Masina de spalat vase AEG FFB53630ZM – Review complet si Recomandari

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Crazy Days doar la eMAG!

AEG FFB53630ZM este o masina de spalat vase incapatoare si economica, as spune, o investitie buna, insa nu inainte de a afla toate informatiile necesare despre ea. Prin urmare, va invitam sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai multe detalii utile!

Masina de spalat vase AEG FFB53630ZM este prevazuta cu o capacitate destul de mare, de 13 seturi, si este incadrata in clasa de eficienta energetica A+++, asigurand un consum energetic foarte mic. In principiu, producatorii estimeaza consumul energetic anual undeva la 234 kWh, iar cel de apa la 2775 litri.

Panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, ceea ce ne permite verificarea timpului ramas pana la finalizarea programului ori de cate ori dorim. In plus, tot aici se afla doi indicatori foarte importanti: cel pentru sare si cel pentru agentul de clatire. Sarea previne depunerile de calcar de pe suprafata vaselor si a componentelor interne ale masinii, in timp ce agentul de clatire lustruieste eficient paharele.

Interiorul masinii este organizat cu ajutorul unor cosuri flexibile si incapatoare unde putem adauga vase de diferite dimensiuni. Prezinta suporti mobili din plastic, ce se pot rabata, pentru a putea adauga si vase mai mari. In plus, beneficiaza si de cos special pentru tacamuri si suport pentru pahare.

Sistemul AirDry presupune uscarea eficienta a vaselor folosind fluxul natural al aerului. Practic, la finalul programului de spalare, usa se va deschide in mod automat cu circa 10 cm. In plus, este un model siletnios, ce inregistreaza numai 44 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 85 x 60 x 62.5 cm (l x L x A).

Programe si functii speciale

Masina dispune de 5 programe de spalare foarte eficiente, dupa cum urmeaza:

 1. Eco – este cel mai eficient program din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 50 de grade Celsius, astfel ca va fi potrivit pentru spalarile zilnice. Are o durata de 237 minute, timp in care consuma 9.9 litri de apa si 0.821 kWh energie electrica.
 2. Auto – este potrivit pentru orice situatie, caci sunt activi ambii senzori: cel de turbiditate si cel de incarcare. Temperatura de spalare variaza intre 45-70 de grade Celsius, iar durata intre 45-160 de minute. Inregistreaza un consum de 7-12 litri de apa si 0.7-1.5 kWh energie electrica.
 3. Intensiv – este recomandat articolelor foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, temperatura de spalare fiind de 70 de grade Celsius. Prezinta o durata de 140-160 de minute, timp in care consumul de apa variaza intre 7-12 litri de apa si 1.4-1.6 kWh energie electrica. Avem, din nou variabile, pentru ca este activ senzorul de incarcare.
 4. 30 min – este un program foarte scurt, ce dureaza numai 30 de minute, insa este potrivit pentru vasele recent murdarite. Temperatura de spalare este de 60 de grade Celsius, insa nu dispune de ciclu de uscare.
 5. Pahare – este ideal pentru articolele delicate, prevazute cu grad scazut de murdarie, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius. Are o durata de 70-85 de minute si consuma 13-14 litri de apa si 0.9-1.1 kWh energie electrica.

Ca si functii speciale, masina beneficiaza de:

 • Time Saver – permite scurtarea duratei anumitor programe de uscare.
 • Programare intarziata – face posibila amanarea orei de incepere a spalarii de la o ora pana la 24 de ore.

Concluzii si Pareri

AEG FFB53630ZM este o masina de spalat foarte buna, ce ofera o capacitate suficient de mare, un consum mic si, mai ales, ospalare eficienta a vaselor. Clientii sunt foarte multumiti si chiar nu au ce sa ii reproseze, acestia declarand ca masina se ridica la nivelul asteptarilor sale. Functioneaza ireprosabil si este si foarte silentioasa, ceea ce ii determina sa o recomande mai departe si sa aprecieze raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: AEG FFB53630ZM

9.8

Pret

9.5/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Eficienta energetica

10.0/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Incapatoare
 • Extrem de economica
 • Sistem AirDry
 • Silentioasa

Argumente CONTRA

 • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *