Masina de spalat vase AEG FFB53630ZW – Review si Sfaturi utile

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

AEG FFB53630ZW este o masina de spalat vase foarte economica si eficienta, despre care am ales sa discutam de aceasta data, pentru o analiza detaliata. Va invitam sa  ne urmariti in continuare pentru a afla o serie de detalii utile despre produs!

Masina de spalat vase AEG FFB53630ZW dispune de o capacitate suficient de mare, de 13 seturi, si este incadrata in cea mai performanta clasa de eficienta energetica si anume A+++. In plus, pentru a ne demonstra acest lucru, producatorii vin cu niste estimari conform carora consumul energetic anual ar fi undeva la 234 kWh, iar cel de apa de 2775 de litri.

Pentru ca discutam despre un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior. Acesta va ramane vizibil pe toata durata functionarii, ceea ce ne permite monitorizarea timpului ramas pana la finalizarea programului. Tot aici se afla doi indicatori foarte importanti: cel pentru agentul de clatire si cel pentru sare. Sarea previne depunerile de calcar pe suprafata vaselor si pe componentele inerne ale masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste corespunzator paharele

Interiorul este organizat cu ajutorul unor cosuri foarte flexibile si incapatoare, unde putem adauga atat vase mai mari, cat si vase mai mici. Cosul superior poate fi reglat pe inaltime, in timp ce suportii mobili din plastic se pot rabata pentru a obtine spatiu suplimentar in vederea adaugarii si vaselor mai mari. In plus, beneficiaza si de suport special pahare si cos pentru tacamuri.

Presupune un mod de functionare silentios inregistrand numai 44 dB la spalare.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 60 x 62.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina este dotata cu 5 programe de spalare, despre care vom discuta in cele ce urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, fiind potrivit pentru spalarile zilnice, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius. Are o durata ceva mai mare, de 4 ore, inregistrand un consum de 9.9 litri de apa si 0.821 kWh energie electrica.
 2. Auto – este cel mai flexibil program fiind potrivit pentru orice situatie, caci temperatura de spalare variaza intre 45 si 70 de grade Celsius. Are o durata cuprinsa intre 45 si 160 de minute, timp in care consuma 0.7-1.5 kWh energie electrica si 7-12 litri de apa.
 3. Intensiv – ofera o spalare intensiva vaselor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Pentru ca este activ senzorul de incarcare, durata variaza intre 140-160 de minute, timp in care consuma 13-15 litri de apa si 1.4-1.6 kWh energie electrica.
 4. 30 min – este un program scurt, ce dureaza doar 30 de minute, timp in care spala 60 de grade Celsius. Nu dispune de ciclu de clatire.
 5. Pahare – asigura o spalare delicata vaselor, la temperatura de 45 de grade Celsius. Pentru ca este, din nou, activ senzorul de incarcare durata variaza intre 70-85 de minute, timp in care consuma 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kWh energie electrica.

In acelasi timp, sunt prezente si cateva functii speciale foarte utile:

 • Extra Dry – ofera o uscare eficienta, prin cresterea temperaturii apei in cadrul ultimului ciclu de clatire.
 • AirDry – presupune deschiderea in mod automat a usii masinii la finalul programului cu aproximativ 10 cm, permitand fluxului natural de aer sa patrunda, oferindu-le o uscare optima.
 • Time Saver – permite scurtarea duratei programelor cu pana la 50%.
 • Programare intarziata – permite amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

AEG FFB53630ZW este o masina de spalat vase foarte buna, ce ofera o spalare eficienta vaselor indiferent de gradul de murdarie. Clientii actuali sunt foarte multumiti alegerea facuta, lucru ce era de asteptat. Acestia au declarat ca este suficient de incapatoare, foarte economica si silentioasa, un ajutor de baza in orice bucatarie. O recomanda cu toata increderea mai departe si sunt de parere ca raportul calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: AEG FFB53630ZW

9.9

Pret

9.5/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.8/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret excelent
 • Incapatoare
 • Foarte economica
 • Functii diversificate
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *