de 11-11.5 litri de apa si 1.1-1.2 kWh energie electrica.
 6. Express 30′ – dureaza doar 30 de minute si este recomandat pentru vasele recent murdarite. Temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius si prezinta un consum de 9 litri de apa si 0.5 kWh energie electrica.
 7. Good Night – ofera o spalare silentioasa datorita presiunii scazute, fiind potrivit pentru spalari zilnice, intrucat temperatura de spalare este de 50 de grade Celsius. Dureaza 3 ore si jumatate si consuma 15 litri de apa si 1.15 kWh energie electrica.
 8. Igienizare – pot fi adaugate vase murdare sau foarte murdare, avand actiune antibacteriana suplimentara. Temperatura de spalare este de 65 de grade Celsius, avand o durata de o ora si 40 de minute, timp in care consuma 10 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 9. Inmuiere – permite inmuierea murdariei uscate de pe suprafata vaselor, avand o durata de 12 minute, timp in care foloseste 4.5 litri de apa la temperatura de admisie.
 10. Autocuratare – presupune igienizarea cavitatii interioare a aparatului, folosind deteregent special in acest sens. Interiorul este spalat la temperatura de 65 de grade Celsius, avand o durata de 50 de minute si un consum de 8 litri de apa si 0.8 kWh energie electrica.

In acelasi timp, masina detine si o serie de functii speciale, foarte utile:

 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la 1 pana la 12 ore.
 • Turbo – permite reducerea duratei programelor de spalare.
 • Extra dry – ajuta la obtinerea celor mai bune rezultate la uscare.
 • Zone Wash 3D – gratie jeturilor de apa cu actiune 3D din partea inferioara a cavitatii, permite economisirea energiei si cresterea performantelor masinii.
 • Tablete – in cazul in care  folositi acest tip de detergent, performantele la spalare vor fi optimizate.

Concluzii si Pareri

Ariston HIO 3O32 WG este, din punctul meu de vedere, o masina bine pusa la punct, iar pretul este extrem de avantajos in raport cu dotarile sale. Clientii sunt faorte incantati de ea, si pe buna dreptate, sustinand ca spala excelent vasele, fiind foarte flexibila din acest punct de vedere. De asemenea, apreciaza si faptul ca este foarte economica si silentioasa, iar din punctul lor de vedere, reprezinta cea mai buna alegere. O recomanda cu incredere mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este de departe unul excelent.

Review pe scurt: Ariston HIO 3O32 WG

9.9

Pret

10.0/10

Calitate

9.8/10

Fiabilitate

9.8/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

10.0/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Capacitate mare
 • Eficienta energetica
 • Numar mare de programe si functii
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *