Masina de spalat vase Hansa ZWM416WH cu 9 seturi si 6 programe – Review detaliat

Campanii si promotii in desfasurare:

Profita de promotiile de Home Deals doar la eMAG!

Hansa ZWM416WH este o masina de spalat vase foarte accesibila ca pret ce vine la pachet cu cele mai importante programe pentru o spalare optima a vaselor, indiferent de gradul de murdarie. Fiind un model slim, poate fi amplasat chiar si in bucatarii mai mici, insa mai multe detalii vom discuta in acest review.

Masina de spalat vase Hansa ZWM416WH pune la dispozitie o capacitate mica spre medie, de 9 seturi, ceea ce o face potrivita pentru un cuplu sau chiar si pentru o familie cu un copil. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A++, asigurand un consum energetic redus. Producatorii estimeaza acest consum undeva la 197 kWh, iar cel de apa la 2520 litri.

Fiind un model independent, panoul de control este amplasat in partea superioara a usii, pe exterior, ramanand vizibil pe toata durata functionarii. Interfata acestuia este una foarte intuitiva, fiind prevazut cu un numar redus de butoane. Tot aici se afla doi indicatori foarte importanti si anume cel pentru agentul de clatire si cel pentru sare. Sarea prezinta un rol foarte important in activitatea aparatului fiindca datorita acesteia calcarul nu se va depune pe suprafata vaselor si nici pe componentele interne ale masinii.

Display Hansa ZWM416WH

Cavitatea interioara este organizata cu ajutorul a doua cosuri foarte flexibile, ce permit adaugarea vaselor de diverse dimensiuni. Rabatand suportii din plastic poti obtine spatiu suplimentar in vederea adaugarii oalelor, tigailor, tavilor si asa mai departe. Tacamurile vor fi asezate in cosul special unde vor fi curatate si igienizate corespunzator.

In plus, vei fi intotdeauna protejat impotriva inundatiilor, cu ajutorul sistemului Aqua Stop ce va preveni eventualele pagube pe care le-ar putea produce apa. In plus, presupune un mod de functionare silentios irnegistrand numai 49 dB.

Dimensiunile masinii sunt de 84.5 x 44.8 x 60 cm (l x L x A) si cantareste 36 de kg.

Programe si functii speciale

Masina dispune de 6 programe de spalare, pe care le vom detalia in continuare:

 1. Zilnic – este programul potrivit pentru spalarile de zi cu zi, temperatura de spalare fiind de 55 de grade Celsius, iar cea din cadrul ciclului de prespalare de 45 de grade Celsius, in timp ce clatirea se realizeaza la temperatura de 65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 13 litri de apa si 1.07 kWh energie electrica.
 2. Intensiv – este potrivit pentru vasele foarte murdare sau chiar cu rest uscat de murdarie, caci temperatura de spalare este de 60 de grade Celsius, de prespalare 50 de grade Celsius, iar de clatire 65 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 16 litri de apa si 1.3 kWh energie electrica.
 3. Delicat – asigura o spalare delicata vaselor, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, iar cea de clatire de 60 de grade Celsius. Dureaza 110 minute, timp in care consuma 13 litri de apa si 0.7 kWh energie electrica,
 4. Eco – este un program eficient din perspectiva consumului de resurse, temperatura de spalare fiind de 45 de grade Celsius, inregistrand un consum de doar 0.69 kWh energie electrica si 9 litri de apa. Are o durata de 185 de minute.
 5. 90′ – este un program relativ scurt, dureaza 90 de minute si spala la temperatura de 65 de grade Celsius, urmat de clatire la temperatura de 60 de grade Celsius. Inregistreaza un consum de 10.5 litri de apa si 1.1 kWh energie electrica.
 6. Prespalare – este eficient pentru inmuierea resturilor uscate de murdarie, avand o durata de 8 minute, timp in care consuma 3.5 litri de apa la temperatura de admisie.

Ca si functie speciala masina este prevazuta cu Incarcare la jumatate care va permite adaptarea resurselor in functie de cantitatea de vase, fara a modifica temperatura sau durata programului.


Concluzii si Pareri

Hansa ZWM416WH este o masina de spalat vase simpla, dar eficienta, care, din punctul meu de vedere, este prevazuta cu cele mai importante programe si functii pentru a isi face treaba cat se poate de bine. Cumparatorii confirma acest lucru si sustin ca spala si usuca vasele foarte bine si reprezinta un real ajutor in bucatarie. In plus, apreciaza faptul ca nu ocupa  mult spatiu, putand fi amplasata si in bucatariile mai mici. Totodata, considera raportul calitate/pret avantajos.

Pareri pe scurt: Hansa ZWM416WH

9.2

Pret

9.2/10

Calitate

9.3/10

Fiabilitate

9.7/10

Eficienta energetica

9.2/10

Functii

8.7/10

Argumente PRO

 • Raport calitate/pret avantajos
 • Incarcare la jumatate
 • Consum energetic redus
 • Dimensiuni reduse
 • Functionare silentioasa

Argumente CONTRA

 • Durata programelor nu este afisata pe display

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *